Пт, 2024-04-26, 11:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 21 » ПАРЄ підписали Резолюцію проти свавілля українських спецслужб
21:40
ПАРЄ підписали Резолюцію проти свавілля українських спецслужб
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

29 членів Парламентської асамблеї Ради Європи підписали письмову Резолюцію щодо ситуації в Україні. Про це повідомляє " Українська правда".

"Ми висловлюємо глибоку стурбованість з приводу утисків громадянського суспільства та політичних активістів спецслужбами України. Ми підкреслюємо необхідність реформування служб безпеки, особливо скасування права Служби безпеки України (СБУ) вести кримінальні розслідування, про що йдеться в резолюції 1755 (2010)", - йдеться в резолюції.

"Затримання великої кількості опозиційних політиків, колишніх членів уряду, по суті політичні звинувачення неприйнятні. Розслідування політичних рішень є виключно прерогативою парламенту", - вказується в документі.

На думку членів ПАРЄ, у демократичному суспільстві, і уряд, і опозиція повинні мати можливість вільно висловлюватись на національному та міжнародному рівні.

"Обмеження на поїздки, що накладаються на велике число відомих діячів опозиції на основі сумнівного звинувачення неприйнятні в дійсно демократичному суспільстві", - сказано в документі.

"Нинішнє головування України в Комітеті міністрів накладає зобов'язання на країну бути прикладом у дотриманні високих стандартів. Якби це було так, провідні опозиційні політики, такі як пані Юлія Тимошенко мали б можливість вільно приїхати в Страсбург на сесію Асамблеї", - йдеться в резолюції.

Члени ПАРЄ закликають доповідачів Моніторингового комітету доповісти Асамблеї ці питання "в пріоритетному порядку".

Наразі документ підписали 29 європарламентарів, більшість яких представляють групу Європейської народної партії, спостерігачем у якій є партія "Батьківщина".

Водночас сенатор США Джон Маккейн та Президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс у вівторок разом закликали Генеральну прокуратуру України скасувати підписку про невиїзд, взяту з Юлії Тимошенко.

Зазначимо, що президент Янукович перебуває з робочим візитом у Французькій Республіці (Страсбург), де бере участь у сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Виступаючи у ПАРЄ Янукович заявив, що кримінальні справи проти колишніх високопосадовців не мають політичного підтексту.

"Наші зусилля в частині рішучого викорінення корупції наштовхуються на опір людей, які звикли збагачуватися за державний кошт. Саме корупція сьогодні є основною загрозою для України. У мене є політична воля її побороти, незважаючи на посади чи політичну належність", - заявив він.

Янукович також заявив, що не впливає на рішення слідчих про надання дозволів на виїзд з країни лідеру БЮТ Юлії Тимошенко, сказав він, відповідаючи на запитання про відсутність Тимошенко на засіданні та вибірковість українського правосуддя.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1084 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ