Ср, 2024-05-08, 14:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Вересень » 4 » Щоб заблокувати експорт до рф товарів подвійного призначення, США, Британія та ЄС відправили посланців в ОАЕ - WSJ
18:42
Щоб заблокувати експорт до рф товарів подвійного призначення, США, Британія та ЄС відправили посланців в ОАЕ - WSJ
Інші останні Анонси. Повідомлення. Прес-релізи на сайті holosUA.com/

Американський мікрочип виробництва 1988 року Texas Instruments знайшли в російській ракеті 9M727 на полі бою в Україні. Західні країни побоюються, що їхні мікрочипи можуть потрапляти до росії через ОАЕ.

Посадовці зі США, Британії та ЄС цього тижня відвідують Об'єднані Арабські Емірати, щоб переконати владу цієї країни припинити постачання в росію товарів, які можуть використовуватись у війні проти України. Про це пише видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела у США та Європі.

Як пише видання, мова йде про товари подвійного призначення, зокрема комп’ютерні чипи, електронні компоненти - які можна застосовувати як у цивільних, так і в військовій галузі.

ОАЕ не приєднались до західних санкцій щодо росії, але кілька разів в ООН голосували за осуд вторгнення росії в Україну.

Влада ОАЕ заявляла, що не бажає бути центром з ухиляння від санкцій. Після повномасштабного вторгнення в Україну Дубаї продовжують підтримувати співпрацю з росією.

Як пише WSJ, представник ОАЕ запевнив, що перебуває у тісному діалозі з міжнародними партнерами в питанні війни в Україні та її наслідків для світової економіки, і що держава стежить за експортом продукції подвійного призначення та зобов’язується захищати “цілісність світової фінансової системи”.

США та ЄС стурбовані, що все більше товарів західного виробництва в обхід санкцій потрапляють до росії через країни, що співпрацюють з рф, зокрема ОАЕ, Китай, Вірменію та інші.

WSJ цитує представника Держдепу США, який заявив, що офіційні особи звертаються за допомогою до всіх країн, які “використовуються для обходу експортних обмежень та перенаправлення заборонених товарів російським кінцевим споживачам”.

Раніше чиновники з питань санкцій зі США, Британії та ЄС відвідували Туреччину та Казахстан, щоб переконати владу цих країн не допустити потрапляння товарів подвійного призначення з Заходу на поле бою в Україні.

У липні цього року, як повідомляв Голос Америки, США запровадили санкції щодо 120 осіб та організацій, які підозрюють у передачі росії технологій, що можуть використовуватись з воєнною метою.

Частина цих компаній з Киргизії та ОАЕ передавали росіянам компоненти, знайдені у російських крилатих ракетах "Калібр", Х-10" та у дронах Орлан-10.

США також висловили занепокоєння Китаю через те, що деякі їхні компанії можуть надсилати в росію технології подвійного призначення, які можуть використовуватись для виробництва зброї.

"У нас є занепокоєння щодо окремих організацій (в Китаї - ред.), які надають технології, технології подвійного призначення, що можуть бути використані, серед іншого, для безпілотників та інших видів зброї, які потім будуть використовуватися в Україні. Цим занепокоєнням ми поділилися з Пекіном, і сподіваємося, що вони зроблять усе можливе, щоб цього не сталося", - заявив Держсекретар США.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Анонси. Повідомлення. Прес-релізи | Переглядів: 144 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ