Пт, 2024-03-29, 00:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 22 » На братні зв`язки між українськими та італійськими музеями і театрами сподівається Порошенко
11:49
На братні зв`язки між українськими та італійськими музеями і театрами сподівається Порошенко
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко сподівається на встановлення братніх зв`язків між українськими та італійськими музеями і театрами. Про це глава держави сказав в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків під час церемонії передачі картин міському музею Верони "Кастельвеккіо", передає УНІАН.

"І сьогодні, коли ми повертаємо ці картини в Італію, відбулися дуже плідні переговори, які, я сподіваюся, дозволять встановити дуже братні і ефективні стосунки між українськими та італійськими музеями, між італійськими і українськими театрами, і все це буде на користь дружби між нашими країнами, дружби між українським та італійським народами", - наголосив Порошенко.

Звертаючись до міністра культурної спадщини та культурної діяльності Італії Даріо Франческіні та міського голови Верони Флавіо Тосі, президент України сказав, що викрадення картин найкращих майстрів людства з музею Верони стало жахливою трагедією.

"Я гадаю, це було, як ніби вкрали частину серця цього міста", - зазначив Порошенко.

"Але завдяки ефективній співпраці прокуратури, слідчих, прикордонників та інших українських правоохоронців вдалося не лише перекрити канал контрабанди мистецьких цінностей, не лише затримати контрабандистів, а й знайти ці безцінні твори мистецтва, які ми сьогодні нарешті після завершення всіх офіційних процедур повертаємо нашим італійським друзям", - заявив президент.

"Думаю, що було би доцільно скористатися візитом для початку переговорів зі встановлення побратимських зв`язків між українськими містами і перлиною провінції Венето - Вероною, і впевнений в тому, що сьогодні також ми започатковуємо дуже ефективну, дуже надійну співпрацю між Україною та Італією в галузі культури", - підкреслив Порошенко.

Своєю чергою міністр Франческіні запевнив, що контрабандисти затримані і будуть адекватним чином покарані, тому що "вони посягнули на світову і вселюдську спадщину".

"Ця історія мала неприємний і драматичний початок, але таке гарне завершення служитиме відправною точкою для зміцнення нашого подальшого співробітництва і співпраці в першу чергу у сфері культури, і не тільки, для розвитку і зміцнення наших двосторонніх зв`язків", - зауважив Франческіні.

Також він розповів, що сьогодні вранці провів продуктивну зустріч зі своїм українським колегою Євгеном Нищуком, під час якої було визначено графік і обсяг двосторонніх ініціатив у мистецтві та співпраці між музеями.

Обидві країни, наголосив Франческіні, вже мають багатий досвід у плані проведення реставраційних робіт творів мистецтва. Він також відзначив необхідність підготовки спеціалістів у різних напрямках мистецтва.

Як повідомлялось, восени 2015 року з музею "Кастельвеккіо" було викрадено 17 найцінніших картин старих майстрів – Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї. У крадіжці були задіяні брати, один з яких був охоронцем у музеї. Злочинці зімітували напад на охорону та вчинили крадіжку. Вони виконували замовлення, яке отримали з одного із регіонів РФ, ймовірно, від одного з приватних колекціонерів із Чечні.

6 травня 2016 року прикордонники та прокуратура за 1,5 км від кордону з Молдовою (в Одеській області) затримали ці 17 картин. 7 травня мистецька експертиза встановила, що картини є оригіналами.

13 червня у Києві в Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків відкрилася виставка цих картин.

Мер Верони Флавіо Тосі заявив, що всі громадяни України зможуть відвідувати музеї цього італійського міста безкоштовно.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: українські, братні звязки, порошенко, італійські музеї, театри
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ