Пт, 2024-03-29, 17:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 15 » 10% депутатів розкрили свої доходи
19:09
10% депутатів розкрили свої доходи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Апарат Верховної Ради відмовив Мустафі Найєму в отриманні декларацій народних депутатів. Про це йдеться у відповіді апарату ВР на запит журналіста, передає "Українська Правда".

"Хоча стаття 6 закону України про доступ до публічної інформації і визначає, що до інформації з обмеженим доступом не належать "декларації про доходи" народних депутатів та членів їхніх сімей, проте ці документи містять персональні дані членів сім'ї та іншу інформацію, яку законом віднесено до інформації з обмеженим доступом", - йдеться у відповіді.

"При цьому зазначений закон одночасно покладає на розпорядника інформації обовязок вживати заходів щодо унеможливлення несанкціонованого доступу до інформації про особу інших осіб", - зазначили в апараті парламенту.

13 травня журналіст Мустафа Найєм також надіслав запит до Апарату Верховної Ради України щодо надання копій декларацій про доходи Народних депутатів України.

19 травня Мустафа Найєм отримав відповідь керівника апарату парламенту Зайчука, що "задоволення цього запиту потребує надання великого обсягу інформації та його аналізу, а тому строк його розгляду продовжено до 20 днів".

Журналістський рух "Стоп цензурі" вважає рішення апарату парламенту та народних депутатів не оприлюднювати декларації про доходи "неповагою до принципів прозорості та підзвітності влади суспільству".

На їх думку, таке рішення прямо суперечить Закону "Про доступ до публічної інформації", що був схвалений народними депутатами.

"Ми нагадуємо членам парламенту, що вони обираються українським народом і утримуються коштом платників податків. Відтак, їхні прибутки та статки є предметом суспільного інтересу. Люди мають право знати інформацію про майновий стан своїх представників, яких вони обирають представляти власні інтереси", - йдеться в заяві.

"Відмову надати декларації про прибутки ми можемо трактували лише як незаконну спробу приховати від суспільства важливу інформацію. Ця ситуація яскраво демонструє реальне ставлення представників влади до інтересів українського суспільства", - наголосили у "Стоп цензурі".

27 травня Апарат Верховної Ради відмовився надати декларації про доходи народних депутатів. Таку відповідь "Українська правда" отримала за підписом керівника Управління кадрів Апарату Верховної Ради Володимира Мартинюка.

Як відомо, 11 травня активісти партнерства "Новий Громадянин", громадського руху "Стоп цензурі!" та ВГО "Альянс-Майдан" надіслали 450 запитів до всіх депутатів Верховної Ради, в яких вимагали оприлюднити декларації про доходи. На запит журналістів лише 10% депутатів розкрили свої доходи.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 989 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ