Сб, 2024-04-20, 02:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 19 » 20 молодіжних організацій України оголосили "Спротив" владі
22:40
20 молодіжних організацій України оголосили "Спротив" владі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


В Україні 20 молодіжних організацій оголосили про створення руху "Спротив". Меморандум про створення молодіжного руху підписали, зокрема, ВМГО "Батьківщина молода", громадський рух "За Україну!", ВГО "Молодий народний рух", ВМГО "Молодіжний союз "Наша Україна", ВМГО "Студентське братство" та інші.
Молодіжний рух створено з метою координації дій та ефективного реагування на будь-які спроби зазіхнути на суверенітет, національні інтереси та перетворення України на авторитарну державу, передає УНІАН.

"Молодь України вимагає від влади припинити тиск на студентів, утиск української мови, згортання свободи слова та заборону на зібрання, зупинити здачу стратегічних галузей економіки та державної власності під контроль Кремля", - сказано у меморандумі.

Молодіжні організації також вимагають від влади відновити євроінтеграційний напрямок розвитку України, ухвалювати доленосні рішення для країни виключно за підсумками консультацій з народом, а також розпочати реалізацію передвиборчих обіцянок, орієнтованих на молодь.

"У разі нехтування нашими вимогами з боку влади ми будемо захищати наше майбутнє всіма можливими засобами. Ми піднімемо молодь від Заходу до Сходу, від шахтаря до студента, до вчителя і лікаря", - йдеться у меморандумі про створення молодіжного руху "Спротив".

Новостворений молодіжний рух планує скоординувати свою діяльність з Комітетом захисту України та іншими політичними об’єднаннями, партіями, громадським організаціями, які поділяють його принципи.

Раніше повідомлялось, що у Тернополі лідери молодіжних громадських організацій та органів студентського самоврядування підписали декларацію щодо об'єднання у рух "Спротив" для спільного захисту українських національних інтересів. Під час церемонії підписання декларації один із координаторів заходу Назар Зелінка зауважив, що основною метою співпраці молодіжних організацій є створення спільного ефективного незаангажованого молодіжного руху для вчасного реагування в разі зазіхання на суверенітет та національні інтереси України.

Також стало відомо, що Україна і Росія планують спільно розробити програми з викладання української літератури і мови в російських навчальних закладах, і російської літератури та мови - в українських. Про це повідомив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник сьогодні на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

"Ми домовилися розробити окрему програму з підтримки, вивчення й викладання української мови та літератури в Російській Федерації, а російської мови і літератури - в Україні", - сказав Табачник.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1207 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ