Нд, 2024-04-28, 17:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 6 » Про помилування Луценко не проситиме і не сподівається вийти на волю у цьому році
17:02
Про помилування Луценко не проситиме і не сподівається вийти на волю у цьому році
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не проситиме про умовно-дострокове звільнення.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".

На питання , чи очікує він вийти на свободу до кінця 2012 року, Луценко сказав, що ні.

"Умовно-дострокове звільнення – компетенція адміністрації установи, де утримується засуджений. По застосованій проти мене статті це можливо після ¾ терміну покарання. Так що цей шлях аж ніяк не відкриває мені можливості вільно жити й лікуватися у 2012 році", - зазначив він.

"Про всяк випадок заявляю, що жодних заяв про помилування, яке так збуджує уяву межигірської мафії, я писати не буду", - додав Луценко.

Він також заявив ,що не вів перемовин про отримання умовного терміну покарання.

"Жодних контактів із Генпрокуратурою ні я, ні мій захист не мав. Але брехлива заява Рената Кузьміна, підхоплена Пшонкою про те, що я нібито частково визнав свою вину, була такою собі пропозицією прогнутися заради можливості умовного терміну", - заявив він.

Раніше Пшонка заявив з ​​посиланням на слідчих Генеральної прокуратури, які вели справу Луценка, що екс-міністр МВС частково визнав свою провину і вони розцінили це як пом'якшувальні обставини.

На питання, чим загрожує санкція "з конфіскацією майна" і чи багато майна було записано на нього, Луценко відповів: "За мною числиться невеличкий вклад в Ощадбанку і 1/5 батьківської 4-кімнатної квартири у Рівному. Так що брат Сергій має готуватися до життя із прокурором на кухні)".

"До переліку майна, що підлягає, за думкою Генпрокуратури, конфіскації, потрапив і автомобіль Toyota, яким я користувався. За рекомендацією "УП", він був придбаний без жодних схем, в автосалоні. Оформлений на дружину (позаяк вона в мене самостійна "воділка", а я - ні). Чи стане це на перешкоді конфіскаторів – не знаю. Сліпий казав – побачимо", - додав Луценко.

Нагадаємо, Луценко засуджений до 4 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна. Також суд своїм рішенням позбавив Луценка першого рангу державного службовця і заборонив обіймати посади, пов`язані з організаційно-розпорядчими і організаційно-виконавчими функціями підприємств, організацій і установ всіх форм власності, впродовж двох років.

Крім того, суд дійшов до висновку про необхідність стягнути з Луценка на користь МВС України більш як 643 тис. грн. як компенсацію за незаконне святкування Дня міліції в Палаці "Україна" в 2008-2009 роках.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сподівається після рішення Європейського суду добиватися відновлення своїх прав у Верховному суді України.

Він нагадав, що підставами для його утримання під вартою було те, що він не визнавав свою вину і відмовлявся надавати відповіді досудовому слідству.

Однак чинний Кримінально-Процесуальний Кодекс чітко встановлює, що змінювати застосовану до Луценка санкцію підписки про невиїзд на арешт можна було виключно при втечі або спробі втечі, що не зафіксовано жодним документом.

"Думаю, що я маю вагомі підстави сподіватися, що я виграю цей позов. І питання не лише в мені - абсолютна більшість українських арештантів зачинена так само незаконно. Я хочу дати їм прецедент відстоювання конституційних прав", - заявив Луценко.

"Зламати цю ще сталінську практику незаконних арештів за невизнання своєї вини означає зламати й систему незаконних вироків", - наголосив він.

Поки Луценко оскаржує лише незаконний арешт.

"Скаргу про порушення моїх прав при розгляді справи Луценка по суті я зможу подати лише після проходження апеляційного та вищого спеціалізованого суду. Але факт відмови мені Печерським судом у всіх до одного свідків захисту, зачитування показів 50 свідків без передбаченої КПК можливості поставити їм питання стороною захисту вже є підставою готувати такий позов", - додав він.

"Ще одна особливість відкритого розгляду мого позову в Європейському суді 17 квітня – це питання про наявність політичних мотивів мого переслідування, поставлене за ініціативою самого Євросуду", - повідомив Луценко.

"Якщо у суді у Страсбурзі визнають цей самоочевидний факт, то я (як і Юлія Тимошенко та інші політичні в’язні) зможу добиватися відновлення своїх прав у Верховному суді України", - заявив арештант.

Нагадаємо, Європейський суд з прав людини прийняв скаргу Юрія Луценка про незаконне затримання і арешт.

В свою чергу Європейський суд вже призначив публічні слухання у справі "Луценко проти України" на 17 квітня 2012 року. У відкритому режимі суд досліджуватиме законність затримання та арешту заявника, а також питання використання системи правосуддя проти Юрія Луценка з метою усунення його від політичного життя в Україні і недопущення до парламентських виборів 2012 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: Про помилування Луценко не проситим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ