Вт, 2024-04-23, 22:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Листопад » 11 » Через агресію МЗС надіслало Москві ноту - РФ активізувала перекидання військової техніки на Донбас
18:08
Через агресію МЗС надіслало Москві ноту - РФ активізувала перекидання військової техніки на Донбас
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністерство закордонних справ України надіслало ноту Росії у зв’язку з актами агресії, що тривають.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок, 11 листопада, речник МЗС України Євген Перебийніс, передає УНІАН.

"У ноті Україна висловила рішучий протест у зв'язку з триваючими актами агресії Росії проти України, наданням підтримки так званим терористичним угрупованням "ДНР" і "ЛНР", продовженням дій, спрямованих на подальшу ескалацію ситуації в Україні, а також нарощуванням угруповань збройних сил Росії поблизу державного кордону", - сказав він.

За словами Перебийноса, у ноті відзначено конкретні акти таких дій.

Зокрема в ноті йдеться про артилерійсько-мінометні обстріли позицій підрозділів Збройних сил України у районах Донецька, Павлополя, Щастя, Станиці Луганської, проведення низки атак з підтримкою танків на блокпост №37 сил АТО у районі населеного пункту Кримське.

Крім того, в ноті відзначається накопичення військової техніки та особового складу російських збройних сил на території Київського району Донецька, переміщення з території РФ у напрямку населеного пункту Красний Луч Луганської області колон військової техніки у складі 32 танків та 16 гаубиць.

"МЗС України виступило з рішучою вимогою до Російської Федерації невідкладно припинити міжнародно-протиправні діяння, зокрема вторгнення збройних сил РФ, у тому числі важкої військової техніки, на територію України, відвести збройні сили РФ від кордону України, розслідувати всі злочини та покарати винних", - сказав Перебийніс.

Як повідомлялося, 23 жовтня так званий "прем'єр-міністр ДНР" Олександр Захарченко заявив про плани повернути втрачений бойовиками контроль над низкою міст Донбасу і попередив у зв'язку з цим про можливість відновлення важких бойових дій.

3 листопада російсько-терористичні війська закінчили формування чотирьох ударних угруповань: - Луганське (район Первомайськ - Луганськ - Станиця Луганська); - Горлівсько-Донецьке; - Волновасько-Тельманівське; - Новоазовське.

У складі зазначених угруповань, за оцінками експертів, приблизно 14-15 тисяч російських найманців і військовослужбовців РФ, а також 10-12 тисяч бойовиків з місцевих бандформувань.

Також у складі даних угруповань на той час налічувалося: - 110-115 танків; - 250-280 ББМ (бойових броньованих машин) типу БМП, БТР, МТ-ЛБ; - 80-100 гармат ствольної артилерії і установок РСЗВ; - приблизно 500 одиниць автотранспорту (від російських армійських броньованих КАМАЗів і паливозаправників до саморобних ган-траків).

5 листопада до прикордонних з Україною районів з боку Ростова-на-Дону перекинуто близько 60 одиниць бронетехніки. На залізничну станцію міста Кам'янськ-Шахтинський прибув ешелон з 50 танками Т-64 і 10 командно-штабними машинами без розпізнавальних знаків.

9 листопада російсько-терористичні війська посилили інтенсивність обстрілів сил АТО через прибуття чергового так званого "гуманітарного" конвою з боєприпасами, зброєю і живою силою.

МЗС заявляє про активізацію перекидання військової техніки з Росії до підконтрольних терористам районів Донбасу

Також МЗС України заявляє про активізацію перекидання до підконтрольних терористам районів Донбасу військової техніки з Росії.

"Останнім часом Росія активізувала перекидання до підконтрольних терористам районів Донецької та Луганської областей України військової техніки, в тому числі важкої, та особового складу Збройних сил РФ", - сказав Перебийніс.

За його словами, цьому є беззаперечні докази, які підтверджуються і міжнародними партнерами України у США, Євросоюзі та НАТО.

Крім того, Росія продовжує зосередження військових підрозділів поблизу кордону з Україною, фіксується активізація повітряної розвідки позицій українських військових.

"Йдеться про продовження військової агресії щодо України і фактично підготовку окупації суверенної території нашої держави", - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що, незважаючи на те, що факт російської військової агресії на Донбасі вже не ставиться під сумнів практично ніким у світі, офіційні представники РФ продовжують заперечувати наявність підрозділів своїх збройних сил на Донбасі.

"Фактів того, що на Донбасі присутні регулярні російські військові частини, більш ніж достатньо - як у наших спецслужб, так і в спецслужб наших партнерів... Те, що Росія прибирає з техніки і своїх військових розпізнавальні знаки, не має нікого вводити в оману", - додав Перебийніс.

Як заявив спікер МЗС України, у контрольованих терористами районах Донбасу є сучасна військова техніка, багато одиниць якої ніколи не були на озброєнні української армії.

"Факти на сьогодні є такими, що на території окремих районів Донецької та Луганської областей, контрольованих терористами, перебувають сотні одиниць сучасної військової техніки, багато з якої ніколи не було на озброєнні української армії", - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що, за інформацією Міністерства оборони України, кількість техніки, яка була захоплена терористами у підрозділів Збройних сил України, обраховується одиницями, а не сотнями.

"Лише зіставивши ці два факти, постає логічне запитання російській стороні: звідки в терористів така новітня і в такій кількості військова техніка? Чи, може, вони знову придбали її у воєнторзі?" - зауважив Перебийніс.

За його словами, жодних інших шляхів потрапляння її на територію України, окрім як через неконтрольовані українськими прикордонниками ділянки українсько-російського кордону немає.

Раніше сьогодні в інформаційно-аналітичному центрі РНБО повідомили, що російські найманці посилюють та підтягують сили безпосередньо до лінії зіткнення. Так, концентрацію бронетехніки терористів зафіксовано на південно-західній околиці н.п. Оленівка та на північній околиці н.п. Докучаєвськ Донецької області. Бандити також посилюють та перегруповують свої позиції на підступах до Маріуполя зі східного напрямку.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1074 | Додав: adminA | Теги: донбас, Москві ноту, військової техніки, РФ активізувала, МЗС, агресію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ