Пт, 2024-04-19, 19:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 23 » Абромавічус - Одеський припортовий завод буде продано у березні 2016 року
19:49
Абромавічус - Одеський припортовий завод буде продано у березні 2016 року
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус розраховує на продаж Одеського припортового заводу (ОПЗ) у березні 2016 року в разі, якщо Верховна Рада прийме законопроект про внесення змін до приватизаційного процесу, повідомив міністр на прес-конференції в понеділок, 23 листопада 2015 року.

"У березні місяці я розраховую, що Одеський припортовий завод буде проданий", - цитує його УНІАН.

При цьому Абромавічус зазначив, що у разі неприйняття законопроекту 2319а про внесення поправок до приватизаційний процес дата продажу ОПЗ відсуватиметься.

Також міністр підкреслив, що грошова складова приватизації не є вирішальним моментом. "Я вважаю, що на цьому етапі важливою є не грошова складова, а професійний продаж, щоб залучити західні інвестиції з новими технологіями, створити нові робочі місця", - додав він.

У свою чергу голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Ігор Білоус зазначив, що на ОПЗ вже два місяці працюють іноземні радники з приватизації. "Інвестиційний банк працює, "Ernst & Young" працює, "Baker & McKenzie" працює. Вже наприкінці цього тижня вони презентуватимуть результати аналізу об'єкта, повідомлять пропозиції щодо часу проведення приватизації, кола інвесторів, можливої ​​оцінки підприємства", - повідомив він .

Також Білоус зазначив, що після продажу Одеського припортового заводу ФДМУ планує продати державні пакети акцій шести обленерго, потім пакет акцій "Центренерго" та чотирьох ТЕЦ.

"Ці об'єкти визначено як пріоритет", - додав глава Фонду.

Як повідомлялося, історія з приватизацією ОПЗ тягнеться ще з 2007-2008 років, коли це одне з найбільш ліквідних стратегічних підприємств української хімгалузі неодноразово намагався продати уряд Юлії Тимошенко (серед охочих купити був, навіть, режим лівійського диктатора Муаммара Каддафі), проте продаж було заблоковано указом президента Віктора Ющенка, який у свою чергу посилався на відповідне рішення РНБО.

Влітку 2009 року ФДМУ знову виставив ОПЗ на продаж, та знову марно.

Після перемоги Революції Гідності продовження політики масової приватизації, призупиненої за Віктора Януковича, гарантував 4 червня 2015 року в своєму зверненні до українського парламенту президент Петро Порошенко.

Завод був включено до переліку підприємств, що підлягають приватизації.

Однак, продаж ускладнено у зв'язку з внесенням змін до приватизаційного процесу та необхідністю прийняття відповідного законопроекту. Під час сигнального голосування 12 листопада депутати не підтримали даний законопроект. Наступного дня, 13 листопада, Абромавічус закликав парламентарів підтримати зміни, які дозволять скасувати обов'язкову норму про продаж 5-10% акцій стратегічних держкомпаній на біржах. За його словами, це, в свою чергу, сприятиме початку прозорої приватизації.

При цьому Абромавічус виступає категорично проти участі в приватизації ОПЗ українських олігархів. Зокрема, ніколи не приховували свого інтересу до цього об'єкта Ігор Коломойський та Дмитро Фірташ, що, на думку експертів, і може пояснити тривале протистояння відносно продажу ОПЗ між прем'єром і президентом у 2007-2009 роках.

Не допустить Кабмін до масштабної приватизації (у тому числі ОПЗ) й російських інвесторів.

Довідка

Одеський припортовий завод (місто Южне, Одеська область) - другий за величиною виробник аміаку та карбаміду й третій - з випуску азотних добрив в Україні. Підприємство також здійснює перевантаження хімічної продукції, що надходить з країн СНД, на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування і перевантаження аміаку. У січні-червні поточного року Одеський припортовий завод отримав чистий прибуток у розмірі 151,953 мільйонів гривень, тоді як аналогічний період 2014 компанія закінчила з чистим збитком у 116,806 мільйонів гривень.

Планована стартова ціна об'єкта лишається незмінною з 2007 року - 500 мільйонів доларів США.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: березень 2016 року, Одеський припортовий завод, Абромавічус, продаж
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ