Ср, 2024-04-24, 07:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 6 » Уряд надав 5 млрд грн на продовольчу безпеку України
11:14
Уряд надав 5 млрд грн на продовольчу безпеку України
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/
.

Аби забезпечити продовольчу безпеку країни та щоб уникнути цінових коливань на продовольчі товари та квотування сільськогосподарських товарів, в цьому році уряд України надав 5 млрд грн на проведення форвардних закупівель. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає "РБК-Україна".

"Уряд, для того щоб забезпечити, в першу чергу, продовольчу безпеку, в другу чергу, щоб уникнути цінового коливання і таких заходів, що застосовуються в поточному маркетинговому році - квотування, виділив на проведення форвардних закупівель 5 млрд грн. Це свідчить про те, що уряд такими кроками зможе законтрактувати, за принципом форвардних закупівель, ту кількість сільськогосподарської продукції, яка необхідна для продовольчої безпеки", - заявив міністр.

Раніше Присяжнюк заявляв, що зернотрейдери повинні інвестувати у вирощування в Україні зернових. За словами міністра, закуповувати зерно за форвардними контрактами компанії будуть зобов'язані після прийняття законопроекту, розробленого урядом, згідно з яким зернотрейдери зможуть експортувати зерно тільки за умови його закупівлі за форвардними контрактами. В обмін на здійснення форвардних закупівель уряд відмовиться від обмежень на вивезення зерна.

Як повідомлялося, інфляція в Україні в лютому знизилася до 0,9% порівняно з 1% у січні, повідомила Державна служба статистики 5 березня. За її даними, з початку року інфляція становила 1,9%. У річному вимірюванні (порівняно з аналогічним місяцем минулого року) інфляція за підсумками лютого сповільнилася до 7,7% порівняно з 8,2% за підсумками січня.

За даними Держкомстату, на споживчому ринку в лютому ціни на харчові продукти і безалкогольні напої зросли на 0,3%.

"Найбільше (на 5,1-3,3%) подорожчали овочі та фрукти. На 2,9% -1,2% зросли ціни на продукти переробки зернових, рис, маргарин, олію, хліб, яловичину. Водночас істотно (на 13,8% і 8,3%) подешевшали яйця і м'ясо птиці, на 3,5-0,1% знизилися ціни на свинину, молоко, сири, масло, кисломолочну продукцію", - наголошується в повідомленні.

Алкогольні напої та тютюнові вироби у країні подорожчали на 0,9%, що здебільшого зумовлено подорожчанням алкогольних напоїв на 1,6%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 4,6%, зокрема плата за гарячу воду та опалення - на 7,4%, тарифи на електроенергію на 6,8%. Крім того, на 6,2%-4,4% збільшилася плата за квартиру, водопостачання і каналізацію.

Щодо охорони здоров'я, у повідомленні наголошується, що зростання цін на 0,7% зумовлене, у першу чергу, подорожчанням амбулаторних послуг на 1,0% та фармацевтичної продукції на 0,7%.

За даними Держкомстату, підвищення цін на транспорт загалом на 2,4% відбулося переважно за рахунок подорожчання палива та мастил на 4,3%. Крім того, на 1,8% зросла вартість перевезень пасажирським автодорожнім транспортом.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 854 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ