Пт, 2024-03-29, 17:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 10 » Звинуватили в екстремізмі на бєларуському кордоні представників мистецького об’єднання "Остання Барикада"
15:56
Звинуватили в екстремізмі на бєларуському кордоні представників мистецького об’єднання "Остання Барикада"
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Представників мистецького об’єднання "Остання Барикада" на бєларуському кордоні допитували й обшукували близько 5 годин і звинуватили у провезенні екстремістських матеріалів. Про це повідомляє керівник об’єднання Олександр Доній у вівторок, 10 листопада, зранку у Facebook.

"5 годин тривав обшук та допити на бєларуському кордоні представників "Останньої Барикади". Ми вп'ятьох (всі з журналістськими посвідченнями) рушили до Вільнюса транзитом через Бєларусь. Нас звинуватили у провозі екстремістської літератури та аудіопродукції", - написав він.

"Вилучено 22 "екстремістських" примірники: 5 дисків документального фільму Івана Канівця "Українська революція" (там я зіграв епізодичну роль Петлюри) про Визвольні змагання 1917-1921 рр., диски "Музична сотня. Майдан" (це ми видали 4 диски антології пісень гуртів та співаків, які виступали на Майдані"), диски "Остання Барикада" (це ми видали 4 диски антології повстансько-патріотичних пісень), і один диск-фільм про Голодомор", - повідомив він.

Крім того, вилучено 11 примірників різних книжок Левка Лук'яненка (які він подарував об’єднанню після запису спецвипуску "Останньої Барикади" з ним), зокрема: "Сповідь з камери смертника", "Від хохла до українця", "Маршал Жуков. Українці у другій світовій війні".

"Окреме занепокоєння викликали фотоапарати, відеокамера та штатив (здавалося, що дивного: адже "Остання Барикада" нині - це програма про культуру, яка виходить на каналі ЦК, але таке пояснення не задовольняло", - повідомив Доній.

"Напис на мікроавтобусі "Остання Барикада" теж був названий провокацією, який вимагали здерти. Для Бєларусі наші пісні та герой України Левко Лук'яненко, Голодомор – це екстремізм", - уточнив він.

"Раджу нікому не їздити через Бєларусь навіть транзитом. Там СССР, там "русскій мір", там Росією тхне..." - додав Доній.

Нагадаємо, 29 жовтня директора Бібліотеки української літератури в Москві, громадянку Російської Федерації Наталію Шаріну, затримали за звинуваченням в екстремізмі. Її утримують у слідчому ізоляторі, повідомив голова об'єднання українців Росії Валерій Семененко.

"Її нескоро відпустять... Зараз вона у СІЗО, на 48 годин її посадили. І зараз слідче управління клопоче про її арешт. А арешт, як ви знаєте, на два місяці, а потім, можливо, буде продовжений або потім відпустять. Але у мене великого ентузіазму з цього приводу немає", – цитує пана Семененка "5 канал".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: представники мистецького об’єднання, бєларуський кордон, екстремізм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ