Ср, 2024-04-24, 04:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 7 » У Донецьку з'ясували, через що потруїлися десятки дітей. У лікарнях перебуває вже 51 дитина
10:07
У Донецьку з'ясували, через що потруїлися десятки дітей. У лікарнях перебуває вже 51 дитина
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Ситуація з отруєнням малолітніх дітей, доставлених до лікарень міста Донецька з гострою кишковою інфекцією, наразі перебуває на контролі у перших осіб держави, запевнив в.о. головного державного санітарного лікаря України Сергій Риженко. Про це він заявив на брифінгу в Донецьку після того, як особисто відвідав у Центральній міській клінічній лікарні №1 дітей, які масово захворіли з 2 по 6 квітня на гостру кишкову інфекцію, повідомляє УНІАН.

"Питання про здоров'я дітей - на контролі у перших осіб держави", - сказав Риженко. При цьому він додав, що буде проведено "детальне розслідування цього випадку" і "всіх винних у захворюванні дітей буде суворо покарано – штрафами ніхто не відбудеться".

Риженко повідомив, що, "на жаль, санепідемстанція може перевіряти молочну кухню лише один раз на квартал", але пообіцяв, що тепер "контроль буде більш жорсткий", щоб запобігти подібним випадкам у всіх регіонах України.

Відповідаючи на уточнювальні запитання журналістів, в.о. головного санлікаря пояснив, що "ротавірусна інфекція – це кишковий грип, легка вірусна кишкова інфекція, яка, як правило, не дає важкої симптоматики". За його словами, це захворювання "може передаватися через брудні руки, через їжу", і в цьому випадку зараження відбулося від інфікованого співробітника молочної кухні.

"Ми дослідження проведемо до кінця. Але я можу сказати попередньо, що це людина 70-річного віку, яка з кишковим грипом ходила на роботу, і, на жаль, не поінформувала керівника молочної кухні та інфікувала харчові продукти, що призвело до захворювання", - розповів Риженко.

Він констатував, що на цій молочній кухні працює 12 співробітників, захворювання було виявлено в одного. Крім того, остання перевірка цієї молочної кухні лікарями санепідемстанції проводилася 28 березня, і тоді ніяких відхилень від санітарних норм виявлено не було.

Риженко також зазначив, що серед співробітників молочної кухні працює лише одна жінка 70-річного віку й це тому, що "молоді на таку зарплату не йдуть працювати".

Тим часом в інфекційні відділення міських клінічних лікарень №1 і №21 Донецька 6 квітня з попереднім діагнозом - гостра кишкова інфекція - госпіталізовано ще 12 дітей, які вживали продукцію дитячої молочної кухні, повідомляє прес-служба МНС.

За станом на 7 квітня всього госпіталізували 51 дитину. Захворювання дітей - середнього і легкого ступенів тяжкості. Фахівці обласної і міської СЕС провадять комплекс санітарно-гігієнічних і протиепідемічних заходів.

Як повідомлялося раніше, з 3 по 4 квітня у Донецьку було госпіталізовано 30 дітей з гострою кишковою інфекцією. Тоді зазначалось, що ймовірно, діти напередодні госпіталізації вживали молочну продукцію молочної кухні міської лікарні №1 Ворошиловського району: сир, сметану та кефір.

Пізніше стало відомо, що всього користуються цією ДМК 488 дітей з двох районів міста. Згодом госпіталізували ще п'ятьох дітей з гострою кишковою інфекцією, які напередодні харчувалися продуктами молочної кухні центральної міськлікарні № 1.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 854 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ