Пт, 2024-04-19, 23:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 13 » Абу Катада - натхненник терактів 11 вересня став "гостем" йорданської в'язниці
18:04
Абу Катада - натхненник терактів 11 вересня став "гостем" йорданської в'язниці
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Радикальний 53-річний проповідник Абу Катада, якого називають правою рукою Усами бін Ладена та ідейним натхненником терактів 11 вересня, після своєї висилки з Великобританії потрапив у йорданську в'язницю Мувакар, де ділить камеру з ще 15 злочинцями.

Про це повідомляє NEWSru.com з посиланням на британську газету The Daily Mail.

Видання зазначає, що в порівнянні з тюремним побутом, умови його багаторічного перебування у Великобританії можуть здатися казкою. Тепер Катада проживає в одній з найбільших і багатолюдних в'язниць Йорданії, де він ще в 1999 році був заочно засуджений до довічного ув'язнення у зв'язку з організацією серії терактів.

"Камера напхана двоярусними ліжками, світло струмує крізь заґратовані вікна - в такій обстановці група чоловіків дивиться телевізор, який висить на стіні. Є й читальна зала, там кілька ув'язнених сидять за партами. У в'язниці є і сад з теплицею, де чагарники і рослини нудяться під палючим йорданським сонцем", - саме так видання починає опис нового місця проживання товариша екс-терориста № 1.

Багато хто з ув'язнених, що відбувають покарання в цій в'язниці, засуджені або обвинувачуються у злочинах проти безпеки держави, при цьому їх називають "гостями". Арештантам дозволяється носити свій одяг, але кожного разу покидаючи камеру, вони повинні переодягатися в тюремну уніформу коричневого кольору. Друзям і родичам дозволено відвідувати їх три рази на тиждень, тривалість кожного візиту не може перевищувати півгодини. У розпорядженні "гостей" в'язниці є футбольне і волейбольне поля.

Для порівняння, у Великобританії Катада багато років жив на гроші платників податків, у зв'язку з чим уряду доводилося неодноразово роз'яснювати, що величезні витрати на утримання терориста прямо випливають із законодавства. Сім'я терориста отримувала фінансову допомогу, так як жоден з них не працював, з тієї ж причини на державні гроші їм знімали гідне житло. І все це при тому, що Катада (справжнє ім'я - Омар Махмуд Мохаммед Отман) ще в 1993 році прибув на територію країни за підробленим паспортом. Обманом він зміг отримати притулок, а потім і дозвіл на проживання в королівстві.

Винахідливий проповідник не тільки жив, але й судився з Великобританією за рахунок її ж бюджету. У підсумку вся тяганина обійшлася скарбниці королівства в 1,7 млн доларів. Катаді оплачували адвокатів - така допомога йому забов'язана державою як людині під загрозою депортації. Також з бюджету було оплачено цілодобове стеження за Катадою. Тривалий процес екстрадиції був пов'язаний з тим, що Великобританія повинна відмовити у депортації особам, яким загрожує неправедний суд.

Журналісти не раз з гумором зазначали, що коли Катада нарешті залишить країну, в уряді буде "тихе свято".

Раніше повідомлялося, що 12 червня парламент Йорданії схвалив договір з Великобританією, за умовами якого радикальний ісламський проповідник Абу Катада зможе відправитися на батьківщину.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: йорданської в'язниці, натхненник терактів 11 вересня Абу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ