Вт, 2024-03-19, 11:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Що робити, якщо січеться волосся: домашні способи вирішити проблему
16:51
Що робити, якщо січеться волосся: домашні способи вирішити проблему

волосся

Що робити, якщо січеться волосся: домашні способи вирішити проблему

Посічені кінці волосся - це проблема, з якою стикається більшість жінок незалежно від їхнього віку, довжини і типу волосся. Хоча все-таки найбільше від цієї проблеми страждають ті, у кого довге волосся, яке часто піддається сушці феном. Що робити, якщо січеться волосся, як йому повернути здоровий вигляд і нормальний стан?

Причини проблеми

Волосся починають сіктися, коли стає сухим, ламким і втрачає свій захисний шар. Занадто часте миття голови, неправильне розчісування волосся і неналежний догляд за ними - все це може призводити до появи волосся, яке буде сіктися. Крім того, причиною січення волосся може бути також дуже сухий клімат і сильні вітри.

Серед інших причин появи посічених кінчиків волосся можна назвати наступні:

1. надмірна дія на волосся сонячного світла, забруднень навколишнього середовища, пилу і бруду, а також часте використання хімічних засобів для укладки волосся;
2. використання дуже гарячої води для миття голови;
3. часте використання агресивних шампунів або великої кількості сироваток, а також гелів для укладання волосся;
4. миття голови жорсткою водою (якщо в воді багато хлору, через це також може сіктися волосся);
5. нерегулярне підстригання кінчиків волосся і зволоження їх кондиціонером;
6. занадто часте використання фена, щипців для закручування локонів і випрямляча для волосся, що тягне за собою пошкодження волосяних фолікулів;
7. неправильно підібраний гребінець і щітка для волосся, які пошкоджують кінчики;
8. постійний начісування на волоссі;
9. часте застосування лаків або мусів для укладки волосся.

Ознаки того, що волосся буде сіктися

Небагато людей знають, що існує кілька типів посічених кінчиків волосся, і для кожного з них є свої методи лікування.

Тріхоптілоз (наукова назва посіченого волосся) являє собою поздовжнє розшарування волосяного стрижня. Цей процес може спостерігатися на самому кінці волосся, посередині (в результаті утворюється "петля") або по всій довжині пасма.

Ознаки того, що ваше волосся січеться:

1. волосся сильно плутається, коли ви намагаєтеся його розплести;
2. якщо зібрати волосся в хвіст, то можна побачити, що кінчик хвоста знебарвлений;
3. кінчик хвоста не має блиску, а кожен кінчик волосини виглядає тонше, ніж решта його довжини;
4. волосся стає неоднакової довжини і набуває форми зигзага на кінцях;
5. на кінчиках волосся можна побачити розшарування у вигляді ігрика.

Домашні способи боротьби з січенням волоссям

Незважаючи на те, що посічене волосся - це дуже поширена проблема, впоратися з нею цілком можливо навіть за допомогою простих домашніх засобів. Ви не тільки позбудетеся від посічених кінчиків волосся, але і завадите їхній повторній появі.

По-перше, використовуйте для підстригання тільки перукарські ножиці, а не ті, якими ви вдома ріжете папір. Такі ножиці будуть не стільки стригти волосся, скільки рвати його. А це, в свою чергу, призведе до появи посіченого волосся. Крім того, перукарські ножиці гостріші і можуть зістригати посічені кінці волосся, не пошкоджуючи інші.

По-друге, не забувайте регулярно підстригатися. Волосся виростають за місяць більше ніж на 1 см, тому їх потрібно підстригати щомісяця хоча б на 0,5 см. Це дасть можливість вашому волоссю рости здоровими без всяких посічених кінчиків. Але якщо у вас дуже тонке волосся, то його потрібно підстригати частіше. Тим же, у кого густе волосся, не потрібно підстригати кінчики щомісяця. Досить буде робити це раз в два місяці.

По-третє, робіть волоссю яєчну маску. Яйця є дуже важливим джерелом незамінних жирних кислот і великої кількості протеїнів. За допомогою яєчної маски ви зміцните коріння волосся і зволожите його, не даючи кінчикам сіктися. Після яєчної маски ви помітите, що волосся стане гладким, розплутаним і здоровими. Можна змішувати один жовток з двома-трьома столовими ложками оливкової олії і однією чайною ложкою меду, щоб вийшла натуральна зволожуюча маска для волосся. Наносите її на двадцять-тридцять хвилин, а потім змивайте прохолодною водою і м'яким шампунем.

Ще один спосіб боротьби з посіченим волоссям - зволожувати його за допомогою гарячої олії. Для цього вам потрібно нагріти трохи оливкової, кокосової або мигдальної олії в мікрохвильовці протягом п'ятнадцяти секунд. Переконайтеся в тому, що олія не сильно гаряча і легкими рухами втирайте її в шкіру голови. Залиште на сорок п'ять хвилин або на годину. Якщо у вас дуже сухе волосся, то можете залишити масло на ніч. В кінці змийте масло теплою водою і м'яким шампунем.

Папайя також може допомогти впоратися з проблемою посічених кінцівок волосся. Вона є відмінним джерелом природних амінокислот, антиоксидантів і безлічі вітамінів. Візьміть стиглу папайю і півсклянки натурального йогурту. Змішайте все за допомогою міксера до стану густої пасти. Нанесіть отриману суміш на волосся і залиште на тридцять хвилин. Після цього змийте маску прохолодною водою і вимийте голову шампунем як зазвичай.

Ще кілька рекомендацій

Ще один простий домашній засіб від посічених кінчиків - майонез. Він також допомагає при сухому волоссі і від лупи. Яйця, що входять до складу майонезу, живлять волосся, а олія - зволожує його і робить м'якими, здоровими і блискучими. Крім того, майонез є натуральним способом випрямлення волосся, який не нанесе їм ніякої шкоди. Нанесіть на просушене рушником вологе волосся півсклянки майонезу і розподіліть по всій довжині. Залиште маску на волоссі на двадцять-тридцять хвилин, а потім змийте прохолодною водою і вимийте голову з шампунем.

Мед - один з найбільш універсальних домашніх засобів по догляду за волоссям. Він такий же корисний для них, як для вас ранковий чай. Візьміть трохи меду і змішайте його з сиром до отримання густої пасти. Нанесіть отриману суміш на кінчики волосся. Через тридцять хвилин змийте маску і вимийте голову з м'яким щадним шампунем. Ви побачите, що ваше волосся стане блискучим і здоровими.

Авокадо - прекрасне джерело вітамінів А, D і E, які дуже важливі для харчування волосся. У авокадо також багато протеїнів і жирних кислот, які живлять і зволожують волосся краще, ніж будь-які кондиціонери, що продаються в магазинах. Роздавіть стиглий плід авокадо з двома столовими ложками оливкової і кокосової олії до стану кремової пасти. Нанесіть її по всій голові, крім коренів волосся. Через тридцять хвилин змийте маску і вимийте голову з шампунем.

Пиво, як не дивно, може бути відмінним зволожуючим засобом для вашого волосся. Воно підходить для всіх типів волосся. Просто сполосніть голову пивом після миття шампунем, і ви побачите, як ваше волосся почне блищати.

Банани також допомагають впоратися з проблемою посіченого волосся. У них багато вітамінів, основних мінералів, які мають позитивний вплив на посічені кінчики волосся. Змішайте м'якоть банана з двома столовими ложками йогурту і невеликою кількістю соку лайма. Нанесіть маску на волосся приблизно на годину, а потім змийте прохолодною водою.

Кетамін також добре допомагає при посіченому волоссі. Просто змішайте в рівних кількостях касторове, гірчичне і оливкове масло і нанесіть отриману суміш на волосся, накрийте голову рушником і залиште маску на тридцять хвилин. Після цього змийте маску і вимийте голову шампунем.

Як запобігти появі посіченого волосся

Щоб у вас не виникало проблеми з посіченим волоссям, поступайте таким чином:

1. використовуйте сироватку для волосся із захисною функцією від сонця або просто шарф або капелюх, коли перебуваєте на пляжі;

2. намагайтеся мити голову прохолодною водою;

3. намагайтеся спати на подушках в атласних або бавовняних наволочках;

4. використовуйте м'які шампуні і натуральні зволожуючі засоби для догляду за волоссям;

5. регулярно зволожуйте волосся;

6. сушіть волосся рушником, але дуже акуратно, менше використовуйте фен і хімічні засоби для укладання волосся.

Переглядів: 226393 | Додав: admin | Теги: волосся, Лікування, січеться | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 2
2 Paulina   (2023-11-13 08:27) [Материал]
Посіченi кінчики я просто зрiзаю. А ще й про спецiальнiкомплекси для волосся не варто забувати. Той самий Альпента добре підживлює волосся зсередини. Мої стали рости добре, слухняні та не випадають. Тому візьміть на замітку.

1 Amariola467   (2023-08-24 20:05) [Материал]
Мене від кінчиків, що січуться, рятує полірування волосся. А ось, щоб волосся було сильне і блискуче потрібно його підживлювати зсередини. Я для цього Альпента пропиваю. Чудовий комплекс для волосся.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]