Пт, 2024-04-19, 00:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 11 » 12 млн кримінальних справ зареєстровано за 2013 в Україні, розкриваність всього 31%, - Москаль
14:45
12 млн кримінальних справ зареєстровано за 2013 в Україні, розкриваність всього 31%, - Москаль
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
За 9 місяців поточного року в Україні зареєстровані 1 млн 218 тис. 139 кримінальних правопорушень, заявляє народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль.

Як повідомили УНІАН у прес-службі депутата, за його словами, якщо взяти ці цифри щодо осіб у віці 18 років і старших, то кримінальні провадження відкриті на кожного 28-го громадянина України.

У той же час, зазначає Москаль, якщо за кількістю зареєстрованих злочинів Україна б'є всі рекорди в світі, то за кількістю осіб, яким вручено повідомлення про підозру (тобто встановлено особу, яка вчинила злочин) розкриття становить лише 31%.

За інформацією депутата, в цілому спрямовані до суду 154 650 кримінальних проваджень, що становить 28,8%. По решті злочинів винних не встановлено. "Не вручені повідомлення про підозру (тобто не встановлені особи) по 511 вбивствах; 743 навмисних важких тілесних ушкодженнях; 184 спричинили смерть потерпілого; 177 тис. 814 крадіжок; 8 тис. 518 крадіжок з квартир; 1 тис. 2345 грабежів; 910 розбійних нападів. З 1 млн 218 тис. 139 зареєстрованих кримінальних правопорушень тільки в 110 тис. 434 виявлені особи, які вчинили кримінальні правопорушення", - повідомив Москаль.

За його інформацією, з початку року відкрито кримінальних проваджень: 42 - за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів; 2 тис. 419 - за невиплату заробітної плати; 46 тис. 258 - за шахрайство, проти 20 тис. зареєстрованих за аналогічний період минулого року. Відкрито 1 тис. 681 кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортних пригод, що спричинили смерть потерпілого.

У той же час Москаль зазначає, що різко зменшилась кількість злочинів, виявлених у сфері обігу наркотичних засобів: якщо торік таких злочинів було виявлено 39 тис. 889, то цього року тільки 27 тис. 857. Якщо за збут наркотичних і психотропних речовин в минулому році було порушено 13 тис. 165 кримінальних справ, то на сьогоднішній день порушено тільки 7 тис. 821 кримінальну справу.

Виявлено організованих груп і злочинних організацій 174 проти 368 за аналогічний період минулого року.

Проти основ національної безпеки виявлено всього 4 кримінальні правопорушення. "Тобто за 4 кримінальні правопорушення, що віднесені до компетенції СБУ, держава утримує потужний військовий підрозділ СБУ", - зазначає Москаль.

Нагадаємо, в серпні Міністерство внутрішніх справ назвало чотири найбільш резонансних убивства на замовлення протягом останніх п'яти років. Три з них сталися 2013 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 991 | Додав: adminA | Теги: Україні, 31%, Москаль, 2013, 12 млн кримінальних справ, розкриваність
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ