Пт, 2024-03-29, 01:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 6 » Україну вважають у Європі взірцем олігархії
16:21
Україну вважають у Європі взірцем олігархії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна – один з найкращих прикладів олігархії у Європі, в якій відбулося практично повне злиття політики і бізнесу, їх майже неможливо відділити одне від одного. Про це заявив дипломатичний радник голови Європарламенту Єжи Бузека Арнольдас Пранцкевічус в інтерв'ю Lb.ua.

При цьому він зазначив, що "подібна ситуація була характерна і для інших ваших урядів, не лише чинного. Звідси – висновок: українські олігархи мають значний вплив на політику, або безпосередньо займаються нею, змішуючи політичні і бізнес-інтереси".

Але, за словами Пранцкевічуса, "друге спостереження – з погляду ЄС і з урахуванням досвіду євроінтеграції в Центральній і Східній Європі - такі процеси є дуже небезпечними, і багато в чому можуть вплинути на здоров'я "демократичних структур".

Як зазначив радник голови Європарламенту, "в нормальному демократичному суспільстві має існувати чіткий розділ між держслужбовцями, політичними лідерами і бізнесом. Звісно, необхідна їхня співпраця, це дуже важливо. Проте, коли все це перебуває в одних руках, відповідальність розмивається, звітність перед суспільством практично зникає. Потенційно це обертається великими проблемами, пов'язаними з Конституцією, "здоров'ям" політичних партій, яким бракує політичної ідеології і які часто керуються економічними інтересами, інтересами олігарха або приватними інтересами своїх лідерів".

"Така проблема існувала у багатьох країнах Центральної і Східної Європи, які приєдналися до ЄС у 2004 і 2007 рр. І вона дотепер існує. Її подолання потребує багато часу. Втім, що раніше ви почнете займатися цим, то простіше буде подолати", - підкреслив Пранцкевічус.

Як повідомлялося, 29 березня у Брюсселі було представлено доповідь Інституту Горшеніна "Великий український бізнес і уряд України", в якій наголошувалося, що більшість членів українського уряду – мільйонери.

Так, із 16 членів нинішнього уряду п'ятеро – Андрій Клюєв, Борис Колесніков, Сергій Тігіпко, Юрій Бойко і Микола Присяжнюк – є офіційними мільйонерами. Ще двоє – Віктор Балога і Микола Злочевський – хоча і не декларують своїх мільйонів, проте де-факто також є мільйонерами.

У доповіді наголошується, що низка міністрів в уряді реєструє свою власність на близьких родичів. Так, Микола Азаров і Олександр Лавринович реєструють свою власність на синів, а Дмитро Табачник – на рідного брата.

У доповіді наголошувалося, що за останній рік рівень статків багатьох урядових мільйонерів значно зріс: статки першого віце-прем'єра Клюєва за 2010 рік зросли більш ніж на півмільярда доларів, а статки віце-прем'єра Тігіпка – на 223,6 млн доларів.

Зазначимо, також, що до рейтингу найбагатших людей світу, який склав американський журнал Forbes в 2010 році, потрапили ще три українці. За даними світового рейтингу мільярдерів від Forbes: найбагатший українець Рінат Ахметов посів 39-те місце, його статки оцінюються в 16 млрд доларів. Він також за минулий рік значно збільшив їх: у 2011-му експерти видання оцінили його "вартість" у 16 мільярдів доларів, а в 2010-му – лише у 5,2 мільярда.

А за рейтингом найбагатших людей України 2011 року журналу "Фокус", також зросла кількість українських мільярдерів. Як зазначає видання, торік мільярдерів було вісім, а тепер - вже 21.

Водночас у провладній Партії регіонів вважають, що присутність у рейтингу найбагатших українців депутатів від ПР свідчить про позитивний розвиток економіки України.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 890 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ