Чт, 2024-04-25, 21:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 25 » У Тимошенко омбудсмен знайшла тілесні ушкодження і вимагає від ГПУ порушити справу
12:39
У Тимошенко омбудсмен знайшла тілесні ушкодження і вимагає від ГПУ порушити справу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова заявляє про наявність синців на тілі у Юлії Тимошенко. Про це йдеться у заяві омбудсмана, текст якої є у журналістів, пише "Українська правда".

У документі зазначається, що представник уповноваженого за дорученням самої Карпачової "24 квітня здійснив візит без попередження до Качанівської колонії, де зустрівся з Юлією Тимошенко", для з'ясування обставин щодо заяви про її побиття конвоєм.

"У присутності начальника Качанівської колонії Тимошенко надала згоду представнику омбудсмана на зовнішній огляд місць тілесних ушкоджень. Під час зовнішнього огляду було встановлено наявність синців на передпліччі, ділянці ліктьового суглобу правої руки, а також значного розміру синця у правій пахвинній ділянці живота", - йдеться у заяві.

За словами Карпачової Тимошенко підтвердила свою попередню заяву щодо побиття під час конвоювання її до лікарні без згоди.

У зв'язку з цим, уповноважений з прав людини вимагає від Генпрокурора порушити кримінальну справу та відсторонити від виконання посадових обов'язків всіх причетних до факту даного поводження з Тимошенко під час конвоювання з колонії.

Також від керівника пенітенціарної служби уповноважений вимагає забезпечити всю належну медичну допомогу відповідно до рішення Європейського суду з прав людини та висновку українських та іноземних лікарів.

Міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає, що інцидент з обставинами транспортування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко з колонії в лікарню повинна розслідувати прокуратура.

"Це конституційний обов'язок прокуратури розслідувати такі випадки. За законом будь-яке звернення, особливо в суд, яке надходить, має бути обов'язково розслідуване, або змінюються прокурори", - цитує його "Інтерфакс-Україна". Зазначимо, що Держпенітенціарна служба України підпорядкована Мін'юсту.

Нагадаємо, Тимошенко заявила про побиття при транспортуванні проти її волі з колонії в лікарню. Тимошенко нібито викручували руки і вдарили в живіт - тепер на руках синяки і гематома на животі. На знак протесту проти застосування сили екс-прем'єрка оголосила голодування. Стурбованість через новий скандал навколо здоров'я Тимошенко висловили не тільки Захід, а й Росія. А тюремники і ГПУ стверджують, що ніякого побиття не було.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: Тимошенко тілесні ушкодження, омбудсмен, ГПУ порушити справу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ