Сб, 2024-04-20, 16:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Листопад » 29 » Найбагатший політик світу - Путін
13:54
Найбагатший політик світу - Путін
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Польський журнал Uwazam Rze оцінив статок президента Росії у 70 мільярдів доларів! А син Віктора Януковича Олександр, згідно з цим рейтингом, – на 48-й позиції

Польський журнал Uwazam Rze склав рейтинг 50 найбагатших політиків світу. До нього потрапив навіть старший син українського президента – Олександр Янукович.

А очолив рейтинг російський лідер Володимир Путін.

Цар Володимир

Важко повірити, що людина, яка народилася в обдертій ленінградській кам’яниці, у якій жив люмпен, стала такою багатою і впливовою. У 1941-му, коли Ленінград переживав нацистську блокаду, через брак ліків у Марії і Володимира Путіних помер старший син Віктор. Коли через 11 років у них народився другий син, Володя, вони оточили його любов’ю та піклуванням.

Американська журналістка Маша Гессен у біографії «Путін. Людина без обличчя» пише, що малий Володя єдиний серед ровесників у молодших класах мав наручний годинник, який йому на день народження подарували батьки. Коли сім’я Путіних виграла у лотерею автомобіль, то віддала його синові. У сірому післявоєнному Ленінграді молодий хлопець на власному авто був принцом із казки. Сам Путін згадує цей період життя як час біди і злиднів. Його однолітки бачили у ньому в той час відлюдника, сповненого пихи та зарозумілості. Він часто і охоче встрявав у конфлікти і бійки. Вчителі вважали, що Володя крутиться у кримінальних колах або має зв’язки у КДБ.

У Володі були великі амбіції та наполегливість - Путін закінчив найпрестижніший юридичний факультет СРСР. Тоді на нього звернуло особливу увагу КДБ. У 1985-1990 роках він був взірцевим офіцером КДБ у НДР. Просував його на початку 1990-х мер Санкт-Петербурга Анатолій Собчак. Уже в 1992-му Путін став заступником мера Петербурга, який відповідав за міжнародні контакти та іноземні інвестиції. У кабінеті заступника мера постали бізнес-схеми, які згодом дали Путіну можливість заробити статки у понад 70 млрд. дол. Такі багатства роблять ВВП не лише найбагатшим у світі політиком та главою країни, а й найбагатшою людиною в світі! В офіційній декларації Путін задекларував свій річний прибуток у сумі 187 тис. дол. - зарплата президента РФ. Це менше, ніж половина річної зарплати президента США Барака Обами. Офіційно у Путіна лише одна ділянка, квартира в Москві, гараж, два автомобілі «Волга» і одна «Нива».

Скромний образ Путіна розвінчали журналісти, які помітили на руці президента РФ годинник за 650 тис. дол. А два опозиційні політики - Борис Нємцов і Леонід Мартинюк - опублікували у 2012-му дослідження про статки Путіна - «Життя раба на галерах: палаци, яхти, літаки, автомобілі та інші аксесуари». За їхньою оцінкою, лише флотилія Путіна коштує мільярд доларів. Російські та іноземні журналісти нарахували у Путіна 11 авто вартістю 692 тис. дол., 43 літаки, 11 гелікоптерів, чотири кораблі. Нерухомість Володимира Володимировича – це тисячі гектарів землі, 20 палаців, не враховуючи вілл і дач...

Російський політолог Станіслав Бєлковський в інтерв’ю німецькій Die Welt в 2007-му розповів, що тогочасний прем’єр Путін – власник 37% акцій нафтової компанії Surgutneftegaz і 4,5% «Газпрому». Тоді вартість цих активів оцінювали у 40 млрд. дол. Британська журналістка Маїв Маккленаган, яка багато років досліджує багатство Путіна, вважає, що від 2007-го вартість активів ВВП у цих двох компаніях зросла до 70 млрд. дол. Якщо це так, то Путін претендує на звання найбагатшої людини планети.

Солодка неволя Берлусконі!

Американський журнал Forbes не взявся оцінювати статки Путіна і перше місце серед найбагатших політиків віддав колишньому меру Нью-Йорка Майклу Блумбергу, статки якого оцінив у 22 млрд. дол. Блумберг також зайняв 13-ту позицію в рейтингу найбагатших людей планети.

Якщо вірити порталу Celebrity Networth, то на другому місці у списку найбагатших політиків світу - король Таїланду Пхуміпон Адульядет, статки якого 30 млрд. дол. Король також має великий вплив на тайську політику.

Десяте місце в рейтингу Celebrity Networth і четверте місце у Forbes займає колишній італійський прем’єр Сильвіо Берлусконі. Цей другий за багатством після диктатора Беніто Муссоліні очільник Італії володіє футбольним клубом «Мілан», медіа-імперією Finivest, групою страхових компаній Mediolanum, мережею супермаркетів Standa... Попри величезний вплив, Берлусконі протягом останніх років зазнав низки невдач – 1 серпня касаційний суд у Римі підтвердив вирок, який Берлусконі отримав рік тому. Екс-прем’єра засудили до семи років позбавлення волі за секс з неповнолітньою, перевищення владних повноважень і ухиляння від сплати податків. З огляду на вік засудженого, 77 років, вирок вирішили замінити на домашній арешт або громадські роботи. Тож тепер медіа-магнат, можливо, буде підмітати вулиці Мілана... Або скромно доживати віку на одній зі своїх численних вілл, як-от на острові Лампедуза – 330 кв. м тюрми із виходом на пляж...

«Бідна родичка» Єлизавета ІІ

Британська королева Єлизавета ІІ Віндзор може похвалитися статками у 450 млн. дол. Очільник Великої Британії, Канади, Австралії, Нової Зеландії та ще 12 країн, а також глава Англіканської церкви у вісім разів бідніша, ніж російський політик Андрій Гур’єв.

За статками королева відстає від таких диктаторів, як лідер комуністичної Кореї Кім Чен Ун із його 5 млрд. дол. чи кубинського команданте Фіделя Кастро, який має 900 млн. дол. Також від її колег, як-от князь Ліхтенштейну Ганс Адам ІІ, який має 5 млрд. дол., чи князь Монако Альбер ІІ, який має 1 млрд. дол. Ці європейські монархи можуть дивитися на Єлизавету ІІ як на «бідну родичку»...


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1402 | Додав: adminA | Теги: Путін, найбагатший політик світу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ