Вт, 2024-04-23, 08:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 21 » Катакомби Прісцилли Ватикан відкрив після реставрації
14:24
Катакомби Прісцилли Ватикан відкрив після реставрації
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/
У Римі відкрилися після реставрації Катакомби Прісцилли, що служили між другим і п'ятим століттями нашої ери місцем поховання християн. Про це в середу, 20 листопада, повідомляє Lenta.Ru з посиланням на Reuters.

Крім самих катакомб для відвідувачів відкритий створений при них музей, в якому виставлені відновлені реставраторами фрагменти мармурових саркофагів.

Для тих, у кого немає можливості приїхати до Риму і подивитися на фрески наживо, Ватикан підготував віртуальний тур по катакомбах. Він доступний через сервіс Google Maps. Як пояснили в італійському відділенні компанії Google, для створення віртуального туру використовувалися розроблені спеціально під цей проект камери зменшеного розміру.

У повідомленні наголошується, що фрески, доступ до яких тепер знову відкритий для публіки, стали причиною багаторічних суперечок в релігійному і науковому співтоваристві, оскільки на них зображені жінки в одязі, що нагадують вбрання священнослужителів. Це породило припущення, що за часів Стародавнього Риму жінок допускали до богослужіння.

Ці припущення ґрунтувалися, зокрема, на зображенні жінки, одягненої у щось на зразок ряси, яка стоїть з розкинутими як під час меси руками. Ще на одній спірній фресці зображені вже кілька жінок у такому ж одязі, що сидять за столом і розкинули руки подібно священикам, які проводять месу.

При цьому у Ватикані подібні розмови називають дозвільними домислами. У комісії, що відповідала за реставрацію фресок, пояснили, що жінка з розпростертими руками насправді символізує померлу людину душа якої потрапила в рай. Сюжет другої фрески у Ватикані описали як поминки за покійною.

Точна дата зведення Катакомб Прісцилли невідома. Археологи відносять їх до II-V століть нашої ери. Загальна протяжність тунелів, що використовувалися для поховання перших християн, становить близько 13 кілометрів. Реставраційні роботи в катакомбах тривали останні п'ять років. Для відновлення пошкоджених фресок використовувалося лазерне обладнання.

Нагадаємо, у 2011 році у катакомбах під сучасним офісним будинком у житловому районі Рима було виявлено найраніші з відомих ікон з апостолами Петром і Павлом. Розкопки проводили біля базиліки Святого Павла, неподалік стін стародавнього Рима. Археологи вважають, що знахідки датуються четвертим століттям або початком п'ятого. Фрески були відомі раніше, але деталі зображень відкрилися лише згодом, під час реставрації, що її розпочато два роки тому.

Картини прикрашали те, що вважають могилою благородної римлянки.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 1024 | Додав: adminA | Теги: ватикан, реставрації, катакомби Прісцилли
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ