Пт, 2024-03-29, 03:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2009 » Квітень » 29 » СБУ має докази причетності керівника та членів партії "Родіна" до криміналітету
18:10
СБУ має докази причетності керівника та членів партії "Родіна" до криміналітету
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Служба безпеки України має докази причетності в минулому керівника та окремих членів партії "Родіна" до кримінальних кіл, про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомила начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко.

"Є документальні підстави стверджувати, що керівник та окремі члені політичної партії "Родіна" мають кримінальне минуле або проходять за матеріалами кримінальних справ", - сказала вона.

За словами Остапенко, керівник вказаної політичної сили Ігор Марков до обрання депутатом Одеської міської ради був членом різних злочинних угруповань, неодноразово затримувався органами внутрішніх справ та фігурував у низці кримінальних справ.

Як зауважила начальник прес-центру СБУ, зокрема, Маркова неодноразово затримували співробітники Управляння по боротьбі з організованою злочинністю за незаконне зберігання вогнепальної зброї.

За матеріалами інших кримінальних справ Марков у період з 1995 по 2003 р.р. входив до бойового крила одного зі злочинних угруповань та був причетним до розповсюдження наркотиків у розважальних закладах Одеси, додала Остапенко.

За її словами, ще одним прикладом протиправної діяльності є вчинення Марковим 2 вересня 2007 року разом зі своїми охоронцями біля Одеської облдержадміністрації нападів на членів партії "Свобода", товариства "Просвіта" і ОУН. Як зазначила Остапенко, за цим фактом ГУ МВС в Одеській області порушило кримінальну справу за статтею "хуліганство, вчинене групою осіб", а 10 березня цього року прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу стосовно Маркова. "Сподіваємось, що прокуратура якнайшвидше завершить слідчі дії і передасть ці справи до суду", - зазначила речник СБУ Остапенко.

2 вересня 2007 року біля Одеської облдержадміністрації зібралися активісти і прихильники українських патріотичних організацій, щоб зачитати звернення до Президента України Віктора Ющенка з приводу намірів міської влади встановити на центральній площі Одеси пам`ятник імператриці Катерині ІІ.

Альтернативну акцію, на підтримку відновлення пам`ятника засновникам Одеси, проводили і проросійські активісти. Декілька десятків спортивної зовнішності молодих людей жорстоко побили активістів українських патріотичних організацій і партій. Місцеві активісти патріотичних організацій одержали численні ушкодження і травми. Один із членів "Свободи" у тяжкому стані потрапив до реанімації.

Міліція порушила за цим фактом кримінальну справу за ознаками статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Крім того, одеська міліція розслідує кримінальну справу за ч.1 ст. 279, порушену за фактом блокування автотраси "Київ-Одеса" біля "Конюшинового мосту" внаслідок безстрокової акції протесту щодо захисту прав автоперевізників Одеської області.

Також прокуратурою Одеської області порушено кримінальну справу стосовно депутата Одеської міськради Ігоря Маркова (очолював несанкціоновану акцію протесту автоперевізників, які блокували автошлях) за скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.296 КК України ("хуліганство").

Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що Служба безпеки України перевірить інформацію про можливу причетність особи, яка підозрюється в скоєнні вбивства одеського студента Максима Чайки до партії "Родіна".

Максим Чайка, 1988 року народження, студент Одеського Національного університету імені Мечникова, активіст українського патріотичного молодіжного руху "Січ", загинув 17 квітня внаслідок нападу, за даними обласного об'єднання "Просвіта", групи проросійських екстремістів. Убивство сталося на розі Олександрівського проспекту та вулиці Троїцької. Тоді ж ножові поранення також отримав друг загиблого Андрій Дзебан, який наразі перебуває у лікарні.

Як заявила Громадська організація "Вільна Одеса", "вбивство сталося під час сутички між молодими українськими патріотами із "Січі" та учасниками так званого руху "Антифа", який протегує екс-депутат міськради, лідер партії "Родіна" Ігор Марков".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 2788 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ