Чт, 2024-03-28, 14:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2020 » Грудень » 2 » Супрун пояснила, чого насправді варто боятись - вплив 5G на здоров'я людини
12:51
Супрун пояснила, чого насправді варто боятись - вплив 5G на здоров'я людини
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

  Новина про можливе запровадження 5G в Україні викликала чимало обговорень та суперечок.

Петиція до президента за заборону 5G доволі швидко зібрала необхідних 25 тисяч голосів. Це пояснюють численні фейки та дослідження з поганою методологією.

Боятись варто фейків і дезінформації

Уляна Супрун пояснила, що загалом доволі багато винаходів і нововведень, зокрема мобільних технологій, супроводжували страх, нерозуміння і часом паніка та спростувала найбільш поширені міфи про 5G, які стосуються здоров'я.

Міф № 1 – Більше веж = більше шкідливих хвиль

Те, що для роботи 5G потрібно більше веж та антен — це правда. Але це не означає, що їхня кількість створить небезпеку для здоров’я. Більша кількість передавачів, ніж для 4G потрібна тому, що для 5 покоління мобільних мереж використовують радіохвилі вищої частоти та інтенсивності, крім цього 5G дозволяє одночасно використовувати кілька каналів радіочастот.

Чому це потрібно? Вища частота у 5G означає, що інтенсивність мобільних сигналів є нижчою ніж у 4G, бо хвилі проходять меншу відстань. Тому вежі зможуть працювати на меншій потужності, ніж попередні.

Як це впливає на людину

Супрун розповіла. що радіочастотне випромінювання — це форма електромагнітного випромінювання. Останнє можна розділити на два типи: іонізуюче та неіонізуюче.

Іонізуюче, таке як рентгенівське, гамма-промені чи жорстке ультрафіолетове випромінювання є дійсно небезпечними. Їхня іонізуюча характеристика означає, що вони можуть взаємодіяти з тканинами на молекулярному рівні, тож за великих доз можуть викликати рак.

Але, для мобільного зв'язку використовують радіохвилі, які є прикладом неіонізуючого випромінювання. Тобто, його енергії не вистачає для втручання в ДНК, а відтак воно не може спричинити пошкодження клітин.

“Коли люди підписують петицію з закликом “Заборонити впровадження 5G через вкрай негативне його впливання на здоров’я!” та активно її поширюють, то це трохи дивує. Адже, наприклад, випромінювання під час виконання КТ (комп’ютерної томографії) значно небезпечніше, ніж мобільні радіохвильні.”

Те саме стосується й ультрафіолету: його тривала дія викликає мутації в шкірі, що згодом може перетворитися на найагресивніше пухлину — меланому. Але це також не зупиняє людей від засмагання годинами під палючим сонцем на пляжі без сонцезахисного крему чи регулярно відвідувати солярій.

Міф № 2 – 5G викликатиме рак

Це начебто підтвердило одне дослідження National Toxicology Program, в якому вивчали вплив радіохвиль, що випромінюють телефони. Його провели на щурах та мишах. Та це дослідження розкритикували, щонайменше за виявлені недосконалості в методології.

Результати епідеміологічних досліджень з адекватною методологією натомість не виявили серйозної небезпеки для здоров’я через використання телефонів, зокрема й підвищення ризику появи раку.

До слова, червоне та процесоване м’ясо також відносять до можливих канцерогенів, і навіть до вищої групи, ніж випромінювання, бо в цьому випадку докази переконливіші (до Group 2А).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 470 | Додав: adminA | Теги: Супрун, здоров'я людини, вплив 5G
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ