Сб, 2024-04-20, 08:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Лютий » 26 » Влада в Україні готова до них, але без ультиматумів Кремля - "Війна неминуче закінчується переговорами".
19:42
Влада в Україні готова до них, але без ультиматумів Кремля - "Війна неминуче закінчується переговорами".
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська влада заявляє, що не відмовляється від переговорів з Росією, а також заперечує звинувачення Кремля у небажанні Києва домовлятися.

Керівництво України вважає, що такі звинувачення є частиною тактики Росії з метою завести переговори у глухий кут і звинуватити у цьому Україну.

Три дні наступу Росії на Україну.

Посадити Путіна за стіл переговорів. Зеленський напряму і через посередників домагається зустрічі

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що Україна готова до перемовин і не змінює своєї переговорної позиції, яка полягає у тому, що вони мають стосуватися припинення війни проти України, яку розпочала Росія, і гарантій безпеки.

"Будь-яка війна неминуче завершується переговорами. Україна почула переговорну позицію, яку окреслили в Москві. Вони знають наш погляд на переговорний формат і нашу переговорну позицію. Тому їхні коментарі про те, що ми нібито відмовились від переговорів, це просто частина їхньої тактики", - сказав Михайло Подоляк.

"Зупинка пересування" - брехня

26 лютого Кремль звинуватив Київ у небажанні проведення переговорів.

Російські ЗМІ писали, що "у зв'язку із "очікуваними переговорами" Володимир Путін вдень 26 лютого видав наказав "зупинити пересування військ в Україні".

"Оскільки українська сторона відмовилася від переговорів, сьогодні просування головних російських сил продовжилося", - заявив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Головна історія тижня, яку пояснюють наші журналісти

Ці заяви представники влади в Україні називають брехнею, оскільки жодних ознак "зупинки військ" не було, навпаки, військові дії посилювалися.

"Брехню росіян про те, що нібито у їхніх сил був наказ зупинитися, спростовує сама реальність, яку бачив увесь світ у ніч на п'ятницю. І сьогодні вранці. Бої були жорстокими, з максимальною інтенсивністю", - сказав Михайло Подоляк.

Кажучи про тактичну ціль заяв Москви, експерти наголошують, що йдеться не лише про стратегічну мету - зірвати переговори і звинуватити у цьому Київ, але й про спробу отримати час для посилення своїх військ.

"Через те, що окупанти зазнають значних втрат, дякуючи нашим героям, Путін намагається виграти час для того, щоби стягти більше сил до Києва та обласних центрів", - вважає радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

25 лютого президент України Володимир Зеленський двічі у відеозверненнях до народу заявляв, що Росія мусить якомога швидше почати говорити з Україною про припинення бойових дій.

"Росії все одно доведеться, рано чи пізно, говорити з нами, говорити про те, як закінчити бойові дії і зупинити це вторгнення. Чим швидше розмова почнеться, тим меншими будуть втрати самої Росії", - наголошував він.

Говорячи російською, Зеленський сказав: "Хочу ще раз звернутися до президента Російської Федерації. По всій Україні тривають бої. Давайте сідати за стіл переговорів. Щоб зупинити загибель людей", - сказав президент.

На ці заяви одразу ж відреагували у Кремлі. Дмитро Песков повідомив, що Росія готова відправити до Мінська на переговори з Україною свою делегацію із "представниками" міністерств оборони, закордонних справ та адміністрації президента РФ.

Хоча днем раніше Пєсков заявляв, що Володимир Путін готовий до переговорів з керівництвом України лише за умови, якщо офіційний Київ буде готовий проголосити нейтральний статус країни і відмову від розміщення озброєнь.

Україна категорично відкидає такі ультиматуми.

"Переговори мають базуватися на здоровому глузді і бути такими, щоб можна було напрацювати чесне рішення в інтересах людей і національної державності України, - наголосив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. - Своїм спротивом українці довели, що загнати нас в глухий кут - це нереалістична амбіція".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 431 | Додав: adminA | Теги: Війна, Україна, переговори
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ