Вт, 2024-04-23, 11:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 14 » 50 дружин гірників заблокували вхід в Донецьку ОДА
22:09
50 дружин гірників заблокували вхід в Донецьку ОДА
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 14 лютого, біля будівлі Донецької обласної держадміністрації більш ніж 50 дружин гірників з Шахтарська провели акцію протесту. Не дочекавшись протягом півгодини нікого з адміністрації, жінки заблокували вхід в ОДА, передає УНІАН.

Вони розгорнули транспаранти з вимогами: "Ні подорожчанню без підвищення соцстандартів!", "Вимагаємо віддати побутове вугілля за 2010 рік!", "Вимагаємо підвищення тарифних ставок для наших чоловіків!", "Вимагаємо прибрати копанки, вони роз'їдають наш Донбас!" та інші.

Організатор акції, голова громадської організації "Дружини гірників" Галина Лебедєва заявила, що приїхати до Донецька їх змусила безвихідь.

"Ми вимагаємо підвищення вже з лютого тарифних ставок для наших чоловіків-шахтарів і для працівників всієї України! Комунальні тарифи зросли в кілька разів, все дорожчає, їжа стає розкішшю. Ми вимагаємо: перш ніж щось підвищувати, потрібно підвищити зарплати, пенсії і не лише гірникам", - сказала Лебедєва.

Вона наголосила, що в Донецьк протестувальниць "не пускали, не хотіли, щоб ми їхали, перепони ставили всілякі - від міліції до міського голови, щоб тільки ми не їхали в Донецьк".

"Ми обирали свого президента, тому що йому віримо. Але він не знає, що у нас у Шахтарську коїться. Якби він дізнався, на що перетворили наш Донбас, він, напевно, шкуру би зняв... Але Янукович не знає, що у нас відбувається. Судячи з моїх запитів Пшонці, Хорошковському, Мірошниченку та іншим - відповідають одне й те саме... Наші біди до президента не доходять, я впевнена на 1000 відсотків", - сказала Лебедєва.

"Три-чотири тисячі гривень - це хіба нормальна зарплата для шахтаря?.. Шахтарська профспілка у нас кишенькова. Голова профспілки працівників вугільної промисловості Турманов сидить на двох стільцях - у профспілці і Партії регіонів. Йому наші проблеми невигідні", - вважає Лебедєва.

Вона також упевнена, що "на чолі вугільної промисловості стоять непрофесіонали": "Промисловістю управляють колишні клерки, які не знають ситуації на шахтах. У міністерство людей за відданістю ставлять, а не за професіоналізмом".

"Скаржитися нам залишилося тільки губернатору. Нам міський голова пропонує купувати вугілля по 600 грн за тону з копанок. Усі, хто влаштував копанки - це бандити, які стали депутатами, копають, не боячись, при потуранні міліції, прокуратури... І правди домагатися марно. Ми вимагаємо закрити копанки, вони знищують наші селища", - заявила Лебедєва.

Вона також показала журналістам вимоги, які дружини гірників з Шахтарська адресують голові Донецької ОДА Анатолію Близнюку. Не дочекавшись протягом півгодини нікого з адміністрації, жінки заблокували вхід в ОДА. Тільки після цього до них вийшов начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Ішков. Він прийняв вимоги жінок і пообіцяв передати їх губернатору області Анатолію Близнюку, як тільки той повернеться з Києва, де перебуває у відрядженні.

Як повідомлялося, 4 лютого близько ста гірників шахти "Трудовська" державного підприємства Донецька вугільна енергетична компанія пікетували будівлю ДП ДУЕК та галузевого міністерства в Донецьку.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 969 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ