Ср, 2024-04-24, 13:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 11 » 9 травня більшість опитаних "ветеранів" зізналися на відео, що у Другій світовій війні вони "не воювали". ВІДЕО
18:04
9 травня більшість опитаних "ветеранів" зізналися на відео, що у Другій світовій війні вони "не воювали". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У проросійській акції "Безсмертний полк" на 9 травня 2016 року у Києві здебільшого брали участь учасники повоєнних радянських авантюр та спецмісій й звичайні відставні військові, а не справжні ветерани Другої світової війни. Серед осіб похилого віку у військовій формі, яких вітали присутні на Алеї Полеглих Героїв, переважно були ті, хто насправді не брав участі у бойових діях проти Третього Рейху і його союзників й навіть не приховує цього, передає TVglasnaroda.

Фейковим ветераном, нібито причетним до перемоги над нацизмом, зокрема, виявився керівник ветеранської організації одного з районів міста Києва, який не став приховувати факту своєї неучасті у війні 1939-1945 років, однак заявив, водночас, що він також "має відношення до Перемоги". "Я, синку, не воював, а прийняв естафету від ветеранів Збройних Сил, котрі воювали", - пояснив чоловік, наголосивши, що своєю чергою прослужив "36 років у бойовій авіації".

У цей момент до нього підбігла маленька дівчинка, привітала його "з Перемогою" й подарувала квітку. На пропозицію журналіста пояснити дитині, що він насправді не воював у Другій світовій, військовий відповів: "Ви не розумієте, про що ми говоримо".

Біля метро "Арсенальна" кореспондент зустрівся з кавалером кількох радянських орденів, які давали тільки учасникам Другої світової. За його словами, ці ордени у нього є "ювілейними". "Ви актор?" - запитали у нього. "Ні, не актор. Я брав участь в інтернаціональному боргу, коли Чехословаччину 1968 року..." - почав було пояснювати "орденоносець", стверджуючи при цьому, що до 9 травня він має "пряме відношення": "Я – радянська людина. Приймав присягу на вірність Радянському Союзові".

Також на "Арсенальній" шикувався вирушити на площу Слави чоловік з відзнаками полковника. "Вам усі країни перераховувати? ...Куба, В'єтнам, Чехословаччина трошки, Афган, Ємен трошки. По одному року у трьох (країнах – ред.), а решту я вже не рахую", - розповів він про свій бойовий шлях. На пряме запитання "До Дня перемоги прямого стосунку не маєте?" його відповідь була: "До Дня перемоги - ні". Поруч із ним стояв громадянин, котрий вважає, що "має відношення" до Дня перемоги як "дитя війни", що не завадило йому приймати привітання "зі Святом" та квіти від молодших поколінь.

Найвище ж звання було у ветерана Збройних сил з погонами генерал-майора, якій також узяв квіти, а потім відверто зізнався на камеру: "Ні, не воював. Я молодий ще". Саме ця людина вела колону з транспарантом "Безсмертний полк", члени якої згодом розбили відеокамеру журналістам після запитання про "ДНР/ЛНР".

Утім, кореспондентам таки вдалося відшукати того дня справжніх ветеранів Другої світової, які на правду виглядали значно старшими за інших учасників дійства й мали при собі відповідні посвідчення. Одному з них, коли він пішов на війну, було 17 років, іншому – 19. Фейкових учасників цього конфлікту вони назвали "огидними пристосуванцями".

Справжні ветерани також не стали приховувати свого негативного ставлення до "ДНР/ЛНР". "Це те саме Придністров'я. Й виходить так, що люди одне одного б'ють, свій свого, - сказав військовий, який назвався Степаном Степаненком; загалом він віддав збройним силам 34 роки. - Й у них (у "ДНР/ЛНР" - ред.) нічого не вийде, нічого. Це найважчий випадок в історії України".

Колишній вояк, який пішов на війну проти німецьких нацистів у 20-річному віці ("з самих перших днів"), пояснив, що фейкові ("виряджені") ветерани "були завжди". "ДНР/ЛНР" він також не підтримує: "Як я можу таке підтримувати?!"

Як вже повідомлялося, спроби екс-"регіоналів" з "Опозиційного блоку" та ПСПУ використати біля Меморіалу Вічної Слави заборонену радянську символіку призвели того дня до сутичок. Прихильникам російського агресора водночас не сподобалося розгортання прапору УПА поруч з Вічним вогнем та Могилою Невідомого вояка.

Зауважмо, авторство ідеї "Безсмертного полку" належить сибірському опозиційному телеканалу "ТВ-2" з Томська, який з часом було закрито за критику чинної російської влади, а їхнє ноу-хау перехопила президентська адміністрація Путіна. Головним принципом "Безсмертного полку" було те, що це не комерційна, не політична, не іміджева й не державна акція. "Ветеранів стає все менше, правди, в День Перемоги теж все менше, - пояснював ініціатор флеш-мобу, журналіст Сергій Лапенков. - Свято для посадовців та для якихось волонтерів у військовій формі. Усе це якесь неживе".

Голова Українського інституту національної пам'яті, кандидат історичних наук Володимир В'ятрович пропонує зробити 9 травня робочим днем - з метою уникнення конфліктів та політичних провокацій. "Але воно залишиться святом, увагу до старшого покоління, учасникам війни не буде зменшено", - наголосив він.

Нагадаємо, за Незалежності в Україні набула поширення загальноєвропейська практика вшановувати загиблих під час Другої світової війни 8 травня (День пам'яті та примирення).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: не воювали, 9 травня, Друга світова війна, ветерани
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ