Сб, 2024-04-20, 04:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 23 » 23 червня: Влада не встежила за Києвом і Донецьком
15:08
23 червня: Влада не встежила за Києвом і Донецьком
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Учора в столиці та в усіх обласних центрах України відбулися заходи, присвячені 70-м роковинам початку ВВВ. Очікувалося, що основні події відбудуться у Львові, де партії та громадські організації правого і лівого спрямування, незважаючи на заборону Львівського окружного адміністративного суду, мали намір провести масові акції в центрі міста. Всупереч всім прогнозам, вчорашній день минув спокійно.

Напередодні суд заборонив у місті будь-які акції, крім офіційних, а також використання будь-якої партійної символіки. Перестрахувалися по повній програмі від повторення сутичок, які сталися на День Перемоги. І допомогло! Все пройшло тихо і мирно, зазначає Мирослава Бзікадзе в матеріалі "Червоний прапор на повітряних кульках і знуджені міліціонери" для "Комсомольской правды в Украине".

Але комуністи все ж встигли відзначитися - запустили в небо червоний прапор на 41-й повітряній кульці з траурною стрічкою. "Прапор у повітрі нікого не повинен спровокувати, ветерани знову не постраждають, - пояснив перший секретар Львівського обласного комітету КПУ Михайло Стула. - Навіть розрахували все: від монумента Слави вітер відніс прапор до центру міста".

З приводу рішення суду Стула відповів просто: "По-перше, там сказано, що заборонено вивішувати Прапор Перемоги на державних установах. Ми цього й не робили. А по-друге, я досі не отримав листа про заборону".

Ближче до обіду на Пагорбі Слави з'явився чоловік років 50 з георгіївською стрічкою на голові. Він спробував організувати невеликий скандальчик на тему "Львів - споконвічне російське місто". Але на нього ніхто й уваги не звертав, крім хіба пари-трійки бабусь. Закінчилося все тим, що міліціонер провів оратора до братської могили, допоміг покласти квіти, після чого "бунтар" пішов.

Аналітики вважають, що 22 червня конфліктів у Львові не сталося завдяки тому, що влада взяла ситуацію під контроль.

"Коли з'явилося рішення Конституційного суду про червоний прапор, було зрозуміло, що ситуація буде під контролем. Відмова харківського губернатора від поїздки до Львова також демонструє, що надійшов сигнал з Києва", - вважає директор Інституту моделювання ситуацій Віталій Бала. Він зазначив: якби повторилися події 
9 травня, за це поплатився б губернатор Львівської області, а можливо, і міністр МВС.

У газети "Україна молода" склалося враження, що, на відміну від 9 травня, вчора у Львові переважали сили, які намагалися відвернути провокації, не допустити силового протистояння та сутичок із "політичними туристами", звезеними до міста для створення "пожежних" ситуацій. З огляду на це, замість махати кулаками - більше роз’яснювали, зауважує Руслан Заєць у статті "За жертв обох режимів".

Львівська міська рада до Дня скорботи і пам’яті поширила у місті соціальну рекламу з написом "Комунізм = нацизм". Фотографії на білбордах над цими двома словами ілюструють розстріл людей більшовиками 30 червня 1941 року в Тюрмі на Лонцького та страту через повішення нацистами в березні 1942–го за Оперним театром. "Львів’яни під час Другої світової війни однаково постраждали як від нацистського, так і комуністичного режимів", - наголошує віце–мер з гуманітарних питань Василь Косів.

Як вдалося з'ясувати виданню "КоммерсантЪ-Украина", провокації все-таки готувалися. Джерело в обласному ГУ МВС розповіло, що до міськради було надіслано листа, підписаного "виконувачем обов'язків Йосипа Сталіна". Невідомий вимагав, щоб 22 червня у Львові грала фронтова музика, висіли червоні прапори і плакати з написом "Сталін". І все ж, всупереч очікуванням, вчорашній день у Львові минув спокійно, зазначається в матеріалі "Війна пройшла повз".

70-ту річницю початку Великої Вітчизняної війни відзначали вчора також у всіх обласних центрах і Києві. Вранці в столиці на Софійській площі представники Всеукраїнської ради церков провели молебень у пам'ять усіх жертв війни. Вдень біля посольства Російської Федерації в Києві зібралося близько 50 членів Конгресу українських націоналістів (КУН), щоб засудити співробітництво СРСР з нацистами.

Несподівано біля посольства з'явилися два десятки представників "Коаліції учасників Помаранчевої революції" (КУПР). Вони розгорнули триметрову георгіївську стрічку і плакат з написом "Геть російський фашизм!".

"Георгіївська стрічка - це не символ ветеранів, яких ми поважаємо, а ганебний знак Російської визвольної армії Власова (співпрацювала з нацистами)", - вигукнув голова КУПР Сергій Мельниченко, після чого активісти зім'яли георгіївську стрічку, кинули поруч кілька прапорців РФ, портрети Адольфа Гітлера та Йосипа Сталіна і все підпалили.

Символи СРСР і фашистської Німеччини горіли вчора і в Донецьку. Близько четвертої години ранку два шахтарі-пенсіонери Олександр Луцик та Віктор Міхащенко піднялися на вершину терикону шахти ім. Челюскінців, облили бензином і підпалили копії прапорів цих держав. Акт спалення вони зняли на відео і виклали в Інтернеті. Організатори акції назвали радянський і нацистський прапори "символами війни, сатанинськими і антилюдськими".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1013 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ