Ср, 2024-04-24, 06:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 25 » 90% флори і фауни світу залишаються не вивченими
14:28
90% флори і фауни світу залишаються не вивченими
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Вчені прийшли до висновку, що багатство й розмаїтість життя на Землі значно ширше, ніж передбачалося раніше: офіційно відкриті і детально описані лише близько 1,2 мільйона видів з приблизно 9 млн всіх видів, які проживають на Землі, пише "Корреспондент" посилаючись на видання PLoS Biology.

На сьогоднішній день точна кількість видів тварин і рослин, що населяють планету, коливається від 3 до 100 мільйонів. "Годинник зникнення цокає швидко для багатьох видів, і я вважаю, швидкість вивченя всіх видів, що живуть на планеті, важлива з наукової та соціальної точок зору", - сказав провідний дослідник Каміло Мора з Гавайського університету і Університету Дальхаузі.

На думку експертів ООН, світ зіткнувся з найбільшими втратами видів з часів зникнення динозаврів 65 мільйонів років тому. Вчені класифікують види по 250-річній систематиці. Життя розглядається як пірамідальна система з різними рівнями ієрархії: вид, рід, сімейство, загін, клас, тип і царство.

Мора і його команда порівняли існуючі бази даних видів і дані систематики. Дослідивши добре відомі групи, вони виявили, що тільки відносній кількості видів привласнено свій тип, клас, сімейство і рід в закономірному порядку.

Застосування такої схеми до менш вивчених видів дозволило б дати реальну картину різноманіття і точної кількості існуючих на Землі видів. Дослідження показало, що на суходолі мешкає близько 6,5 мільйонів видів, ще 2,2 мільйона живе в океанських глибинах. При цьому 86 відсотків мешканців суходолу і 91 відсоток мешканців океану ще чекають докладного опису.

Припустима похибка дослідження становить 1,3 мільйона. "Різноманітність життя є одним з найбільш вражаючих властивостей нашої планети",- говорять науковці.

"Таким чином, знання точної кількості мешканців Землі є одним з найбільш фундаментальних питань науки, відповідь на яке все ще залишається загадкою".

Раніше повідомлялося, що Земля нині вже переживає шосте в своїй історії масове вимирання, яке переважно викликане хворобами і людською діяльністю. Велика частина Південної півкулі зараз перебуває в особливо загрозливому стані; Австралія, Нова Зеландія і сусідні тихоокеанські острови можуть стати першими "вогнищами" вимирання.

Водночас біологи з університету Чикаго в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences повідомили, що масове зникнення риб, яке сталося 360 млн років тому, дало поштовх розвитку хребетних тварин і врешті-решт людини.

Нещодавно також зазначалося, що, як писав Альберт Ейнштейн, якщо вимруть бджоли, то через чотири роки після цього вимруть і люди. Крім того, зникнення бджіл на нашій планеті може посилити продовольчу кризу, що вже розпочалася. Так, вимирання бджіл посилилося в 2006 році. Щозими в США вимирає 30-35% бджолиних колоній, хоча зазвичай холодний сезон не може пережити лише 10%.

За даними Міжнародного союзу охорони природи (МСОП), 48% всіх приматів, які живуть на Землі, перебувають під загрозою зникнення. Крім того, нещодавно ООН внесла ще 21 вид тварин у міжнародний список видів, які вважаються на межі зникнення. Зокрема, в "чорний" список потрапили гепард, іравадійский дельфін, африканський ламантин, сіро-блакитна акула, оселедцева акула, африканський гієновий собака, стерв'ятник звичайний.

Також видом, що зникає, було визнано білих ведмедів. На межі зникнення ці тварини опинилися через скорочення зони їхнього природного проживання. Крім того, через глобальне потепління вимирання загрожує тропічним комахам і жирафам.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 887 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ