Пт, 2024-04-26, 11:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 1 » 1 січня 2012 набрали чинності зміни у податковій системі
18:10
1 січня 2012 набрали чинності зміни у податковій системі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 1 січня, набуває чинності закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності. Крім того, сьогодні зменшується ставка податку на прибуток підприємств, повідомляє УНIАН.

Як повідомили в податковій, ведення малого бізнесу по спрощеній системі зазнає деякі зміни, насамперед платники єдиного податку розділені на категорії.

До першої категорії ввійшли підприємці-спрощенці, у яких сума доходу не перевищуватиме 150 тисяч грн. Для них ставка єдиного податку складає від 1% до 10% мінімальної заробітної плати. Ця група підприємців не повинна мати найнятих робітників.

Як повідомляється, до другої категорії віднесені підприємці, дохід яких не перевищуватиме 1 млн грн, а кількість найнятих робітників - 10 осіб. Ставка єдиного податку для них складає від 2% до 20% мінімальної заробітної плати.

У третю категорію входять підприємці, у яких сума виручки не перевищуватиме 3 млн грн, а кількість тих, що працюють - 20 осіб. Ставка оподаткування цієї категорії буде на рівні 5% без сплати податку на додану вартість (ПДВ) і на рівні 3% у разі паралельної реєстрації платником ПДВ.

Крім того, до четвертої групи відносяться підприємці або юридичні особи, об'єм доходів яких не перевищує 5 млн грн. Згідно закону, вони зможуть наймати до 50 працівників. Ставка податку встановлена на рівні 3% або 5%.

Суб'єкти ведення господарства, які були платниками єдиного податку, а також юридичні і фізичні особи-підприємці, які були платниками інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом, і вирішили з 1 січня перейти на спрощену систему оподаткування, повинні подати відповідну заяву не пізніше 25 січня.

Крім того, сьогодні в Україні ставу податку на прибуток підприємств зменшується з 23% до 21%. Ставка податку на прибуток у розмірі 21% діятиме до 31 грудня 2012 року. З 1 січня по 31 грудня 2013 року податок буде зменшений до 19%, а з 1 січня 2014 року - 16%.

Як повідомлялося, 18 листопада президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деякі інші законодавчі акти України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності".

Як повідомлялося раніше, спочатку закон був схвалений 20 жовтня, проте 3 листопада президент застосував до нього право вето.

Закон був повторно схвалений Верховною Радою 4 листопада вже з урахуванням пропозиції президента вилучити норму про запровадження нульової ставки ПДВ на експорт зернових і технічних культур сільськогосподарськими підприємствами-виробниками і підприємствами, які безпосередньо придбали такі зернові культури в сільськогосподарських підприємств-виробників.

Відзначимо, що не дивлячись на прогресивні норми, в імплементації закону можуть виявитися приховані труднощі. Так співголова ВCО "Цивільний рух "Вперед" Руслан Секела раніше відзначив, що зміни до Податкового кодексу України за полгода залишать без роботи 3 мільйони дрібних підприємців.

Свій погляд підприємець обгрунтовує існуючою економічною ситуацією, коли торгівля майже відсутня, а підприємцям потрібно заплатити за місце і комунальні податки, доходи іноді не покривають всіх необхідних витрат.

"Тобто держава фактично узаконює рекет, адже з 3 млн підприємців, які є в Україні, держава отримуватиме щомісяця по 560 грн. Владу не цікавить, звідки підприємці візьмуть ці кошти. Суть цього закону дуже проста – знищити підприємців, знищити вільних людей, не залежних від держави. Крім того, влада за допомогою законних механізмів знищує конкурентів мережевих супермаркетів, власниками яких і є представники провладних кіл. Отже, створено систему, яка за найближчі півроку 3 млн підприємців викине на вулицю", - констатував він.

Нагадаємо, що 22 листопада 2010 року на Майдані Незалежності в Києві була почата безстрокова акція протесту підприємців проти Податкового кодексу. Тоді ж в центрі столиці було розбито наметове містечко.

Після ухвалення Верховною Радою Податкового кодексу, його підписав спікер Володимир Литвин і відправив на підпис президентові України. У свою чергу, Янукович наклав вето на Податковий кодекс. Він також відзначив, що уряд створив робочу групу з допрацювання кодексу.

У теж час, представники підприємців заявили, що їх не влаштовує така постановка питання, оскільки фактично мова йде про внесення змін до вже існуючого Податкового кодексу.

Щоб добитися виконання своїх вимог і не дати влади втягнути їх в закулісні ігри, підприємці вимагали розробку абсолютно нового варіанту Податкового кодексу. "Наша вимога до президента - повне вето - не знімається. Воно так само актуальне", - підкреслив один з активістів. Представник Штабу порятунку підприємництва заявив, що "документ, в якому половина статей потребує змін, треба розробляти з нуля. Ніякими поправками це не змінити".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1047 | Додав: adminA | Теги: змін до Податкового кодексу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ