Чт, 2024-03-28, 10:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 18 » З'ясовано, як рак розноситься по організму. Це допоможе в його лікуванні
11:45
З'ясовано, як рак розноситься по організму. Це допоможе в його лікуванні
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Дослідники з Інституту дослідження раку з'ясували, як ракові клітини здатні виштовхуватися з пухлин і поширюватися по тілу. Це дозволить створити нові ліки проти раку, передає MEDdaily.

Виявилося, що раковим клітинам допомагає протеїн JAK,який додає їм сили, необхідної для пересування в організмі. У результаті клітини скорочуються, немов м'язи, щоб вийти за межі пухлини і поширитися в тілі.

Це особливо небезпечно, коли рак переходить на стадію метастазу. Його стає дуже важко лікувати, адже вторинні пухлини бувають дуже агресивні. Згідно зі статистикою, 90% смертей, пов'язаних з раком, зумовлені метастазом.

JAK раніше вже пов'язували з лейкемією, і на даний момент існують препарати, які прицільно впливають саме на цей білок. Можливо, вони ж дозволять зупинити поширення раку.

Раніше група британських науковців з Університету Східної Англії виявила ген, відповідальний за поширення ракових клітин в організмі. Блокування цього гена може виявитися універсальними ліками від злоякісних пухлин, зокрема на пізніх стадіях захворювання.

Раніше група американських дослідників повідомила, що їй вдалося розробити препарат, що запобігає розвитку раку грудей. Імунологи провели випробування на мишах і планують випробувати вакцину на людях.

Новий препарат взаємодіє з протеїном, присутнім у більшості ракових пухлин грудей. "Ми сподіваємося, що в майбутньому ця вакцина стане таким же поширеним і ефективним засобом, як щеплення від дитячих хвороб", - заявив Вінсент Туохі з інституту Clevelend Lerner Research у Клівленді.

Складність розробки антиракової вакцини полягає в тому, що якщо віруси є чужорідними для людини організмами і викликають у відповідь реакцію імунної системи, то ракові клітини – ні.

Рак - це неконтрольований ріст власних клітин організму. Тому щеплення від раку, по суті, є щепленням проти організму реципієнта і може призвести до руйнування здорових тканин.

Незадовго до цього науковці в США синтезували молекулу під назвою макрокетон (macroketone), здатну зупиняти поширення пухлинних клітин і виникнення метастаз. За їхніми словами, це відкриває новий, вельми перспективний напрям у боротьбі з раковими захворюваннями.

Дослідження вела група фахівців на чолі з доктором Хуан Сіньюнем на базі медичного коледжу Вейлл-Корнелл в Нью-Йорку і Брукхейвенської національної ядерної лабораторії США. Початковим матеріалом для них слугував так званий міграстатин, що виділяється бактеріями-актиноміцетами і має слабко виражену здатність перешкоджати міграції пухлинних клітин.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 958 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ