Ср, 2024-04-24, 03:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Січень » 20 » На Заході РФ через молодіжні бойові клуби може готувати сценарій Донбасу - Washington Post
15:45
На Заході РФ через молодіжні бойові клуби може готувати сценарій Донбасу - Washington Post
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Недофінансована колишня супердержава намагається задешево повернути вплив і лише троллів тут недостатньо.

Це стверджує письменниця та історик з Лондона Енн Епплбаум у статті для The Washington Post.

Крім дезінформації, використання корупції для того, щоб підірвати західні демократії, Росія знаходить молодь, яка цікавиться зброєю і виховує її, заявляє Епплбаум.

Це важливо, адже Росія вже використовувала воєнізовані групи для дестабілізації сусідів. Окупацію Криму провели «маленькі зелені чоловічки», — російські солдати в формі без ознак. Однак місцеві, які раптово стали «сепаратистами» на Сході України, є вихідцями більш похмурого воєнізованого середовища, зазначає історик.

До давніших прикладів належить раптова поява озброєних натренованих бойовиків, які раніше тренувались у Радянському Союзі, що була фактором, який дозволив совєтизувати Східну Європу в 1945-му.

Росія часто вдається на Заході до тактик, відпрацьованих нею в Україні або Молдові.

Дослідниця наголошує, що Кремль уже провів кампанію з дезінформації в стилі української в США і що це практично зійшло йому з рук. В 2018-му, або 2028-му, можливо, Кремль стане експериментувати з більш насильницькою тактикою в стилі того, що росіяни робили в Україні, застерігає Епплбаум.

На Заході достатньо дешево і в великій кількості можна залучити молодь, яка захоплюється зброєю, камуфляжем, дзюдо та військовими іграми, пише дослідниця.

В США та Британії такі ігри як пейнтбол та ейрсофт передбачають використання «реалістичної зброї», яка стріляє безпечними шматками пластику чи фарбою. В них грають на дитячих днях народження, їх просувають як засіб для того, щоб здружити колектив на роботі. Однак, ці групи інколи приваблюють і клієнтів, які люблять все військове. І Росія намагається це використати.

В Латвії та Естонії Росія проявляє інтерес до російськомовних груп ейрсофта, а також членів клубів бойових мистецтв та стрільби. До таких клубів приєднуються російські тренери з військовим досвідом, чи досвідом роботи в спецслужбах. Один з оглядачів описав це як «тактика маленьких груп». Бойові клуби, що навчають «системі», — формі контактного російського бойового мистецтва широко себе рекламують в Таллінні, Естонія.

Влада Латвії була настільки налякана можливими зв’язками з розвідкою росіян, які приїхали судити змагання з ейрсофта, що депортувала їх, назвавши змагання «військово-тактичними тренуваннями».

Такі дії не обмежуються країнами Балтії. В жовтні 2016 року 76-річний угорець неонацист застрілив угорського поліцейського. Згодом з’ясувалось, що його невелика воєнізована група також мала зв’язки з Росією. Його група тренувалась з російськими дипломатами і, можливо, офіцерами російської військової розвідки. В Німеччині діє більше 60 клубів з «системи», багато з них відкрито використовують відзнаки російської військової чи внутрішньої розвідки.

Звичайно — це невеликі групи в мирних країнах, вважає дослідниця. Більше непокоять повідомлення минулого тижня, про те, що треновані Росією бойовики заснували воєнізовану групу в Боснії, щоб надавати підтримку лідерові сербських сепаратистів. Це повідомлення підтвердив і уряд Боснії.

Недостатньо уваги приділяється, на думку дослідниці, тому, що російський уряд, очевидно, намагався контактувати з кампанією Трампа, через зв’язки в Національній стрілецькій асоціації (NRA). За повідомленнями ЗМІ, ФБР розслідує чи могли російські оперативники таємно фінансувати кампанію Трампа, використовуючи NRA.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: молодіжні бойові клуби, сценарій Донбасу, Washington Post, ЗАХІД, РФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ