Сб, 2024-04-27, 03:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 31 » Адвокат дружини Мазурка: Ярослав затриманий і дає свідчення
10:52
Адвокат дружини Мазурка: Ярослав затриманий і дає свідчення
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Підозрюваний у розстрілі охоронців гіпермаркету "Караван" Ярослав Мазурок, можливо, вже затриманий. Про це розповів адвокат дружини підозрюваного Людмили Мазурок Лаврентій Кухайлешвілі.

"Людина, який оголошена в такий розшук без копійки грошей довго б ховатися не змогла б. Варіантів два: або його вже немає, або він вже затриманий і дає потрібні свідчення. Але цього поки не розголошують", - сказав юрист "Комсомольській правді в Україні".

Як повідомлялося, 26 вересня вдень охоронець ТРЦ "Караван" на вул. Луговій в Києві помітив, що один з відвідувачів у торговельному залі вкрав товар. Чоловікові запропонували пройти до кімнати охорони, де під час з'ясування ситуації він вихопив пістолета і відкрив вогонь. Убивши на місці трьох охоронців, а четвертого важко поранивши, зловмисник втік з місця злочину. Оболонський райвідділ столичної міліції порушив кримінальну справу. Орієнтування на злочинця було розіслано в Росію і Бєларусь.

5 жовтня голова МВС України Віталій Захарченко заявив, що вбивцею охоронців у ТРЦ "Караван" (Київ) є уродженець Львівської області 1974 року народження на ім'я Мазурок, який раніше працював у приватних охоронних структурах. Державні ж охоронці переконують, що Мазурок у них не працював.

9 жовтня Віталій Захарченко заявив, що на місці вбивці трьох охоронців столичного гіпермаркету "Караван" вже здався б міліції.

"Людина, яка скоїла цей злочин,.. я б на його місці звернувся до правоохоронців і здався б", - сказав Захарченко, коментуючи припущення щодо можливого самогубства загнаного в глухий кут підозрюваного Ярослава Мазурка.

10 жовтня Мазурка оголосили в міждержавний розшук.

22 жовтня повідомлялося про можливі жертви Мазурка, яких він міг вбити в районі Оболоні і Лук'янівки (Київ).

"Клони" Мазурка в соцмережах

У соціальній мережі "Однокласники" зареєстровано 11 Ярославів Мазурків, "ВКонтакте" - 13, на Фейсбуці - чотири. З них один справжній, п'ятеро мають те саме прізвище. Решта - сторінки-клони, створені від імені підозрюваного у вбивстві трьох охоронців у столичному гіпермаркеті "Караван". На цих сторінках фото Мазурка або порожня картинка, пише Gazeta.ua.

Перший у списку Мазурок "ВКонтакте" щодня міняє статуси: "Я не винен, як мені довести, що не я стріляв?", "Мене завалять, якщо знайдуть, правоохоронцям так легше", "Сьогодні по телевізору передача про мене і мою невинність" , "Я дуже-дуже далеко від України і скучаю за дружиною з дочкою".

Виставив на сторінці фото справжньої сім'ї Ярослава, підписав "моя дружина, дочка і я". На інших фотографіях - різні моделі пістолетів. Дає дату народження Мазурка - 13 червня 1974 року, й адреса у Києві: вул. Полкова, 55 кв.180. У цього "Мазурка" 374 друзів.

На питання: "Чому записалися в друзі Мазурка? Вірите, що він невинний?" протягом години відписують 16 - десять чоловіків і шість жінок з різних міст: Севастополь, Горлівка, Київ. Це переважно молоді люди від 14 до 29 років. Троє знають, що це сторінка несправжнього Мазурка. Семеро переконані - що Ярослав не винен, його підставили: "Сьогодні пройшовся по місту, зустрів трьох реальних схожих на Ярика, і на стрільця з Каравану. Так би могло трапиться з кожним, і кожного з нас могли підставити", - вважає Владислав.

"Це все монтаж. До чого це все йому робити? Красти дрібні речі перед камерами і потім вбивати", - пише Вікуся Черкасова. З нею погоджується і однофамілець Ярослава 18-річний Вадим Мазурок, "а як можна за флешку вбити людей".

Ще одна користувачка зазначила, що їй байдуже, хто він - головне, що симпатичний. Інша не розуміє, як він опинився в її друзях. 42-річна відьма Арад додала його в друзі, щоб визначити психотип цієї людини. Вона вважає, що він розстріляв охоронців в стані афекту.

Психолог Лариса Холодна розповідає, чому люди роблять сторінки в соцмережах від імені Ярослава Мазурка: "Перша версія - продовження життя. Я більше схиляюся до цієї версії: Ярослава вже немає в живих, і хтось із його знайомих свідомо веде лінію , що все добре. Друга версія - хтось із близьких або рідних показує від його імені, який він хороший, не матюкається, дає на сторінках адекватні відповіді на запитання. У нього людське обличчя. Це зроблено для того, щоб викликати жалість у людей , розжалобити. Показати, що він не такий звір, як усі думають. Що це може бути провокація правоохоронців, які навмисно демонструють своє безсилля. Ось, дивіться, він пише, а його не можуть спіймати. Ймовірно, щоб спровокувати зеків або людей, які можуть вивести на нього. Псевдо-мазурками можуть бути люди з дефіцитом спілкування. А тут вони потрапили в центр подій, відчули свою значимість. Або якісь невдахи, які не можуть вирішити внутрішні конфлікти. Наприклад, не можуть категорично виступити проти чогось , а тут надів маску Мазурка і говори що хочеш. Використовують його".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1338 | Додав: adminA | Теги: Адвокат дружини Мазурка, Ярослав затриманий
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ