Сб, 2024-04-20, 11:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 3 » Заборона Тимошенко відвідати Брюссель викликала різкі оцінки, і терпець Європі увірвався, вважає Тарасюк
10:58
Заборона Тимошенко відвідати Брюссель викликала різкі оцінки, і терпець Європі увірвався, вважає Тарасюк
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Різкі оцінки представників Європейського Союзу щодо заборони влади на відвідини Юлією Тимошенко Брюсселя свідчать про те, що терпець європейців увірвався. Таку думку озвучив глава комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, лідер Народного Руху України Борис Тарасюк, коментуючи заяву міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта.

"Така заява - це мінімум жовта картка. Більдт - відомий політик не тільки в Європі, а й у світі. Він - міністр закордонних справ Швеції, країни, яка разом з Польщею ініціювала політику Східного партнерства, яка спрямована на користь країн нашого регіону. Він однозначно є прихильником України", - сказав він.

"Тому його різкі оцінки свідчать про те, що терпець у країнах Європейського Союзу ввірвався", - зазначив Тарасюк.

Відзначимо, що міністр закордонних справ Швеції Більдт вважає неприпустимим факт заборони Тимошенко поїхати до Брюсселя. "Той факт, що їй було заборонено приїхати, звичайно, є неприпустимим", - сказав міністр. "Це не було б можливим у жодній європейській країні в тих умовах, які я можу бачити", - додав Більдт.

За його словами, у політиків Європи є "серйозні питання" до справи щодо Тимошенко. "Ми говорили владі у Києві досить багато, що ми вважаємо, що є дуже серйозні питання щодо цього", - сказав міністр.

Нагадаємо, що Тимошенко отримала два запрошення відвідати Брюссель на початку лютого цього року. Зокрема, на зустріч до штаб-квартири Європейської народної партії в період з 31 січня по 4 лютого екс-прем’єра запрошували керівники ЄНП Вільфред Мартенс та Антоніо Лопес-Істуріс. Крім того, Тимошенко запрошували виступити 1 лютого на святкуванні 50-річчя асоціації Європейських студентів-демократів (EDS).

Але слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України відмовив екс-прем'єр-міністру Тимошенко у задоволені її клопотання щодо можливості здійснити поїздку за кордон, мотивуючи це тим, що на вказаний час призначено слідчі дії у справі.

До цього, Генпрокуратура також відмовляла Тимошенко в задоволенні її клопотання про можливість поїздки до Брюсселя. Тоді відмова слідчих була мотивована тим, що запрошення на її ім'я відвідати Брюссель було подано англійською мовою, тобто без перекладу. Після чого адвокат Тимошенко Богдан Ференц заявив, що подасть до прокуратури легалізовані переклади українською запрошень до Брюсселя.

Та начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Каліфіцький заявив, що слідчий сам ухвалюватиме рішення про виїзд лідера партії "Батьківщина" Тимошенко до Брюсселя. За його словами, слідчий як процесуально самостійна особа має право, а не обов'язок вирішувати - задовольняти чи не задовольняти відповідне клопотання, адже екс-прем'єр перебуває на підписці про невиїзд.

У свою чергу, представники ЄС вкрай негативно відреагували на таке рішення ГПУ. Так Президент Європейської народної партії Мартенс зазначив: "Я дуже розчарований рішенням української влади заборонити візит Тимошенко до Брюсселя. Але я також зовсім не здивований таким розвитком подій, адже він є ще одним підтвердженням висловленої ЄНП критики щодо ескалації авторитарної практики чинної адміністрації".

Президент Європейського парламенту Єжи Бузек також розчарований повідомленням про те, що в нього не буде можливості зустрітися з Тимошенко і стурбований щодо застосування кримінального переслідування проти членів опозиційних політичних сил в Україні.

А колишній президент Європарламенту Ганс-Ґерт Петтерінг хоче почути, чому лідера партії "Батьківщина" не пустили до Брюсселя. Він зауважив, що у сучасній Європі має бути свобода пересувань для всіх громадян, зокрема й для всіх політиків.

У той же час, Тимошенко вважає, що відмова Генеральної прокуратури у проведенні її поїздки до Брюсселя викликана страхом влади. "Я думаю, що вони боялися не того, що я не повернуся, а боялися, що я повернуся", - сказала Тимошенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 861 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ