Пт, 2024-05-17, 05:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 13 » На благонадійність перевірять мешканців, над якими літатиме на вертольоті Янукович
20:44
На благонадійність перевірять мешканців, над якими літатиме на вертольоті Янукович
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Вертолітний майданчик, який будується недалеко від Верховної Ради для гвинтокрилої машини Віктора Януковича та інших вертольотів, вже на фініші. Як пише газета "Сегодня", завершено основну частину робіт — вигнали коробку, залили майданчик. Залишилося облаштувати поверхи під нею. Крім того, будівельники приступили до зведення естакади, яка з'єднає вертодром з вулицею Грушевського. За словами глави компанії-будівельника, об'єкт планують здати наприкінці року.

Як розповіли робітники на будівництві, виїзд з естакади на вулиці Грушевського буде облаштовано біля елітного будинку №9-а на околиці Маріїнського парку. За словами бригадира Максима Тарасовича, естакада "ляже" на спеціальні опори із заліза й бетону, які вони тепер зводять, тобто нова міні-траса проляже над Парковою дорогою столиці. Робітники, до речі, вважають, що до листопада навряд чи встигнуть: "Все ж таки схиляємося до думки, що повністю здамо об'єкт — і майданчик, і міст — ближче до Євро, хоча можемо встигнути й до кінця року".

Нагадаємо, майданчик почали будувати торік восени. Передбачається, що на нього приземлятиметься гелікоптер президента, якщо глава держави вирішить літати на роботу повітрям, щоб не створювати в місті заторів. Будівельники також припускають, що на неї приземлятиметься авіатехніка, яка опікуватиметься безпекою на Євро-2012.

Екс-співробітник Управління держохорони розповів журналістам, що в УДО зараз аналізують питання безпеки польотів: "Врахують досвід Росії, США і Китаю, де перші особи держав користуються вертольотами. Будуть узяті на замітку мешканці будинків на шляху проходження вертольота, які мають психічні відхилення або були помічені в злочинах, пов'язаних зі зброєю".

В УДО підтвердили, що "ділянкою проходження вертольота буде проведена робота (ймовірно, до підозрілих мешканців навідаються дільничні)". На запитання: а що як зловмисник засяде в затишному місці, далеко від житлових масивів, додали, що "президент США літає, і його досі ніхто не збив".

Розголошувати суму, в яку обходиться будівництво "вертодрому", керівництво будівництва не хоче. За неофіційною інформацією, поява першого у Києві вертолітного майданчика оцінюється попередньо у 50-60 млн грн.

Передбачається, що він зможе приймати одночасно два гелікоптери на зліт і посадку (ймовірно, президент буде добиратися до роботи у вертолітному кортежі - у супроводі ще одного гелікоптера). Таке маскування - вимога безпеки: спосіб заплутати можливих терористів, які зазіхають на життя глави держави.

За інформацією "Сегодня", під вертолітним майданчиком планують встановити диспетчерський пункт та інші служби, які обслуговують вертодром №1.

Припускають, що на майданчику в 2012 році паркуватимуться також гелікоптери Міністерства надзвичайних ситуацій і екстрених служб.

Зазначимо, вертоліт президента України Віктора Януковича, яким він добиратиметься з "Межигір'я" до Києва, коштує дорожче, ніж у провідних світових лідерів. Янукович придбав собі італійсько-американський Agustawestland-139. Такому гелікоптеру надають перевагу агенти ЦРУ та ФБР. За приблизними оцінками, його вартість сягає 17 млн доларів, не рахуючи оздоблення салону.

Літати на роботу зі своєї резиденції Янукович пообіцяв уже давно. Президент вирішив відмовитися від авто і пересісти на вертоліт. Так він зможе добиратися з "Межигір'я" до Києва за 6 хвилин.

За приблизними підрахунками, один політ на гелікоптері президента з "Межигір'я" на роботу може коштувати тисячу доларів.

Раніше повідомлялося, що на Парковій дорозі в Києві почалося будівництво вертолітного майданчика. За словами робітників, будівництво розпочалося 17 жовтня.

Пізніше стало відомо, що Київська міська рада має намір до кінця 2010 року виділити державному авіапідприємству "Україна" земельну ділянку площею 70 соток під будівництво вертолітного майданчика для президента України.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 942 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ