Пт, 2024-04-19, 00:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 22 » На Януковича подали позов до суду з приводу харківських угод
11:44
На Януковича подали позов до суду з приводу харківських угод
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Активіст Мережі громадянської дії "Опір" Андрій Левус звернувся з адміністративним позовом до Вищого адміністративного суду України про визнання протиправними дії Президента України Віктора Януковича при підписанні Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України. Цей позов було подано 21 квітня, передає УНІАН.

"Я вирішив скористатись таким правом. Сподіваюсь, що суд виявить свою професійність та незаангажованість. У будь-якому разі, антиукраїнським харківським угодам слід чинити опір і в судах, і під час протестних акцій", - сказав Левус.

У своєму позові активіст посилається на норми Конституції України, Закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України" та Закону України "Про міжнародні договори України". На думку Левуса, діями президента України з підписання угоди створено загрозу національним інтересам і національній безпеці України, економічній безпеці України, знехтувано правами народу України, порушено, зокрема, його особисті права, свободи та інтереси у сфері публічно-правових відносин.

Позивач вимагає визнати протиправними дії президента України Януковича щодо підписання Угоди між Україною та РФ з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України 21 квітня 2010 року.

Крім того, Левус також просить суд визнати протиправною бездіяльність Президента України Януковича щодо невнесення до Верховної Ради України проекту закону "Про денонсацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України".

Позивач також вважає, що суд повинен зобов'язати президента України внести до Верховної Ради України проект закону України "Про денонсацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України".

Зауважимо, законопроект щодо денонсації харківських угод у Верховній Раді представили напередодні представники опозиції.

Нагадаємо, 27 квітня 2010 року задимлена й закидана яйцями Верховна Рада України ратифікувала угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території.

ЧФ РФ, згідно зі старими домовленостями, мав залишити Крим у 2017 році. Конституція України не передбачає перебування на її території іноземних військових баз, якою є ЧФ РФ.

Однак 21 квітня президент України Віктор Янукович і голова Росії Дмитро Медведєв провели зустріч у Харкові, в ході якої зокрема домовилися продовжити термін перебування російської бази в Криму на 25 років, починаючи з 2017 року, коли закінчується дія нинішньої угоди, з правом її продовження ще на п'ять років.

На такий крок Київ пішов задля того, щоб отримати знижку на газ . Також Росія, за словами президента України, платитиме за оренду бази ЧФ в Севастополі "живі гроші" на рівні 98 млн дол щороку після 2019 року. Зазначимо, що в договорі прописано дещо інші цифри. В найближчі кілька років "живих грошей" від Росії Україна не побачить, оскільки плату за ЧФ РФ Кремль здійснює, списуючи Києву борги.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ