Ср, 2024-04-24, 07:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 19 » 48-годинний страйк починається у Греції
11:17
48-годинний страйк починається у Греції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Загальний 48-годинний страйк проти нових заходів уряду з "затягування пасків" в обмін на міжнародні кредити паралізує в середу і четвер повсякденне життя в Греції і відріже країну від зовнішнього світу через припинення авіасполучення, передає РИА "Новости".

Уряд має намір провести в четвер через парламент нове скорочення зарплат і пенсій в обмін на черговий 8-мільярдний транш кредитів ЄС і МВФ, який затримується з вересня.

Без цих грошей Греції загрожує негайний дефолт за 350-мільярдним державним боргом. Лідери Євросоюзу збираються 23 жовтня на саміт у Брюсселі, щоб визначитися з новою допомогою Греції, економічна ситуація в якій протягом останніх півтора року стабільно виявлялася гірша за прогнози.

Прем'єр-міністр Йоргос Папандреу, виступаючи у вівторок ввечері в парламенті країни, закликав підтримати нові заходи, які, за його словами, допоможуть стабілізувати ситуацію в країні. Він також закликав страйкарів виявити стриманість.

"Я хочу запитати тих, хто блокує будівлі міністерств, душить вулиці купами сміття, перекриває порти, закриває Акрополь: чи допоможе це нам стати на ноги? Звісно, ні", - сказав Папандреу.

Проте заклики прем'єра не були почуті. Найбільші профспілки Греції GSEE і ADEDY, які об'єднують близько 2 мільйонів з приблизно 4 мільйонів грецьких працівників, закликали до страйку не тільки державний сектор економіки, університети і школи, банки і податкові інспекції, а й приватників. Як очікується, закриються всі аптеки, багато магазинів, а також деякі бензозаправки і булочні.

Авіадиспетчери оголосили, що на дві доби відріжуть країну від зовнішнього світу, повністю припинивши приймати і відправляти літаки з грецьких аеропортів.

Буде скасовано сотні рейсів. Туристам, які хотіли полетіти з Греції або прилетіти в цю країну на відпочинок у середу, доведеться почекати до п'ятниці за умови наявності вільних місць на рейсах. Крім авіадиспетчерів, до четверга продовжать розпочатий у понеділок страйк моряки, які залишили без поромного сполучення численні грецькі острови.

Уряд зайняв пасивну позицію щодо страйкарів, не втручаючись у їхні дії, за одним винятком: у вівторок на 17-й день страйку сміттярів влада випустила постанову про їхню громадянську мобілізацію.

Тепер водії сміттєвозів зобов'язані з'явитися на роботу під загрозою штрафу і, теоретично, тюремного ув'язнення. Однак кілька днів може піти на вручення страйкувальникам повісток про мобілізацію, а також на розчищення завалів прілого сміття на вулицях Афін.

Єдиним винятком серед страйкарів стануть транспортники грецької столиці, які лише минулого тижня страйкували три дні, залишивши місто без будь-якого громадського транспорту.

У середу метро, автобуси, тролейбуси і трамваї працюватимуть майже весь день, щоб розвозити учасників масових протестів. При цьому дводобовий страйк проводять таксисти.

Кілька походів протесту очікуються в центрі Афін, організатори мають намір зібрати на них десятки тисяч людей. Поліція, побоюючись заворушень, мобілізує сили на охорону центру міста.

Нещодавно місія Європейського Союзу, Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Європейського центрального банку (ЄЦБ) завершила роботу в Афінах, зазначивши, що Греція в цілому досягла важливого прогресу у фінансовій консолідації. Наступний транш допомоги, обсяг якого становить 8 млрд євро, Греція, ймовірно, зможе отримати вже на початку листопада, йдеться в повідомленні місії.

5 жовтня підприємства держсектору і транспорт в Греції не працювали через загальний страйк, до якого закликали профспілки, незадоволені жорсткими антикризовими заходами уряду.

Невдоволення профспілкових лідерів викликано передусім планами уряду тимчасово усунути від роботи 30 тисяч співробітників держпідприємств, виплачуючи їм дуже зменшену платню, а також урізати оклади решті.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 873 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ