Пт, 2024-04-26, 02:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 21 » ЄС відмовляє у візах українським чиновникам. А у США є чорний список
18:15
ЄС відмовляє у візах українським чиновникам. А у США є чорний список
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Країни Європейського Союзу посилили вимоги до в'їзду українським чиновникам, а Держдеп США склав список небажаних осіб в цій країні, заявляє член фракції "БЮТ - Батьківщина", член парламентського комітету у закордонних справах Андрій Шкіль, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки що немає інформації про рішення, проте є інструкції, які дають посольствам більше можливостей застосовувати санкції проти нинішніх чиновників. Тобто зараз ще не діє заборонений список, коли можна говорити про прізвища, імена і посади, які обіймає той чи інший державний службовець, але вже є відповідні інструкції і розпорядження, які розіслані до посольств країн - членів ЄС", - сказав Шкіль.

"Більше того, є звернення Державного департаменту США та уряду Канади до європейської спільноти щодо 55 підприємств, які були по-рейдерськи захоплено в Україні за останні 2 роки. Учасники таких рейдерських захоплень є небажаними персонами для перебування в США і таку інформацію отримав ЄС", - сказав депутат.

При цьому він відмовився називати прізвища таких людей. "Я допускаю, що це люди, що мають стосунок до нинішньої влади. Я думаю, що це можна буде легко перевірити. Не хочу називати прізвища, бо я їх не знаю... Ми відразу побачимо, хто з державних чиновників не їздить до США, замість яких міністрів їздять їхні заступники", - сказав Шкіль.

Депутат підкреслив, що інструкції посольствам країн ЄС видані міністерствами закордонних справ відповідних держав і додав, що точний зміст цих інструкцій йому невідомий.

"Ми говоримо про те, що збільшилися вимоги, тобто, будь-який чиновник, який зараз піде отримувати візу в будь-яку країну Шенгенської зони, буде заповнювати більшу кількість документів", - сказав Шкіль.

Відповідаючи на уточнювальне питання, чи правда, що лідеру фракції Партії регіонів Олександру Єфремову не дали візи в США, Шкіль сказав, що у нього немає такої інформації і з таким питанням краще звертатися до самого Єфремова.

При цьому депутат також не зміг уточнити, які саме країни ЄС направили своїм посольствам в Україні відповідні інструкції.

Раніше депутат Верховної Ради (позафракційний) Святослав Олійник у своєму блозі повідомив, що, за його даними, німецьке посольство отримало негласну установку від керівництва відмовляти у видачі віз усім українським суддям і прокурорам і жорстко відсіювати інших кандидатів на видачу віз. Але посольство ФРН спростовувало цю інформацію.

Крім того, депутат німецького Бундестагу від ХДС Карл-Георг Веллман запропонував запровадити візовий режим для власників дипломатичних паспортів в Україні. Зазначимо, Німеччина вважає вирок, який суд виніс екс-прем'єр-міністру, лідеру БЮТ Юлії Тимошенко, ударом по основах правової держави в Україні.

А керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланґе попередив, що на українських чиновників за вирок Тимошенко чекають реальні санкції від ЄС. "Що стосується візи у дипломатичному паспорті, то це реально обговорюване питання", - сказав він.

Зазначимо, що раніше ЄС заборонив в'їзд президенту Бєларусі Олександрові Лукашенку, а також ряду бєларуських чиновників за утримання в тюрмах політв'язнів, переслідування політичних активістів, журналістів та представників громадянського суспільства. Справу Тимошенко в світі також сприймають як політичне переслідування Януковичем свого опонента.

МЗС нічого не знає про проблеми з візами у чиновників і каже, що їх немає

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що інформація фракції "БЮТ - Батьківщина" про відмову в отриманні віз до країн ЄС окремим українцям не відповідає дійсності.

"Міністерство закордонних справ України вкрай здивоване поширенням у п'ятницю представниками БЮТ інформації щодо відмов окремим громадянам України в отриманні віз до країн Євросоюзу", - розповів прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

"МЗС зазначає, що ця інформація не відповідає дійсності. Подібні заяви є політичними спекуляціями, єдиною метою яких є створення непотрібної напруги в українському суспільстві та введення його в оману", - підкреслив він.

Зауважимо, що крім депутата Шкіля про те, що українським чиновникам почали відмовляти в отриманні віз до країн Євросоюзу, раніше заявив і голова комітету у закордонних справах Верховної Ради Олег Білорус.

ЄС каже, що не посилював вимог для чиновників, США ситуації не коментують

У представництві Євросоюзу в Україні спростовують інформацію про те, що країни ЄС посилили вимоги для в'їзду українським чиновникам.

"Нічого подібного не мало і не має місця", - повідомили в прес-службі диппредставництва.

У свою чергу, в посольстві США цієї інформації поки що не коментують.

ЄС кардинально скоротить видачу шенгенських віз простим українцям, вважає Кужель

Європейські дипломати прийняли рішення скоротити на 70% видачу Шенгенських віз українцям. Про це в ефірі "5 каналу" заявила Олександра Кужель, екс-голова Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва.

"Економічне співвідношення наших зустрічей (з Євросоюзом), документів є дуже гарне. Але той сигнал, який сьогодні дають дипломати, що прийняте рішення, практично, на 70% скоротити (видачу) Шенгенських віз для українців, і коли ми запитали: "Чому? Це ж Президент таким чином вирішує політичні питання!", - вони сказали: "Якщо країна згодна жити по принципам недемократичної країни, то її громадяни нецікаві....", – заявила Кужель.

Вона пояснила, що офіційно оприлюднювати таку інформацію європейські дипломатичні кола не будуть, а громадяни України відчують це найближчим часом.

"Дуже багато є аналітичної літератури, аналітичних висновків. Такого ж ніхто вам не покаже. Ми зараз відчуємо звернення людей. Я б на прикладі Європейського Союзу просила би не впускати тих, хто впливає на прийняття таких політичних рішень", – сказала Кужель.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 941 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ