Пт, 2024-03-29, 17:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 15 » У США судять "найсексапільнішу хакершу у світі": їй загрожує 40 років в'язниці
16:03
У США судять "найсексапільнішу хакершу у світі": їй загрожує 40 років в'язниці
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  У США триває розгляд справи банди російських хакерів, яких звинувачують у розкраданні коштів з американських банків за допомогою комп'ютерного вірусу "Зевс-Троян" (Zeus-Trojan). Напередодні перед судом постала 21-річна Христина Свечінска, яку зарубіжні ЗМІ називають "найсексапільнішою хакершою у світі". Студентку звинувачують в тому, що вона входила до складу злочинного угруповання, що займалася банківськими махінаціями.

Як пише британський таблоїд The Daily Mail, Свечфнська, що постала перед судом у шкіряних чоботях і обтягуючих джинсах, плакала в суді, коли розглядалася її справа. У разі визнання Христини винною їй загрожує до 40 років позбавлення волі. Свечінска була однією з чотирьох студентів Нью-Йоркського університету, які діяли в якості "грошових мулів", відкриваючи рахунку для здійснення банківського шахрайства, повідомляє InoPressa.

За даними слідства, дівчина відкрила не менше п'яти банківських рахунків, на які було переведено 35 тисяч доларів викрадених коштів, з них приблизно 11 тисяч було успішно знято.

На початку жовтня прокуратура США і ФБР оголосили про розкриття мережі, учасники якої викрали з американських банків більше 3 мільйонів доларів, отримавши за допомогою вірусу доступ до рахунків приватних осіб і дрібних фірм. Пізніше ФБР заявило, що сума викрадених коштів становить понад 70 мільйонів доларів, в офіційних паперах звинувачення ця цифра не фігурує.

Суд Нью-Йорка раніше висунув 37 фігурантам звинувачення в участі у східноєвропейському плані з використанню комп'ютерного вірусу для зняття коштів з електронних рахунків американців. За даними слідства, серед обвинувачених 22 громадянина Росії, більшість серед них - молоді люди у віці від 20 до 26 років. Також у злочинах брали участь представники країн СНД, що в'їхали в США за студентськими візами.

Як стверджують слідчі, обвинувачені діяли за нескладною схемою. Жертвам вони розсилали по електронній пошті повідомлення з вірусом "Зевс-Троян". При переході по посиланню або відкритті прикріпленого файлу програма отримувала дані доступу до банківських рахунків та ПІН-коди пластикових карт жертв. Потім гроші переводилися на спеціально відкриті шахраями рахунки в інших банках.

У минулу неділю було винесено перші два вироки у справі російських хакерів. Вердикти несподівано виявилися набагато м'якішими, ніж очікувалося. Громадяни РФ Олександр Сорокін і Антон Юферіцин отримали шість і десять місяців позбавлення волі відповідно. Крім того, 23-річному Сорокіну призначений штраф в 100 доларів, а 26-річному Юферіцину належить виплатити 38314 доларів.

Американські ЗМІ, вивчивши фотографії Свечінской із соціальних мереж, назвали її "найсексуальнішою хакершою". Про "красиву російську брюнетку" Свечінску писали кілька великих газет Нью-Йорка - Daily News, New York Post, публікуючи на своїх сайтах фотографії дівчини з російської соціальної мережі "Вконтакте".

Свечінска проходить по одній справі з іншим громадянином Росії - Станіславом Расторгуєвим. Молоді люди, за версією слідства, були найняті для переказу грошей бандою, в якій було більш двох десятків чоловік. Підозрювані мали контакти з комп'ютерними хакерами та особами, які могли забезпечувати їх фальшивими паспортами.

Американська газета New York Daily News писала і про незвичайну привабливість іншої Христини, розшукуваної у справі хакерів, - 22-річної студентки Ізвєкової. Дівчина звинувачується у використанні фальшивого паспорта на ім'я громадянки Греції, за допомогою якого вона намагалася відкрити рахунок в американському банку для скоєння банківського шахрайства.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 967 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ