Пт, 2024-03-29, 10:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 18 » Тимошенко вимагає закрити кримінальну справу, порушену проти неї. А голові КРУ радить згадати про конкурси краси
21:28
Тимошенко вимагає закрити кримінальну справу, порушену проти неї. А голові КРУ радить згадати про конкурси краси
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що сьогодні під час допиту вона внесла на розгляд слідчих клопотання про необхідність закриття кримінальної справи, порушеної проти неї за звинуваченням у нецільовому використанні коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу.

- Тимошенко обіцяє голові КРУ, що до нього дійде черга - за конкурси краси

Про це Тимошенко повідомила сьогодні після майже п'ятигодинного допиту в Генеральній прокуратурі, передає УНІАН.

"Слідчі взяли це клопотання до розгляду. За законом у них є 3 дні для відповіді. І я буду сподіватися, що саме слідчі, які дуже добре розуміють всю абсурдність висунутого обвинувачення, цю справу закриють", - сказала Тимошенко.

За її словами, сьогодні під час допиту вона вимушена була пояснювати слідчим механізми виділення Пенсійному фонду позик із державного бюджету.

"Майже 5 годин мене допитували по цій темі, де все очевидно, зрозуміло і ясно, де нема ніякого злочину. Просто 5 годин я проводила майстер-клас для працівників Генеральної прокуратури, як працює державний бюджет України, як працює єдиний казначейський рахунок, як даються позики Пенсійному фонду. Мені здається, що, можливо, вже зараз вони нарешті зрозуміли, що дійсно пенсії виплачувалися за рахунок позичок державного бюджету, але це строго передбачено законом про державний бюджет, і ніякого відношення це не має до витрачання екологічних грошей Кіотського протоколу", - зазначила вона.

Лідер партії "Батьківщина" повідомила, що у клопотанні йдеться про необхідність закрити кримінальну справу у зв'язку з відсутністю як суб'єкта, так і події злочину.

Тимошенко обіцяє голові КРУ, що до нього дійде черга - за конкурси краси

Також лідер партії "Батьківщина" Тимошенко спростовує звинувачення голови Контрольно-ревізійного управління Петра Андреєва у рекордному витрачанні її урядом у 2008-2009 роках коштів з державного бюджету.

"Я думаю, що таким людям не місце при владі, і все, що він там гучно оголошує, – це є повним невіглаством та дурницями, я навіть це не буду коментувати. Поки що єдине, що мені пред'явила чинна влада в якості порушення, – це виплата пенсій людям у розпал кризи", - сказала Тимошенко.

За словами екс-прем'єрки, Андреєв, "працюючи на своїй посаді, державним коштом проводив конкурси краси, використовуючи не просто державні гроші, а ще й кошти профспілок контрольно-ревізійного управління, таким чином влаштовуючи веселі заходи для себе та свого оточення".

Тимошенко переконана, що такі люди, як чинний голова КРУ, з часом відповідатимуть за "розбазарювання" державних ресурсів.

"Я вважаю, що рано чи пізно і до таких екзотичних керівників контрольно-ревізійного управління як Андрееєв, також дійде черга, і вони будуть відповідати за розбазарювання державних грошей на конкурси краси для ревізорів", - заявила вона.

Сьогодні керівник Головного контрольно-ревізійного управління України Петро Андреєв заявив, що сума виявлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів за час функціонування уряду Тимошенко сягнула рекордного за всі роки роботи ГоловКРУ рівня і обраховується десятками мільярдів гривень.

Також раніше повідомлялося, що контрольно-ревізійне управління, за результатами аудиту діяльності уряду Тимошенко, виявило порушень на суму майже 53 мільярди гривень. Зокрема зазначалося, що значну частину цих коштів було виведено з держбюджету і використано на передвиборну агітацію Тимошенко. Зокрема, Андреєв поставив у провину уряду Тимошенко, що кошти, отримані від МВФ, у сумі 36,1 мільярда гривень були використані на забезпечення поточних потреб держбюджету, замість того, щоб витратити їх на погашення зовнішнього боргу.

Нагадаємо, що 13 травня 2010 року уряд України підписав контракт з компанією Trout Cacheris, PLLC (США) на проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів державної влади в 2008-2009 роках. Мета аудиту - виявлення нецільового використання коштів, винних у цьому і куди було спрямовано ці гроші.

14 жовтня міжнародні аудитори заявили, що виявили факти нецільового використання коштів державного бюджету за участю представників уряду Тимошенко.

Найбільш показовим прикладом махінацій було незаконне використання 2,3 мільярда гривень, отриманих за рахунок продажу квот на викиди в рамках Кіотського протоколу. Також відзначалося, що аудитори виявили випадки використання офшорних підставних компаній і фіктивних договорів для продажу автомобілів та медикаментів уряду за завищеними цінами.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 883 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ