Сб, 2024-04-20, 02:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 9 » Янукович близький до положення Лукашенка і прогнозують ще більше проблем -думають у Європі
13:36
Янукович близький до положення Лукашенка і прогнозують ще більше проблем -думають у Європі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Перенесення запланованого на кінець цього тижня в Україні саміту лідерів країн Центральної Європи було "єдиним розумним рішенням", яке могла ухвалити українська влада в нинішній ситуації. Таку думку висловив директор польсько-української фундації PAUCI Ян Пєкло, передає УНІАН.

Водночас він зазначив, що складно спрогнозувати, яким чином цей інцидент вплине на позицію української влади в справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

"Не знаємо відповіді, чи цей саміт був відмінений через те, що (Президент України Віктор) Янукович дійшов висновку, що йому ніяка Європа не потрібна, і він все одно робитиме, що хоче, чи насправді відкликав його, бо відчув себе безпорадним", - сказав експерт.

Пєкло відзначив, що бойкот Президентам саміту свідчить про все більший спротив у Європейському Союзі проти політики Януковича, котрий зараз може обрати компроміс з ЄС або піти шляхом Президента Бєларусі Олександра Лукашенка.

"Це великий знак запитання, чи Україна піде повністю в напрямку моделі Бєларусі... Це питання, на яке (зараз) немає повної відповіді", - сказав директор PAUCI, зауваживши, що певне світло на справу можуть пролити коментарі Януковича найближчим часом.

Водночас, на його думку, остаточну відповідь в цій справі дадуть заплановані на жовтень цього року вибори до Верховної Ради.

Євродепутат: Януковичу дали останні два тижні

Українська влада може зіткнутися із ще більшими труднощами у відносинах з Європейським Союзом, ніж перенесення Ялтинського саміту Президентів Центральної Європи, якщо не зробить очікуваних "рухів" в справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Таку думку висловив голова делегації Європейського парламенту у співпраці з Україною Павел Коваль.

Він назвав перебільшенням заяви деяких коментаторів, що перенесення запланованого на суботу саміту є "катастрофою" Президента України Віктора Януковича.

"Якщо не буде спроби вийти з цієї ситуації, то точно будуть складніші (проблеми)", - сказав депутат, котрий представляє в Європарламенті Польщу.

На його думку, українська влада фактично не мала жодного іншого виходу, крім того, аби перенести саміт, на який відмовилися приїхати більшість запрошених гостей.

Коваль сказав, що перенесення заходу дало українцям та європейським партнерам "два тижні" на пошук шляхів вирішення справи Тимошенко, звільнення якої західні політики домагаютьcя з моменту її арешту у серпні 2011 року.

"Це сильний попереджувальний сигнал, що напрямок політики повинен бути змінений, і думаю, що цей сигнал дуже чітко зараз починають розуміти в найважливіших будинках в Києві",- відзначив депутат.

"Рух в справі Тимошенко необхідний і більш-менш відомо, в якому напрямку він повинен бути. Давайте дамо час на закулісні розмови дипломатів та політиків, котрі відповідають за цю справу", - додав Коваль.

Він також сказав, що сторони не мають багато часу в умовах "ускладнення ситуації" Тимошенко та наближення Євро-2012.

Раніше в МЗС повідомили, що Україна переносить саміт в Ялті через те, що низка глав європейських держав не зможе взяти в ньому участь.

7 травня стало відомо, що президент Чорногорії Філіп Вуянович відмовився від участі в Ялтинському саміті. Він відмовився від участі саме через ставлення української влади до Тимошенко і став 14-м президентом, який відмовився від участі в саміті.

Вуянович після президентів Румунії, Албанії, Хорватії та Чехії став як мінімум п'ятим лідером, який прямо заявив про відмову від участі в саміті через справу Тимошенко. Президент Німеччини не заявляв цього прямо, але саме ця причина відмови витікала з коментарів МЗС Німеччини.

Крім того, президенти Болгарії, Боснії, Латвії, Естонії, Італії, Австрії та Словенії відмовилися прибути на саміт, офіційно пославшись на інші причини, при цьому в деяких випадках все ж була висловлена стурбованість справою Тимошенко. В Угорщині новообраний президент Янош Адер приступить до виконання обов'язків 10 травня і, схоже, не прибуде на саміт до Ялти.

При цьому президенти Литви, Польщі, Словаччини і Молдови підтвердили свою участь у саміті. Прикметно, що президент Литви вирішила відвідати ялтинський саміт президентів Центральної Європи лише після того, як президент України Віктор Янукович пообіцяв їй організувати зустріч з ув'язненою Юлією Тимошенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1077 | Додав: adminA | Теги: Янукович, положення Лукашенко, більше проблем, Європі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ