Сб, 2024-04-20, 07:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2009 » Квітень » 30 » Ринат Ахметов купив шахту в США
12:39
Ринат Ахметов купив шахту в США
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Група "Метінвест", підконтрольна Ринату Ахметову, завершила операцію з придбання 100% американської United Coal Company. Про це повідомила прес-служба української компанії, пише "Дело".

Купівля шахти дозволить українському інвесторові вирішити важливе завдання - самостійно забезпечувати свої підприємства коксовим вугіллям, повідомляє Голос UA.

Умови і суму операції сторони не розголошують. Наприкінці літа минулого року, коли вперше з'явилася інформація про те, що "Метінвест" збирається купити United Coal, експерти оцінили підприємство в 2,5 мільярда доларів. В умовах фінансової кризи вартість шахти могла знизитися удвічі.

Наразі всі процедурні питання з придбання "Метінвестом" американської United Coal Company вже завершені. Як повідомляють у прес-службі української компанії, найближчим часом шахта буде інтегрована в структуру дивізіону вугілля і коксу.

Завдяки цій покупці "Метінвест" зможе стати незалежним від закупівель коксового вугілля. За словами аналітика інвесткомпанії "Трійка Діалог" Олександра Мартиненка, зараз група забезпечує потреби своїх підприємств тільки на 40-50%. Решту сировини вона імпортує з Росії.

Найближчими роками американська шахта даватиме 3,5 мільйона тонн коксового вугілля щорічно. Його планується використовувати спільно з сировиною, яка виробляється на об'єднанні "Краснодонвугілля", яке входить у "Метінвест".

"Наявність у United Coal Company істотних запасів коксового вугілля з низьким змістом сірки у поєднанні з чудовою теплоємністю українського вугілля забезпечить коксохімічні потужності "Метінвесту" сировиною нового рівня", - заявляють у прес-службі компанії.

Крім того цього року дві компанії, які входять у "Метінвест", - Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат і Харцизький трубний завод - виплатили великі суми дивідендів (загалом більш як 3 мільярди гривень). Не виключено, що це було зроблено для акумуляції коштів на купівлю американського активу.

United Coal Company (UCC) - приватна вугільна компанія, територія діяльності - Центральний Аппалачський вугільний басейн.

UCC була створена в 2004 році приватними інвесторами (серед них - Джеймс Макглотлін, який був одним із засновників первинної United Coal Company в 1970-х роках), її зростання забезпечувалося шляхом придбання компаній-виробників коксового вугілля.

Загальні виробничі потужності чотирьох підрозділів компанії становлять близько 7 мільйонів тонн.

Підтверджені запаси, згідно з методологією U.S. Securities Exchange Commission standards, станом на 31.12.2007 р. становили 160 мільйонів тонн вугільного концентрату, 82% з якого - металургійне вугілля.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 2549 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ