Сб, 2024-04-27, 01:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 25 » Інститут країн СНД звинуватив Савіка Шустера у розпалюванні ненависті до Росії за російські ж гроші
10:21
Інститут країн СНД звинуватив Савіка Шустера у розпалюванні ненависті до Росії за російські ж гроші
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Інститут країн СНД звинувачує телеведучого Савіка Шустера в антиросійській пропаганді. Про це Депутат Держдуми Росії, керівник Інституту країн СНД Костянтин Затулін сказав 25 березня, виступаючи на "круглому столі" "Про російський і російськомовний рух України" в Держдумі, передає УНІАН.

"Що, хіба можна вважати державні канали та їх ведучих ідейними прихильниками Партії регіонів і російсько-українських відносин? Це коли Савік Шустер працює на державному каналі і не пропускає будь-якого випадку, що б не роздути будь-яку дрібницю в російсько-українських відносинах до становища скандалу! Він же працює не на приватному, а на державному каналі. А його співробітниця тиждень тому стала прес-секретарем Президента України", - заявив Затулін.

- Росія на своїх співвітчизників в Україні витрачає більше мільйона доларів на рік

Він вважає, однією з головних проблем російського руху в Україні відсутність підтримки в ЗМІ.

У свою чергу, директор філіалу інституту країн СНД в Україні Володимир Корнілов закликав російську владу висловити невдоволення діями Шустера.

"Дійсно, те, що він творить зараз на державному телебаченні, розпалюючи ненависть до Росії за гроші українських платників податків, не вписується в жодні рамки. На мою думку, на це, рано чи пізно, якась дипломатична реакція, реакція Росії, нехай навіть і непублічна, має бути", - заявив він.

На думку Корнілова, російський капітал підтримує ті українські ЗМІ, в яких з'являються критичні щодо Росії й росіян матеріали.

"За роки кризи західні інвестиції в українські ЗМІ практично пішли і відмовилися співпрацювати з українською пресою. На ринку ЗМІ присутній, фактично, лише російський капітал. Тобто ті бренди, які використовуються проти Росії, росіян, російського руху - часто це бренди російських ЗМІ. Це часто-густо", - вважає він.

Зауважимо, у лютому комуніст Євген Царьков попросив українського прем’єр-міністра Миколу Азарова провести перевірку щодо доцільності співпраці "Першого національного" та програми Савіка Шустера.

Царьков стверджує, що до нього надійшли масові звернення громадян "з проханням не допустити співпраці державної структури й загальнонаціонального, єдиного офіційного телеканалу з комерційним проектом, що веде не громадянин України Савелій Шустер".

За словами депутата, громадяни обурюються, що передачі Шустера "побудовані на протистоянні та розпалюванні ворожнечі в країні з різних суспільно-політичних і національних питань".

Царьков також зазначає, що студію Шустера не раз "зі скандалом залишали політики, коли в ефірі звучали неприпустимі заклики, лайка, лився постійний бруд, неправда, стукалися лобами не тільки українські політики (що неминуче веде до розколу країни), а й цілі держави, зокрема, Україна й Росія".

Нагадаємо, з січня цього року шоу "Шустер Live" виходить на Першому Національному телеканалі. У зв'язку з цим, заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко висловив стурбованість стратегією розвитку Першого Національного каналу, який утримується на бюджетні гроші. "Цікаво, за які гроші ця програма, яку не зміг фінансово утримати комерційний канал "Україна", буде виходити на державному каналі?" - поцікавився Томенко.

У свою чергу, генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф заявив, що Перший Національний не зазнає витрат, пов'язаних із виробництвом цього ток-шоу. "За досягнутими домовленостями, студія отримає спонсорські гроші, а телеканал - якісний продукт. Спонсори не зможуть впливати на редакційну політику", - повідомив гендиректор НТКУ.

Раніше заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман заявила, що злиття України і Росії не буде, та й "ми маємо в Україні сто таких Савіків", на що сам Шустер сказав, що не політикам визначати, яка програма і який ведучий стануть популярними, хіба що у країні лишиться один державний канал.

Крім того, повідомлялось, що Савік Шустер на камеру розповів про те, як домовлявся з головою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним про перехід на Перший національний. Журналіст Мустафа Найєм написав на сторінці програми у Facebook: "Монтирую After LIVE. Вчера Савик под камеру рассказал, как договаривался с Левочкиным о переходе на УТ-1. Прямо описал все переговоры".

Росія на своїх співвітчизників в Україні витрачає більше мільйона доларів на рік

Росія на підтримку співвітчизників в Україні виділила в 2010 році більш як 1,2 млн дол. Про це повідомив у Держдумі Росії директор 2-го департаменту СНД МЗС Росії Віктор Сорокін.

"Щорічно за лінією підтримки співвітчизників в Україні виділяються кошти з федерального бюджету. У 2008 році – 23 млн рублів, у 2009 – 24 млн, у минулому - обсяги допомоги становили більш як 36 млн рублів (близько 1,2 млн дол)", - сказав Сорокін.

За його словами, ці кошти були витрачені на святкування ювілею Перемоги, пам'ятних дат російської історії. Зокрема, проведено більш як 90 заходів. Також профінансовано передплату на російські періодичні видання – передплатою охоплено 570 організацій співвітчизників і шкіл.

Він відзначив, що також було придбано путівки для ветеранів, надавалася юридична і "екстрена гуманітарна" допомога.

"Всього допомогу отримали більш як 400 людей", - сказав Сорокін і додав, що багато делегатів з України взяли участь у всесвітній конференції російських співвітчизників за кордоном, 10 молодих співвітчизників взяли участь в молодіжній конференції в Москві, здійснили поїздки місцями бойової слави. Крім цього, сто дітей співвітчизників відпочили в оздоровчих таборах у період літніх канікул.

За словами Сорокіна, також більш як 200 старшокласників з України взяли участь в проекті "Здрастуй, Росіє", здійснили навчально-оздоровчі поїздки різними маршрутами РФ. Окрім цього, до України для громадсько-релігійних організацій співвітчизників надійшло більш як 10 комплектів духовно-етичної літератури і багато чого іншого.

"Можемо вас запевнити, що цього року, як і в подальші роки, на роботу зі співвітчизниками посольству і нашим закордонним установам також надаватиметься значна матеріальна і фінансова допомога", - сказав Сорокін.

Він зазначив, що останніми роками активізувалася робота Росспівробітництва і діяльність російських центрів науки і культури в різних містах України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1128 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ