Чт, 2024-04-25, 07:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 1 » 1 жовтня в Україні набуває чинності пенсійна реформа
14:00
1 жовтня в Україні набуває чинності пенсійна реформа
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні сьогодні, 1 жовтня, набуває чинності закон "Про заходи з законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", підписаний Президентом України Віктором Януковичем 9 вересня 2011 року. Текст закону опублікований на сайті Верховної Ради України.

Так, цей закон припускає, зокрема, поетапне підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Крім того, документ передбачає збільшення термінів виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців з 60 до 62 років.

- Янукович у День пенсіонера пообіцяв порядок з виплатами пенсій
- Тігіпко: у кризу без МВФ Україні доведеться скрутно, тому треба домовлятися

Законом, зокрема, встановлено, що максимальний розмір пенсії (окрім пенсійних виплат, здійснюваних з Накопичувального пенсійного фонду) або щомісячного довічного грошового змісту (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, окрім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною), призначених (перерахованих) відповідно до чинного законодавства, не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, що втратили працездатність.

Ухвалення пенсійної реформи є однією з вимог МВФ для продовження реалізації програми stand by на суму близько 16 млрд долл, яка була схвалена 29 липня 2010 р. Через те, що Україна нічого не зробила для її проведення нашою країною в березні-квітні 2011 р. не був отриманий третій транш кредиту у розмірі 1,5 млрд дол.

Як відомо, 9 вересня президент України Віктор Янукович підписав Закон України "Про заходи з законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи".

Закон про пенсійну реформу був прийнятий парламентом 8 липня 2011 року. Проте Литвин не підписував його у зв'язку з тим, що в тексті документа були виявлені неточності.

Верховна Рада проголосовала 6 вересня необхідні поправки до тексту цього документа. Після чого юридичне управління парламенту допрацювало документ з урахуванням цих поправок.

Документом підвищений пенсійний вік для жінок до 60 років, страховий стаж піднятий до 30 років для жінок і 35 для чоловіків.

Пенсійний вік чоловіків-держслужбовців підвищений до 62 років.

Для жінок передбачений перехідний період протягом трьох років, під час якого вони зможуть вибирати, - виходити на пенсію за старим законодавством або по новому (пізніше, але з більшою пенсією).

Якщо людина не виходить на пенсію за віком, то кожен перероблений в перші п'ять років рік надалі оцінюватиметься в 6% надбавок, а починаючи з шостого року - в 9%. При відстроченні виходу на заслужений на відпочинок звертатися до Пенсійного фонду не потрібно.

При виході на пенсію одноразову виплату розміром в 10 призначених пенсій виплачуватимуть медикам, педагогам і працівникам соціальної сфери.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 832 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ