Пт, 2024-04-19, 16:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 6 » 5 нових правил на українських дорогах - реформа ДАІ
11:51
5 нових правил на українських дорогах - реформа ДАІ
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Менш ніж через місяць Київдержавтоінспекцію та міліцію замінить єдина служба - національна поліція. Важливо нагадати, що співробітники ДАІ не переводяться автоматично в національну поліцію. Кожен, хто хоче стати поліцейським, повинен скласти іспити і пройти підготовку, пише CarDiagram.

Щоб реформа не обмежилась лише зміною нашивок на формі, в уряді розробили проект закону, який регулює роботу національної поліції. Поки документ знаходиться на розгляді у Верховній Раді. Депутати ще за нього не голосували. Однак, очевидно, це має відбутися найближчим часом.

Ось п'ять головних нововведень, які можуть істотно вплинути на життя автолюбителів:

1. Водій завжди неправий. У проекті закону пропонується скасувати презумпцію невинності. Якщо за документ проголосують в такому вигляді, то кожен, кого поліцейський звинуватить у порушенні правил дорожнього руху, буде за замовчуванням неправий. І в суді не "копу" доведеться доводити, що ви порушили, а вам доведеться шукати підтвердження того, що Ви не порушували. Так що, краще мати в автомобілі реєстратор.

2. Автоматична реєстрація порушень. В Україні повернуться "листи щастя". Закон передбачає автоматичну фіксацію порушень правил дорожнього руху. Після того, як камера зафіксує правопорушення, власнику автомобіля відправлять повідомлення про те, що його оштрафували, а також посилання на сторінку в інтернеті, де він може подивитися відео або фото порушення. Штраф потрібно буде сплатити або оскаржити протягом 30 днів.

3. Збільшиться термін затримання. За старими законами за адміністративне порушення можна було затримати не більше, ніж на три години. В уряді ж вважають, що цього іноді недостатньо і пропонують, дозволити поліцейським затримувати порушників на добу.

4. Лояльна система балів. Приємне нововведення - водіїв не штрафуватимуть відразу. Спочатку з них будуть знімати бали. Ось як це буде працювати. Кожному водієві щороку пропонують нараховувати 150 балів. І при порушенні спочатку будуть знімати бали. А штрафувати зможуть тільки, коли закінчаться бали.

5. Не будуть забирати права. Стаття про тимчасове вилучення посвідчення водія пропонують прибрати повністю. Звичайно, хтось скаже, що такі поблажки роблять водіїв менше дисциплінованими. Але з іншого боку, багато хто знає, що співробітники ДАІ частенько шантажують автомобілістів, користуючись правом вилучати права.

Нагадаємо, конкретних результатів реформи у Міністерстві внутрішніх справ України очікують через 6-7 місяців. Про це повідомила перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що очолюване ним міністерство перетвориться на багатопрофільне відомство з чітким розмежуванням політичної і правоохоронної функцій.

"Ми проведемо деполітизацію і демілітаризацію відомства. Воно буде формувати державну політику у сферах своєї відповідальності: Національної поліції, Національної гвардії, Державної міграційної служби, Державної прикордонної служби, Державної служби з питань надзвичайних ситуацій", - заявив він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 906 | Додав: adminA | Теги: реформа ДАІ, 5 нових правил, українських дорогах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ