Пт, 2024-04-19, 20:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 31 » 14 грудня відбудеться конкурс із повторної приватизації ОПЗ
17:45
14 грудня відбудеться конкурс із повторної приватизації ОПЗ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Конкурс із повторної приватизації 99,6% акцій великого хімічного підприємства Одеського припортового заводу з початковою ціною пакета акцій 5,16 млрд грн (близько 200 млн дол.) відбудеться 14 грудня, повідомила прес-служба Фонду державного майна України (ФДМУ).

Інвестори зможуть подавати заявки на участь в аукціоні до 6 грудня. Для участі в конкурсі інтересанти повинні будуть як конкурсну гарантію сплатити завдаток або надати банківську гарантію на суму 258 млн грн.

Згідно з умовами конкурсу, крок торгів на аукціоні становитиме 150 млн грн.

Потенційний покупець повинен буде зберегти профіль діяльності підприємства з приймання та переробки хімічної продукції, не звільняти співробітників протягом півроку з дати купівлі заводу, проводити модернізацію виробництва.

У конкурсі не можуть брати участь, зокрема, компанії та фізичні особи, які є резидентами країни-агресора, особи, до яких застосовано санкції Ради національної безпеки і оборони, юридичні особи, зареєстровані в офшорних зонах та країнах, які не співпрацюють у сфері протидії відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом.

Як повідомлялось, Кабінет міністрів 19 жовтня затвердив умови повторної приватизації Одеського припортового заводу зі стартовою ціною пакета акцій 5,16 млрд грн (близько 200 млн дол.).

При цьому затверджена стартова ціна в 2,6 раза нижча за ціну, встановлену раніше Кабміном для приватизації заводу в липні, яка не відбулася через відсутність попиту з боку інвесторів.

Голова ФДМУ Ігор Білоус зазначав, що кінцева ціна підприємства може становити близько 400 млн дол.

Купівлею заводу цікавилися 4 інвестори зі США, Оману, Туреччини та Єгипту.

Як повідомлялося, продаж ОПЗ постійно переноситься. Раніше експерти пояснювали це протистоянням між українськими фінансово-промисловими групами Ігора Коломойського та Дмитра Фірташа, кожна з яких була однаково зацікавлена у придбанні цього активу, а також системними зловживаннями на держзакупівлях ОПЗ наближених до влади гравців, між якими теж точиться жорстка конкурента боротьба (зокрема, за версією, яку висловлювали відомий журналіст-розслідувач Сергій Лещенко та керівник Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі разом зі своєю командою, після 2014 року на контрактах ОПЗ начебто "заробляли" близький до екс-прем'єра Арсенія Яценюка київський підприємець Микола Мартиненко та одесит Олександр Грановський, споріднений з Адміністрацією президента нардеп від БПП).

Варто нагадати, що 2009 року торги відбулися, але ФДМ не визнав їхнього результату. Найбільшу ціну тоді запропонувала компанія "Нортіма", афільована з "Приватом". "Нортіма" намагалася оскаржити це рішення Фонду в судовому порядку, але марно.

Перед цим Фонд держмайна (ФДМ) України виставляв на конкурс 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) із початковою вартістю 13,175 млрд грн або 525,9 млн дол за курсом, який був у червні.

У травні Білоус називав основними потенційними покупцями держпакета акцій ОПЗ норвезьку компанію Yara, американські IBЕ Trade, Koch Fertilizers, CF Industries і польська Ciech.

За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, представники РФ не можуть долучитися до приватизації ОПЗ. "Всі, весь світ зможе взяти участь, окрім тих, хто пов'язаний з країною-агресором. І ринок врегулює цю ціну", - наголошував він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 720 | Додав: adminA | Теги: Конкурс, 14 грудня, повторна приватизація ОПЗ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ