Ср, 2024-04-24, 17:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 17 » Тимошенко вимагає змінити склад ЦВК й грозить не визнати результати місцевих виборів
20:34
Тимошенко вимагає змінити склад ЦВК й грозить не визнати результати місцевих виборів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Партія "Батьківщина" вимагає термінової зміни складу Центральної виборчої комісії. Про це повідомила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

Вона підкреслила, що за ініціативи Президента Віктора Януковича має бути змінений склад ЦВК, аби у комісії на паритетній основі була представлена опозиція та влада. В іншому випадку, за словами Тимошенко, в Україні не буде виборів. "Інакше це будуть не вибори, це буде зачистка території від будь-якої політичної альтернативи владі", - сказала вона.

За словами Тимошенко, сьогодні Центрвиборчком є повністю підконтрольним Адміністрації Президента. "Вони підконтрольні Льовочкіну, вони повністю знаходяться на телефонному зв’язку з Адміністрацією Президента… Це не просто ківаловщина, це машина, яка буде штампувати будь-які рішення, без будь-яких обмежень", - сказала Тимошенко.

Вона розкритикувала останні рішення ЦВК щодо формування територіальних виборчих комісій. Зокрема, за словами Тимошенко, відповідно до постанови ЦВК, до складу тервиборчкомів входитимуть по три представники Партії регіонів, КПУ, Народної партії, тобто по 9 представників провладної коаліції.

При цьому від опозиції, яка сьогодні налічує у парламенті 12 партій, ЦВК пропонує включити лише шістьох осіб, тобто по три від Блоку Юлії Тимошенко і від НУ-НС. Тимошенко звернула увагу на те, що блоки не є суб’єктами виборчої кампанії. Також вона піддала критиці те, що в більшості регіонів України "Батьківщина" взагалі не має своїх представників у керівництві виборчих комісій, а в деяких областях взагалі "викинута з виборчого процесу".

За словами Тимошенко, ЦВК, незважаючи на листи "Батьківщини", у яких повідомляється рішення партії про зміну керівництва у тих чи інших регіонах, реєструє "фальшиві осередки, створені в Адміністрації Президента".

Тому Тимошенко вимагає від Януковича змінити склад ЦВК, а також вимагає, аби він зупинив міністра юстиції Олександра Лавриновича, який не дозволяє органам юстиції реєструвати зміни у керівництві партійних осередків "Батьківщини".

Також, сказала Тимошенко, "Батьківщина" вимагає, аби Янукович зупинив міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, який видає печатки фальшивим осередкам партії, зокрема у Київській та Львівській областях.

- "Батьківщина" може не визнати результати місцевих виборів

Партія "Батьківщина" може не визнати результати місцевих виборів і закликатиме до цього міжнародні європейські структури, у тому числі Раду Європи та ОБСЄ. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

Вона підкреслила, що останні рішення Центральної виборчої комісії щодо формування територіальних виборчих комісій та призначення їхніх керівників свідчать, що вибори по суті уже сфальсифіковані.

На думку лідера БЮТ, за умов, коли у комісіях, де підводитимуться підсумки виборів, більшість складатиме провладна коаліція, а опозиція не матиме належного представництва, усі протоколи можуть бути сфальсифіковані.

Саме тому, підкреслила вона, "Батьківщина", якщо ситуація не зміниться, не визнаватиме результати виборів.

Тимошенко також повідомила, що найближчими днями планує відвідати Раду Європи, де передасть у тому числі Моніторинговому комітету ПАРЄ усі документи, які, за її словами, свідчать про наміри влади України сфальсифікувати вибори.

"Після таких рішень ЦВК ми повністю всю суть справ з такими рішеннями, а також з усім стосом документів, які випущені підлеглими Януковича щодо фіксації фальшивих осередків партії "Батьківщина", передаємо до Ради Європи і передаємо в Моніторинговий комітет", - сказала Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

Лідер партії "Батьківщина" вважає, що міжнародне співтовариство та впливові європейські структури повинні володіти інформацією щодо реальних справ та дій теперішньої влади у процесі організації виборів.

"Найближчим часом, у найближчі дні я виїжджаю туди, щоб провести персонально зустрічі з усіма керівними органами Парламентської Асамблеї Ради Європи, Ради Європи. Я буду доносити до політичного керівництва, а також до політичних інституцій Європейського Союзу одну тільки думку, що місцевих виборів в Україні, по суті, не буде. Буде написання протоколів і через керовану ЦВК їхня легалізація", - наголосила вона.

Лідер "Батьківщини" повідомила, що її команда направить до ОБСЄ всю інформацію щодо незаконних дій влади у підготовці, організації та проведенні місцевих виборів. "Ми розгорнутий звіт по всьому, що відбувається по підготовці до місцевих виборів, направляємо до ОБСЄ, і я також буду мати зустрічі і буду їх організовувати з керівництвом ОБСЄ для того, щоб можна було фактажем, який ми сьогодні маємо, довести, що місцевих виборів як виборів взагалі в Україні не буде", - підкреслила Тимошенко.

- Тимошенко налаштована довести до європейських організацій про порушення на місцевих виборах

Юлія Тимошенко має намір найближчим часом особисто проінформувати керівництво Парламентської асамблеї Ради Європи й ОБСЄ про антидемократичні, на її думку, дії української влади, що стосується проведення місцевих виборів.

"У найближчі дні я виїжджаю туди (у Європу), щоб здійснити персонально зустрічі з усіма керівними органами ПАРЄ й Ради Європи", - повідомила Тимошенко.

Вона також додала, що має намір зустрітися й з керівництвом ОБСЄ.

За словами Тимошенко, вона надасть керівництву європейських організацій інформацію про антидемократичні, на її думку, дії влади, які вони вживають у ході підготовки до місцевих виборів.

Вона також має намір довести до керівництва європейських організацій, що, судячи з останніх рішень в ЦВК, в Україні, по суті, виборів у місцеві органі влади не буде, і їхні результати будуть сфальсифіковані.

"Якщо все буде зберігатися так само, як сьогодні, те партія "Батькивщина" ці вибори не визнає, і ми зробимо всі, щоб переконати світове співтовариство також розглянути питання про невизнання виборів в Україні", - заявила вона.

Тимошенко також додала, що її команда й вона особисто не припинить боротьбу по поверненню України на демократичний шлях розвитку.

Вона також має намір ознайомити моніторинговий комітет ПАСІ з даною інформацією.

- Тимошенко вважає, що кадрові зміни у складі КС відбулися під тиском команди президента

Юлія Тимошенко вважає, що кадрові зміни у складі Конституційного Суду України відбулися під тиском команди Президента Віктора Януковича.

"Чотири судді, які пішли з Конституційного Суду, пішли під тиском. Тут немає ніяких сумнівів. І це ті чотири людини, які не підтримали свого часу рішення Конституційного Суду, яке витискав з Конституційного Суду Янукович, це – визнати формування більшості "тушками", і зараз суддів просто виживають з суду. Їх вижили вже", - сказала Тимошенко.

За її словами, ці вакантні посади в Конституційному Суді передані лояльнішим до Президента суддям. "Замінили їх ні до чого, з точки зору права, нездатними людьми, які будуть повністю "вдобряти" всі рішення без розгляду, які замовить Президент та його Адміністрація", - вважає вона.

На думку лідера "Батьківщини", такі кадрові зміни зайвий раз підтверджують, що нова влада України зруйнувала систему правосуддя.

"Сьогодні Конституційний Суд буде працювати за принципом "чєго ізволітє?", і якщо перша особа держави "ізволіт", значить це буде зроблено", - переконана Тимошенко.

Лідер партії також додала, що її команда має намір передати Моніторинговому комітету Ради Європи інформацію про знищення в Україні незалежної системи правосуддя. "Ми направляємо до Парламентської Асамблеї Ради Європи, до Моніторингового комітету повністю викладення цієї ситуації, з фактажем, з документами, що відбувається з системою правосуддя в Україні", - сказала вона.

Тимошенко вважає, що організований владою з’їзд суддів був "виставою для своїх". "З’їзд суддів теж сфальшували. З’їзду суддів не було, не були зібрані судді з усієї країни, а по квотам – по три людини від області, своїх людей зігнали, і можу сказати, що вчора в Україні зник такий орган як з’їзд суддів. Це сфальшована група людей, яка повністю на замовлення Адміністрації Президента і Президента особисто приймає всі рішення", - переконана лідер "Батьківщини".

Раніше Європейська народна партія ухвалила резолюцію щодо України, в якій виявлено глибоке занепокоєння поточною ситуацією, висловлюється підтримка Юлії Тимошенко та опозиційним партіям-сестрам і міститься заклик до президента Віктора Януковича та української влади припинити "антидемократичні дії" і забезпечити проведення системних реформ.

Крім того, "бютівець" Сергій Власенко заявив, що ЦВК спаплюжила місцеві вибори. За його словами, комісія внесла до складу тервиборчкомів кандидатів від осередків "Батьківщини", "які були захоплені владою рейдерським способом".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1162 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ