Сб, 2024-04-27, 02:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 2 » Янукович призначив Єльченка послом України в РФ і розповів йому про особливості його роботи
16:15
Янукович призначив Єльченка послом України в РФ і розповів йому про особливості його роботи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


На офіційному сайті президента України оприлюднено указ про призначення Володимира Єльченка послом у Російській Федерації. Документ датовано 2 липня, повідомляється на сайті глави держави.
Президент України Віктор Янукович провів зустріч із Єльченком, повідомляє прес-служба глави держави в п'ятницю.

Янукович висловив упевненість, що діяльність нового посла України в Росії "буде ефективною та успішною". Запорукою цього, на переконання президента, є досвід роботи Єльченка кадровим дипломатом, чиновником Міністерства закордонних справ України.

Глава держави наголосив, що Росія – стратегічний партнер України, "з яким потрібно будувати відносини відповідним чином". Тому робота посла України в Росії, безумовно, матиме свої особливості.

Президент звернув увагу на важливість подальшого розвитку українсько-російського торговельно-економічного співробітництва. Так, за словами глави держави, цього року обсяг товарообігу між країнами досягне близько 35-37 млрд дол. Така динаміка, упевнений він, буде не лише зберігатися, а й зростати.

"Це вам треба враховувати у своїй роботі... Торгова місія у складі посольства буде підпорядкована вам. Ми її також реформуватимемо належним чином під ті завдання, які стоятимуть на порядку денному", – сказав президент, звертаючись до посла.

Під час зустрічі Янукович наголосив: головне завдання, яке сьогодні стоїть перед Україною, – подолання економічної кризи як у контексті наслідків світової кризи, від якої постраждала наша держава, так і того спадку, який залишився від попередньої влади.

"Ця криза стосується практично всіх напрямів наших відносин із Росією. Тому я хотів би, щоб ви це врахували", – зазначив президент.

"Я сподіваюся, що ви виконуватимете свою роботу належним чином", – сказав Янукович. У свою чергу Єльченко подякував главі держави за довіру.

"Це серйозний виклик, що чекає на мене. Але це мене не лякає. Я намагатимуся буквально з першої години після мого призначення включитися в роботу", – сказав він, висловивши також подяку міністру закордонних справ України Костянтину Грищенку за рекомендацію його на посаду посла.

Новопризначений посол України в Російській Федерації висловив переконання, що "більшого партнера для України, ніж Росія, – немає" і запевнив, що свій досвід використає з метою розвитку двосторонніх відносин, зокрема торговельно-економічних.

Як повідомлялося, 29 червня президент України Янукович звільнив Єльченка з посади постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні (Австрія).

Раніше українське диппредставництво в РФ очолював Грищенко, який зараз є міністром закордонних справ.

Єльченко – кар'єрний дипломат. Стаж дипломатичної служби – 29 років. Обіймав різні керівні посади в МЗС, опікувався взаємодією з міжнародними організаціями, керував постійним представництвом України в ООН. У 2003-2005 роках – перший заступник міністра закордонних справ.

З 2006 року – голова постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні. Раніше його кандидатуру розглядали на посаду голови зовнішньополітичного відомства.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1347 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ