Вт, 2024-04-16, 14:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 12 » Азаров обіцяє піти у відставку, якщо провалить свою роботу, і закликав українців ще потерпіти
16:52
Азаров обіцяє піти у відставку, якщо провалить свою роботу, і закликав українців ще потерпіти
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Прем'єр Микола Азаров обіцяє піти у відставку, якщо уряд не забезпечить економічного розвитку України. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер".

"Якщо наш уряд не забезпечить сталого економічного розвитку країни і зростання добробуту наших громадян - я за це крісло не тримаюся", - заявив Азаров.

- Уряд за один рік значно скоротив дефіцит бюджету "Нафтогазу", переконує Азаров
- Азаров пообіцяв стабільний курс гривні
- Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги було неминучим, впевнений прем'єр

"Я прошу наших співгромадян потерпіти певний час. Він невеликий, він вже оглядний. Принаймні, мені видно", - сказав він.

"2011 рік ще важкий. Але навіть друга половина 2011-го буде легша. 2012-й буде значно легшим. Хоча б тому, що ми вдвічі менше будемо платити зовнішніх боргів", - зазначив прем'єр.

Азаров також зазначив, що не бачить потреби кадрових змін в уряді. "Я не бачу жодної необхідності, скажімо, когось замінити або пересунути", - заявив прем'єр, нагадавши, що склад Кабміну було істотно змінено у грудні 2010 року.

"Я буду дотримуватися позиції стабільності, в тому числі і в кадрових питаннях. Безумовно, це не відкидає ухвалення, в разі серйозних прорахунків і промахів, жорстких рішень. І ми на них йдемо", - зазначив Азаров.

За його словами, поки що такі рішення "стосувалися, скажімо, обласного чи другорядного рівня".

Уряд значно за один рік скоротив дефіцит бюджету "Нафтогазу", переконує Азаров

Уряд затвердив фінансовий план "Нафтогазу" на 2011 рік з дефіцитом у 8,5 мільярда гривень, запевняє прем'єр Микола Азаров.

"Якщо дефіцит фінансових ресурсів НАК у минулому році становив 60 мільярдів, то в цьому році в фінансовому плані, який ми сьогодні на засіданні уряду затвердили, дефіцит становить 8,5 мільярда", - сказав він.

За словами прем'єра, "у наступному році, безумовно, цей дефіцит буде нульовим". "Якщо хтось щось розуміє в цифрах, то скоротити дефіцит бюджету в 60 мільярдів за один рік... Ну давайте поставимо хоча б "задовільно" за цю роботу", - додав Азаров.

Як повідомлялося, в меморандумі української влади Міжнародному валютному фонду йшлося, що Кабмін обіцяв в 2011 році скоротити дефіцит "Нафтогазу" приблизно втричі - до 5 мільярдів гривень, у порівнянні з 2010 роком.

Як зазначено в документі, дефіцит "Нафтогазу" в 2010 році становив близько 15 мільярдів гривень. В липні 2010 року Азаров заявляв, що "Нафтогаз" до кінця 2010 року скоротить дефіцит власного бюджету до 10 мільярдів гривень, а з 2011 року може вийти на беззбиткову роботу.

Зазначимо також, що скорочення дефіциту "Нафтогазу" було досягнуто шляхом підвищення цін на житлово-комунальні тарифи для населення.

А в червні минулого року уряд оцінював дефіцит "Нафтогазу" в 2010 році на рівні близько 10 млрд грн у порівнянні з 45 млрд грн роком раніше. Проте в затвердженому фінансовому плані НАК на 2010 рік його дефіцит було затверджено на рівні 7,4 млрд грн.

Азаров пообіцяв стабільний курс гривні

Прем'єр Микола Азаров обіцяє, що курс гривні буде стабільним.

"Весь рік наш валютний курс тримався стабільно. І це правда. Згадаймо 2008 і 2009 роки, коли наша гривня шарпалася то до 4,5, то до 12, то до 9 (гривень за долар). І ніхто не міг сказати, що буде з гривнею", - заявив Азаров.

"А ось зараз я кажу - гривня буде стабільна", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, що раніше, на підсумковій прес-конференції за результатами роботи уряду за рік, 11 березня, прем'єр-міністр України заявив, що фінансова ситуація в Україні стабільна і дефолт їй не загрожує. "Хтось там Україні дефолт передрікає? Не дочекаєтеся, панове! Ніколи цього не буде", - сказав глава українського уряду.

За його словами, фінансова ситуація в країні стабільна.

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги було неминучим, впевнений прем'єр

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги було безальтернативним рішенням, вважає прем'єр Микола Азаров.

"Це рішення не належить до популярних, безумовно. Але кредитори, які працюють з нами, ставлять перед нами просту умову - кожен товар повинен мати свою ціну, і за цією ціною треба його і продавати", - зазначив він.

"Ми хочемо, щоб наші люди зрозуміли - рішення було безальтернативним. Інших рішень не можна було знайти. Ми пішли найм'якішим шляхом для нас. І ми, безумовно, компенсуємо нашим людям те, що вони зараз втратили", - сказав Азаров.

Зазначимо, що підвищення цін на газ для населення в 2011 році становитиме 30%, а комунальних тарифів – 62%.

Підвищення цін на газ для населення з 1 квітня на 50% було спочатку передбачено Меморандумом між Україною і МВФ, що було підписано в липні 2010 року.

Перше підвищення на 50% відпускних цін на природний газ для населення і ціни газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення, відбулося ще 1 серпня минулого року.

Однак під час чергового перегляду положень меморандуму прем'єр Азаров заявив, що його уряд переконав МВФ у відсутності нагальної потреби підвищувати ціни на газ для населення "шоковим способом" - на 50% й одразу.

Отож, повідомив Азаров, МВФ погодився на поступове підвищення цін на газ і комунальні тарифи.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1039 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ