Сб, 2024-04-20, 02:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 4 » Зняття валютних вкладів НБУ пом'якшив та продовжив основні обмеження ще на 3 місяці
11:30
Зняття валютних вкладів НБУ пом'якшив та продовжив основні обмеження ще на 3 місяці
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Дію антикризових заходів Національного банку України (НБУ), раніше запроваджених регулятором в 2014-2015 роках, продовжено ще на три місяці – до 4 грудня 2015 року.

Про це йдеться в постанові правління НБУ №581 "Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному і валютному ринках України" від 3 вересня.

Згідно з документом, оприлюдненому на сайті НБУ, зокрема, зберігаються вимоги обов'язкового продажу 75% валютної виручки та її повернення в Україну у 90-денний термін, обмеження на продаж інвалюти в одні руки сумою 3 тис. грн на добу та ліміт на видачу готівкових коштів в нацвалюті через каси та банкомати в 300 тис. грн на добу на одного клієнта.

Водночас гранична сума видачі валютних вкладів в іноземній валюті на добу одному клієнту збільшена з еквівалента 15 тис. грн до еквівалента 20 тис. грн.

Крім того трохи пом'якшено заборону банкам купувати валюту за дорученням клієнтів-резидентів (крім фізичних осіб), які мають на рахунках в банку понад 25 тис. дол. США в еквіваленті. Регулятор дозволив не враховувати залишки коштів на їх рахунках у валюті третіх групи класифікатора.

"Це дозволить клієнтам, які мають на рахунках залишки неконвертованих валют, купувати іноземну валюту", - пояснили в НБУ.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2014 Нацбанк обмежив отримання готівкових коштів в іноземній валюті з поточних депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати в розмірі 15 тис. грн на добу. Наприкінці липня того ж року Нацбанк розширив введене раніше обмеження з видачі готівкової гривні через каси банків і банкомати в межах до 150 тис. грн на добу на поточні та депозитні рахунки клієнтів.

Ці обмеження кілька разів продовжувалися (востаннє - з початку березня 2015 на три місяці ) і поки діють до 3 червня 2015 року, як і обмеження на покупку валюти населенням на суму в еквіваленті не більше 3 тис. грн на добу.

На початку червня НБУ заявив, що хотів би лібералізувати валютний ринок, але МВФ зажадав зберегти більшість діючих в Україні обмежень на валютному ринку, хоча будуть певні послаблення: з 4 червня був збільшений ліміт на зняття готівкової гривні з 150 до 300 тис. грн, а юрособам можна купувати валюту до 25 тис. доларів (до цього - до 10 тис.). Наступним етапом може бути збільшення ліміту на зняття готівкової валюти в 5 тисяч доларів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1129 | Додав: adminA | Теги: 3 місяці, основні обмеження, зняття валютних вкладів, НБУ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ