Пт, 2024-04-19, 08:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 31 » 31 жовтня 2011 року народився семимільярдний житель Землі
11:48
31 жовтня 2011 року народився семимільярдний житель Землі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

31 жовтня 2011 року в Калінінграді о 00.02 за місцевим часом народився семимільярдний житель Землі. Точну дату появи на світ дитини зафіксували лікарі і спостерігачі від ООН.

Ювілейний малюк зветься Петро. Його зріст 50 см, вага - 3 кг 60 грамів. Мама і сам маленький Петро Олексійович Ніколаєв почуваються добре.

Батьки новонародженого отримають пам'ятний сертифікат "Народжений у день 7 мільярдів". Вручення документа відбудеться опівдні в регіональному перинатальному центрі, повідомив телеканал "Росія 24".

Проте першість у появі на світ семимільярдного жителя планети оскаржує Петропавловськ-Камчатський, передає Regions.ru. У замітці на цьому сайті йдеться: "В ніч на 31 жовтня, о 00.19 за місцевим часом у пологовому будинку №1 Петропавловська-Камчатського з'явився на світ хлопчик на ім'я Олександр. Вага - 3600 грамів".

Більше того, сайт повідомляє, що сертифікат 7-мільярдного жителя Землі в урочистій обстановці вручили матері новонародженого - Марині Богдановій. Надалі, при реєстрації дитини в органах РАГСу батькам буде вручено сертифікат на отримання квартири у будинку Петропавловська-Камчатського.

Оголошення про появу на світ семимільярдного жителя планети приурочено до презентації Всесвітньої Доповіді про населення планети, яку проведе в понеділок в Калінінграді Фонд ООН в галузі народонаселення, розповіли ИТАР-ТАСС в прес-службі обласного уряду.

"Калінінградська область обрана територією Росії, де пройде презентація Всесвітньої Доповіді про населення планети, в якому аналізуватимуться проблеми і можливості світу", - зазначили в прес-службі.

Однак у Калінінграда та Петропавловська-Камчатського є конкуренти, які теж хочуть отримати звання "ювілейного" мешканця планети. Влада Філіппін заявила, що він народився саме в їхній країні: на роль героїні була обрана Данніка Май Камачо, яка з'явилася на світ у Манілі. Цікаво, що її теж вітали співробітники ООН. Прийшла подивитися на новонароджену і 12-річна Лоріз Геварра, яка в 1999 році стала шестимільярдним жителем планети, передає РБК.

Визначити з точністю народження семимільярдного мешканця Землі неможливо, а тому ООН заздалегідь призначило дату урочистої події, а потім обрало місто, де вона відбудеться.

Раніше ООН виступила з ініціативою "Сім мільярдів дій", названою так за очікуваною чисельністю населення Землі. Як заявив в штаб-квартирі всесвітньої організації в Нью-Йорку її генеральний секретар Пан Гі Мун, кампанія покликана мобілізувати народи, уряди, науковців та бізнесменів, релігійних лідерів для розв'язання глобальних проблем.

За даними ООН, населення Землі, як очікується, досягне 7 мільярдів до 31 жовтня 2011 року, до 2050 року буде нараховувати вже 9 мільярдів, а до кінця 21-го століття за умови збереження нинішніх темпів зростання - 10,1 мільярда осіб.

У 1999 році ООН оголосила, що шестимільярдна дитина народилася в боснійському місті Сараєві.

Телеканал CBC до історичного рубежу склав своєрідний колективний портрет всіх мешканців Землі, використовуючи зрозумілі всім категорії.

Так, якщо середньостатистична людина вдихає вісім літрів повітря на хвилину, то в день все людство споживає 80,6 трильйона літрів повітря і перетворює 3,85 трильйона літрів кисню на вуглекислий газ.

При бігу такій само середньостатистичній людині потрібно вже 52 літри повітря на хвилину, так що якби все людство вирішило витратити годину на пробіжку, на це було б 21,8 трильйона літрів повітря.

Загальна потреба людства в їжі оцінюється приблизно в 15,4 трильйона калорій на день, або близько 30 мільярдів бігмаків, а потреба у воді - 17,5 мільярда літрів в день, або приблизно 7 тисяч олімпійських басейнів.

На те, щоб послідовно привітати кожного жителя Землі коротким "привіт", знадобиться близько 222 років. Якби всі мешканці планети вирішили зібратися на концерт, натовп зайняв би площу близько 2,9 тисячі квадратних кілометрів. Вишикувавшись у живий ланцюг завдовжки близько 7 мільйонів кілометрів, людство змогло б 175 разів обігнути Землю по екватору, аби простягнутися до Місяця і назад приблизно дев'ять разів.

За розрахунками ООН, в 2011 році на Землі народиться приблизно 135 мільйонів осіб, помре 57 мільйонів - загальний приріст, таким чином, сягне 78 мільйонів чоловік. Значна його частина припаде на країни, що розвиваються. Вже тепер в топ-10 держав за кількістю жителів входять лише три розвинені країни: США, Росія і Японія, а лідерами за кількістю населення є Китай (1,35 мільярда осіб) та Індія (1,24 мільярда жителів).

Як відомо, до 1 мільярда людство дісталося аж у 1804 році, а на те, щоб подвоїти цей показник, пішло лише 125 років. В цілому за два з лишком сторіччя, з 1800-го по 2011 рік, кількість людей, що населяють Землю, зросла всемеро. Однак за оцінками ООН, всього через 40 років, до 2050 року чисельність населення світу становитиме 9,3 мільярда чоловік, а до кінця століття це число перевищить позначку в 10 мільярдів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 902 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ