Вт, 2024-10-22, 22:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Червень » 16 » Назвали шляхи до мирного врегулювання війни з рф - президент України та Швейцарії
08:09
Назвали шляхи до мирного врегулювання війни з рф - президент України та Швейцарії
Інші останні на сайті holosUA.com/

Зеленський підкреслив історичне значення домовленостей, а Амгерд закликала міжнародне співтовариство до активної підготовки ґрунту для мирного процесу.

Президент України Володимир Зеленський та голова Федеральної ради Швейцарії Віола Амгерд виступили із заявами на відкритті Глобального саміту світу в Бюргенштоку, наголосивши на необхідності прямих переговорів між Україною та росією. Зеленський наголосив на об'єднанні світової спільноти заради миротворчого процесу. А Амгерд вказала на необхідність підготовки до прямих переговорів із росією задля досягнення стабільного світу.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що все, про що буде домовлено на саміті, стане частиною необхідного миротворчого процесу, який має історичне значення. За його словами, цей день – день загального успіху, коли вдалося надати шанс дипломатії.

Президент наголосив, що Україна ніколи не прагнула війни; єдиною стороною, яка її хотіла, є путін. Але світ сильніший і готовий до мирного врегулювання. Він також зазначив, що на саміті присутні представники 101 країни та міжнародної організації, що свідчить про глобальну підтримку України. За його словами, саміт об'єднав представників з усіх частин світу, включаючи різні нації та політичні полюси.

"Все, про що буде домовлено сьогодні на саміті, стане частиною такого важливого для нас миротворчого процесу. Вірю, що ми побачимо тут на саміті як робиться історія. Дякую вам за вашу підтримку, і нехай справедливий світ буде встановлений якнайшвидше", — заявив глава держави.

Лідер Швейцарії Віола Амгерд  підкреслила, що у певний момент Україна та росія мають вести прямі переговори, і міжнародне співтовариство має підготувати ґрунт для цього. Вона наголосила, що мирна конференція у Швейцарії має на меті надихнути мирний процес та вжити конкретних заходів у цьому напрямку.

"Якщо ми хочемо надихнути процес до миру, росія має також бути включена до нього у певний момент у майбутньому. Це зрозуміло всім", — зазначила Амгерд, зазначивши, що міжнародне співтовариство може "підготувати ґрунт для прямих переговорів між сторонами, що воюють".

Глава Федеральної ради також зазначила, що агресія росії проти України серйозно порушила мирний порядок, що ґрунтується на Статуті ООН. Амгерд зазначила, що міжнародне співтовариство може підготувати ґрунт для прямих переговорів між сторонами конфлікту.

Подробиці Глобального саміту світу

сосія не бере участі у саміті, називаючи захід упередженим, а Швейцарію – "відверто ворожою" країною. Перед самітом президент росії путін висунув нові нездійсненні умови для започаткування мирних переговорів, зокрема, виведення українських військ з окупованих територій та відмова України від вступу до НАТО.

Президент Зеленський зазначив, що саміт може закласти основу для подальшого залучення представників росії до переговорів, але на основі української «формули світу», яку москва не визнає. Україна вже наперед готується до проведення наступного саміту. Перший саміт у Бюргенштоку буде фактично інавгураційним, «пристрілювальним», а на другому вже розпочнеться робота виходячи з результатів першого. І в другому саміті може бути Росія – за деяких умов, сказав заступник глави Офісу президента Ігор Жовква.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Переглядів: 332 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ