Сб, 2024-04-27, 00:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 17 » Абстрактному "суспільству" Путін накидає рятівну "стабільність"
13:19
Абстрактному "суспільству" Путін накидає рятівну "стабільність"
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Російський прем'єр запевнив, що за рогом на країну чекають прикрі сюрпризи, і звинуватив опозицію в тому, що вона цього не враховує, - так коментують ЗМІ статтю Володимира Путіна в "Известиях". Путін вважає за краще говорити про майбутнє і пріоритети з абстрактним "суспільством", але не про конкретну вимогу чесних виборів з конкретними опозиціонерами. Захід закликає його "поглянути в обличчя нової реальності".

Повернення Путіна на президентський пост буде не таким гладеньким і простим, як очікувалося, пише The Independent  в редакційній статті. Росія 2012 року - це не Росія 2004-го або 2008-го: "більшість росіян стала заможніша, зріс шар кваліфікованих фахівців, що належать до середнього класу, все менше виборців пам'ятає сувору прозу життя за комуністичного режиму, і навіть економічний хаос 1990-х зблід у пам'яті".

Парадоксально, що Путін може назвати багато з перерахованих вище досягнень своєю заслугою, зауважує газета, "але вони вийшли йому боком - електорат став менш поступливим, більш досвідченим і вимогливим". Навіть на президентському посту Путін повинен врахувати нову реальність у Росії, інакше він поставить під удар стабільність - те, на чому ще тримається його популярність, підсумовує британське видання.

"Я - та людина, яка запобігла виходу Чечні і Північного Кавказу зі складу Росії і яка здатна провести країну через економічні, політичні та соціальні труднощі, що виникають на горизонті", - заявляє у своїй статті в "Известиях" прем'єр-міністр РФ Путін, цим своєрідним маніфестом розпочинаючи передвиборну кампанію, повідомляє La Vanguardia. 

Росія переживає разючі передвиборні місяці, продовжує кореспондент: десятки тисяч громадян вийшли в грудні на вулиці на знак протесту проти фальсифікацій на виборах до Держдуми. Ця мобілізація застала зненацька як владу, так і всіх аналітиків. Російський середній клас, що сформувався за останнє десятиліття, здається, усвідомив, що створена Путіним система не здатна на більше. Найвища корупція гальмує будь-які ініціативи індивідуального зростання.

Ключовою датою для розуміння того, що відбувається, стало 24 вересня, коли президент Медведєв відмовився брати участь у виборах, поступившись місцем Путіну. "Все те ж саме, жодного руху вперед, - пише автор статті Арагонес. - Але саме такий стан справ захищає в своїй статті Володимир Путін, називаючи його стабільністю і найкращими роками з моменту розпаду СРСР. І він - гарант цього становища".

"Путін захоплено пише про добробут і новий середній клас, про обдуману економічну політику і силу держави. За його словами, все це - досягнення його правління", - коментує статтю, опубліковану в понеділок в "Известиях" і на сайті прем'єра, німецька Die Welt. " Очевидно, сенс статті - в тому, що в Росії немає альтернативи Путіну".

Тим часом рейтинг прем'єра істотно підупав, зазначає газета. За опитуваннями "Левада-центру", нині за Путіна проголосували б тільки 36% росіян, ВЦВГД (Всеросійський центр вивчення громадської думки - ред.) говорить про 48%.

"Путін чудово усвідомлює протестні настрої, але сумнівно, що він готовий піти на компроміс", - коментує кореспондент Юлія Смирнова. Путін хоче говорити про такі абстрактні поняття, як майбутнє і пріоритети, з абстрактним "суспільством", але не про конкретну вимогу чесних виборів і не з конкретними представниками опозиції.

Політолог Станіслав Бєлковський називає заклик Путіна до діалогу "блефом і демагогією". А Лілія Шевцова з Московського центру Карнегі каже про "знущання". "З ким він хоче вести діалог - з Михайлом Ходорковським, що сидять у в'язниці, яи з організаторами демонстрацій?" - запитує вона.

У кожному разі, слова і справи Путіна відверто розходяться, пише Смирнова. "Минулого тижня він відмовився взяти участь у теледебатах з опозиційними кандидатами", - нагадує автор статті.

У понеділок провалилася спроба налагодити діалог між Кремлем і організаторами мітингів протесту, повідомляє The New York Times. Олексій Кудрін після зустрічі з лідерами опозиції сказав, що сторони непохитні. "Тепер майже не залишається часу на розрядку напруженості до великих демонстрацій, запланованих на 4 лютого і 11 березня", - вважає журналістка Елен Баррі.

Тим часом Путін в "Известиях" вчора дав зрозуміти, що швидкі зміни неможливі, і позиціонував себе як фігуру, яка здатна провести Росію через "зону турбулентності".

На думку опозиціонера Володимира Рижкова, Кудрін та інші щиро намагалися переконати Путіна вступити в діалог з організаторами мітингів, але прем'єр відмовився. "Для нас це краще: люди образяться на Путіна, легше буде зібрати людей" на ходу 4 лютого, додав Рижков.

І влада, і лідери опозиції вичікують: всі хочуть подивитися, скільки народу збереться на хід 4 лютого, вважає московський аналітик Олексій Макаркін. Якщо прийде 20-30 тис осіб, це знак, що виклик Путіну слабшає. Якщо ж збереться більше людей, ніж 24 грудня, влада буде готова до переговорів, вважає політолог.

У статті Путін роздратовано написав, що у протестувальників немає чіткої програми, додає автор статті.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1069 | Додав: adminA | Теги: статті Путін роздратовано написав
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ