Ср, 2024-04-24, 19:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 17 » 18-річну дівчину блискавка вбила і важко поранила ще двох молодих людей
18:41
18-річну дівчину блискавка вбила і важко поранила ще двох молодих людей
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

На Рівненщині 18-річна дівчина загинула від удару блискавки, крім того, постраждав 14-річний підліток. Як повідомляє територіальне управління МНС України в Рівненській області, НП сталася 16 травня в с. Оженіно під час вигону худоби.

Підлітка у важкому стані з 20% опіків ніг госпіталізовано в реанімацію місцевої райлікарні. Як згодом з’ясували співробітники МНС потерпілими виявилися рідні брат з сестрою: 14-річний Ярослав та 18-річна Катерина.

Схожа трагедія сталася в Комсомольську Полтавської області, де блискавка вдарила 25-річну дівчину, коли вона на вулиці під час грози розмовляла по мобільному телефону.

Як повідомляє прес-служба облуправління МНС у четвер, що постраждалу госпіталізували в реанімаційне відділення міської лікарні. Стан дівчини тяжкий.

Зазначимо, що у світі багато людей стають жертвами блискавок. Так, торік в Уганді від удару блискавкою загинули 18 дітей, ще 36 отримали поранення. А у Бангладеш близько 40 людей загинули і понад 150 постраждали в результаті ударів блискавок під час найсильнішої бурі.

Як уникнути ураження блискавкою. Поради рятувальників

Уникайте відкритої місцевості. Як відомо, гроза зазвичай б'є в найвищу точку на своїй дорозі. Самотня людина в полі - це і є та сама висока точка. Ще страшніше виявитися в грозу на самотньому пагорбі! Якщо Ви з якоїсь причини залишилися в полі наодинці з грозою, сховайтеся в будь-якому можливому поглибленні: канавці, улоговинці або найнижчому місці поля, присядьте і пригніть голову. Лежати на мокрій землі під час грози не рекомендується. Уникайте води. Вода - відмінний провідник струму.

Удар блискавки поширюється довкола водоймища в радіусі 100 метрів. Інколи вона б'є в береги. Тому не те що купатися, а навіть відпочивати біля води під час грози не рекомендується. Проте мокрий одяг на людині стане у пригоді, і якщо блискавка її зачепить, людина має більше шансів вижити. Намагайтесь сховатися. Найбезпечніше під час грози перебувати в приміщенні з громовідводом. Якщо гроза застала вас у місті, сховайтеся в магазин, під'їзд або, на крайній випадок, перечекайте грозу під навісом біля стін будівель. Не страшно, якщо ви сидите в автомобілі.

Зачиніть вікна, і стихія вас не дістане. Ховаючись під деревами, не забувайте про те, що блискавка найчастіше потрапляє у найвищі з них (дуб, тополя, сосна). Отже, що менше деревце, під яким ви знайшли притулок, то краще. А ховатися від грози в лісі небезпечно. Кора ураженого блискавкою дерева розлітається на десятки метрів довкола, може зачепити вас. Не метушіться. Хоч і дуже хочеться, від грози не потрібно бігти. Що ширший ваш крок, то небезпечніший для вас удар блискавки.

Не варто так само пересуватися на велосипедах і мотоциклах. Краще, що Ви можете зробити, це стати непомітними для блискавки: сісти, злитися із стіною, стати якомога меншими. Остерігайтеся небезпечних предметів. Потрібно пам'ятати, що удар блискавки небезпечний не лише тоді, коли гроза б'є безпосередньо в людину, але в предмети, що знаходяться поруч. Тому не варто торкатися до всього мокрого, залізного, електричного, тому що в такі речі блискавка б'є найчастішим:

- не бажано перебувати біля багаття, бо в нагрітого повітря провідність для блискавки більша;

- украй безрозсудно перечікувати грозу біля лінії електропередач. Електрика у будь-якому вигляді притягує блискавку. Навіть стоячи біля стіни з антеною, ви ризикуєте накликати на себе удар з небес;

- дуже небезпечно під час грози розмовляти по мобільному телефону. Навіть розряджений, він є магнітом для блискавок. Найкраще під час грози мобільники вимикати. Не бійтеся здатися смішним або пропустити важливий дзвінок. Насамперед подумайте про своє здоров'я!

- всі металеві деталі для блискавки привабливі. Годинник, ланцюжки і навіть розкрита над головою парасолька - потенційні жертви для наступного удару. Ми вже з'ясували, що під час грози безпечно трішки помокнути, отож не бійтеся, заховайте парасольку в сумку!

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: Блискавка вбила 18-річну дівчину
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ